Дяволското гърло Тема 3 "Зло се събуди"

• 42 988
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
Честит празник на дамите в темата.
Срам не срам ще си кажа,заспах снощи Simple SmileИзобщо не догледах края,вярно че бях уморена,но по принцип нещо което ми харесва няма как да ме приспи.Та съм в чуденка,уж ми харесва природата,музиката,повечето от героите,историята..
Голям сладур този бежанеца,актьорът българин ли е,познат ли е?
Теодора не ми хареса,по принцип не ми е любимка,но когато се справя(в Дървото) го отбелязвам.Ами тук някаква вездесъща,чак нереална суперменка...и с този хриплив глас..
В You Tube дали го има да изгледам края?

# 91
Теодора и аз не я харесвам, имам усещането, че чете на аутокюто, при това доста театрално. За това как си влиза като у тях си нявсякъде, хич не ми се коментира. От всички актьори в сериала, тя ми е най-неубедителна.

# 92
Не ми беше интересен вторият епизод колкото първия, но въпреки всичко не смятам, че сериалът ще изтъпее нататък. За мен пък самата героиня на Духовникова предполага отворена и нахакана жена. Ако го раздаваше по-скромно и обрано, подозирам, че щяха да валят коментари, че е твърде скромна и неубедителна в ролята на ченге. А това, че си влиза навсякъде необезпокоявано, все едно е у дома си, е по-скоро слабост на сценария, не на играта на самата актриса.

# 93
На мен си ми хареса и втория епизод.
Сцената с ключовете - малко тъп беше замисъла как измъкна ключовете, но пък постави началото на искри между героите, което си мисля, че всъщност беше замисъла на сцената, а не толкова взимането на ключовете.
Хареса ми сцената с брадвата в планината и Мия като се усети, че може би ще я изненада синчето. Не можах да прочета какво пише на бележката. И също не разбрах как от разказаната легенда се провери нещо и реши да се качи на камънаците.
За домът на Камелия, мисля че го е претършувала, докато я няма и така е намерила снимката.
Нещо интересно във въпросния Вайбър снощи?

# 94
"Пила" е било. Не връх, скала или планина.

Харесва ми сериала и го гледам с удоволствие,  макар да има слабости. Традиционно озвучаването е зле. Не са ползвали местен консултант за диалозите и си личи. Разбира се,  това не е документален филм и някои неща могат да се преглътнат. Местните са доста критични, разбираемо.

# 95
  • София
На мен ми хареса епизода, беше ми интересен, дори мисля да го изгледам отново Simple Smile
Теодора, според мен, е много убедителна в ролята на нахакана и безпардонна кариеристка, която не се съобразява с общоприетите правила и е решена на всичко, за да постигне това, което иска. Изграждат и образ на нестандартна, но много умна жена. На мен ми е интересно в какви точно схеми е забъркана и дали този SMS с "парите, когато се видим" ще доведе до нещо. Предполагам няма съвсем да затворят темата за бежанците и ислямския фундаментализъм.
Филип Чанов (ухх, все ми идва да напиша Христо Simple Smile ) ми е още неразгадаем. Определено живее под сянката на баща си, все едно е с пречупена воля и е подчинен. Ще ми е интересно как работата му с Мия ще го промени и дали ще успее да се опълчи на татко-прокурор и да излезе от крилото на мама Simple Smile

Всички се справят много добре. Много ми е интересен Асен Чанов и ми се иска да ни разкажат повече за него.

А ето и една статия, в която има няколко думи за Димитър Николов (Славчо). Номиниран е за Награда за полет в изкуството "Стоян Камбарев".
https://impressio.dir.bg/litsa/10-godini-nagrada-za-polet-v-izku … J90eyXo2X-yZeL77o

# 96
  • España
“Бай Юнал” много “сербез” го дава тук ! 🤪
Без да се впускам в дълги словоизлеания ,писали сте доста....от “+” до “-“... за сега съм фен на сериала- любим жанр; добри актьори ; добро заснемане,сценарий,музика...какво повече му трябва на драгия зрител ?!

# 97
  • София

Мда, забравих. Питах и аз бабата на моя мъж, която е родена и отрастнала в Чокманово и тя каза същото.

# 98
На мен ми хареса серията. Карамазов се справя чудесно в ролята на подчиненото дете и неувереното ченге. Дълбок комплекс има от баща си. Сцената с вечерята беше меко казано смешна. Ако има такива мъже, така да им говорят родителите все едно са на 5 и да ги злепоставят много лошо. Никаква самостоятелност и това големи възрастни мъже.
Мия ми хареса в колата, както и в сцената с брадвата, но малко преиграва Духовникова.  Влизането в дома на Камелия си е чист взлом и без заповед за обиск това си е направо подсъдно. Малко ни подцениха като зрители, хората си знаят правата и не са толкова страхливи, каквито ги изкарват в тоя сериал. Обществото в България в днешно време няма респект към никоя институция, дори и към полицията. Но ясно е, че за повествованието е възможно това. Малко неща ме дразнят, но пък са фрапиращи и за това ги коментирам. Сериала ми харесва, в сравнение с всичко бг до момента е топ.

# 99
Не гледах много внимателно накрая, но ми се стори, че разказаната легенда пак се свързва с религиозния мотив за убийствата - наказание за вероотстъпничество , като се помага на трафикантите. Затова е избрано именно това било за второто убийство и Мия се усъмни, че може да има нещо там.

# 100
  • София (Възраждане)

Мда, забравих. Питах и аз бабата на моя мъж, която е родена и отрастнала в Чокманово и тя каза същото.

Скалата, т.е. камъкът е "варгулька"-та.

# 101
Снощният епизод ми хареса. Много динамичен и държи в напрежение.
Духовникова е чудесна в ролята. Чакам Карамазов да се "разиграе", когато Филип излезе от опеката на баща си.

# 102
В селото на баща ми има местност Варгулинь камень, тоест търкулнат /объл камък. Варгулька е малък кръгъл камък или нещо малко кръгло за търкаряне, но не и голяма скала като скалата "Невястата", на която е снимана сцената накрая и за която е легендата за младата жена, която разказаха и във филма.

# 103
  • София (Възраждане)
Е помакинята от филма така го изказа. Вероятно защото звучи неразбираемо и забавно. Варгулька даже за нещо като израстък, цицина се ползва.

# 104
  • София
Е помакинята от филма така го изказа. Вероятно защото звучи неразбираемо и забавно. Варгулька даже за нещо като израстък, цицина се ползва.
При нас е върга 😂 прихванали сме от вас, явно. Че сме комшии от западна ви страна.

Общи условия

Активация на акаунт