Дяволското гърло Тема 3 "Зло се събуди"

• 43 209
  • 749
  •   1
Отговори
# 315
Да или се е събудило по принцип или се е събудило у някого. думите пратил е своя звяр обаче могат да значат,че този който ги извършва не е в основата на цялата схема.
За Камелия мисля,че ще я убият на някакъв етап и нея.Щом Диана е казала че ролята и е малка,но ключова според мен значи,че или ще се сети за нещо или ще намери нещо което да е ключът към убийствата

# 316
Според мен ключовото в Камелия е, че знае нещо, но мълчи. Изобщо не вярвам, че не е била наясно, че Каракехайов се занимава с някакви схеми. И изобщо не е толкова невинна на каквато се прави.

Тълкуването за злото, което се е събудило прави препратка към “То”, но и към Туин Пийкс. Там шерифът казва на Купър, че в горите има някакво зло, много преди тях.
Ето една идея - някъде из горите на Смолян има религиозен култ - тайно общество. Някой фанатизиран последовател е “дзверът” изпратен да извърши убийствата. Много в стил И.Д. 😁.
Надявам се да няма нищо такова, а да са измислили нещо оригинално.

# 317
Ще трябва да си пусна пак да изгледам първите две серии. Споделяте подробности, които аз не си спомням. Това с религиозния култ би било кофти. Изобщо, всякакви заигравки с религията не ме кефят. И за духове не искам да си мисля. Гледали ли сте " Падналият ангел" с Дензъл Уошингтън. Бррр, зловеща работа, дано да не забият в такава насока, ще ме изгубят като зрител😐😶

# 318
В началото на епизода дадоха жена в гората някой я нападна и тя изпищя.Мисля че това ще е Камелия другия вариант е бременната полицайка,но си мисля че на нея и готвят нещо по гадно и ритуално.Струва ми се че много наблягат на това,че е бременна.И още във втория епизод разбрахме,че е бременна с момче.Ще има нещо там

# 319
В началото на епизода дадоха жена в гората някой я нападна и тя изпищя.Мисля че това ще е Камелия другия вариант е бременната полицайка,но си мисля че на нея и готвят нещо по гадно и ритуално.Струва ми се че много наблягат на това,че е бременна.И още във втория епизод разбрахме,че е бременна с момче.Ще има нещо там
Сега като върнах епизода отново го видях този детайл.. Grinning Странно как съм го пропуснал, въпреки че го гледах два пъти! Grinning

# 320
  • София
Така нещо като обобщение. Моля допълвайте за да се обединим около някакъв начален портрет на убиеца.  Thinking
Убиецът е един. Аз поне изключвам екипна работа. Говоря за физическия убиец. Дали е пратен от друго физическо лице (някакъв култ) или от ''Дявола'' (ъхх, не аз де) е вече е друг въпрос... Wink
Убийствата са така направени, че са дело на завършен социопат. Знаем, че е мъж с брадичка (?), спокоен е, познаващ планината и отлично прикриващ следите си. Познава анатомията и борави добре с нож. Баба Руфинка знаеше какво точно се случва, защо и как??? И дали това не са просто повторения/имитации на отдавна случили се неща в този район (или легенди) и защо досега никой не задълбава в тази насока? Изключваме жена да е извършителя, както и Попето, защото профила му не е на сериен убиец (убиец може, но не и сериен). Сега възниква един основен въпрос, защо точно тез двамцата са убитите? Значи убиецът не хваща някакви случайни и обикновени хорица, а такива, които са свързани с нелегалното прекарване на имигранти от мюсюлмански произход и потенциални терористи. Т.е. убиецът има личен мотив и отмъщава (или пък просто наказва) на определен тип хора или конкретно на убитите. Може да е някакъв националист/шовинист, който наказва тези, които помагат на араби и мюсюлмани да минават през страната ни. Някой, който просто ги мрази или защото са му сторили нещо или ей така, сляпа омраза. Може да е християнин, може и да е мюсюлманин. Аз лично бих се спрял по-скоро на първото. Изключвам някаква схема, някой прецакан с пари и пр. (макар че не е невъзможно), защото ще е твърде обикновено и криминално по книга-учебник. Сигурен съм, че са задълбали повече в психологията и нестандартното.

Знаем, че около убийствата ще станем свидетели на много лични драми за героите както и разтърсващи събития за целия регион. Явно ще излязат наяве и много кирливи ризи. Т.е. ще имаме две нишки. Едната ще са убийствата и кой е убиецът и другата ще е падението на някои хора, като първи заподозрян е прокурор Чанов, който според мнозина от нас е замесен с машинации или най-малкото е знаел какво се случва, а сега бърза да потули случая. Аз лично го изключвам от сметките за големия въпрос, кой е убиецът, но това не значи, че не е замесен в някакви схеми, които да излязат наяве.

И пак изключвам да е някой от нашите (макар криминалния психолог и консултант към сериала точно там да ни пращаше, но пък може и да е за заблуда), макар това да е повече пожелание отколкото сигурна прогноза.

И за финал да посочим герои, които имат асоциални проявления малко или повече близки до търсения профил.
1. Филип Чанов - трепереше му ръката в началото, онази история с якето от момичето в студа, мачкано психологически дете от баща тиранин. Може да има и раздвоение на личността.
2. Асен Чанов - същото като горното, има брада, планинар, физически здрав, има и вид на психопат
3. Патоанатома Велев - май и той имаше лека брадичка, як е, за уменията с нож няма смисъл да говорим
4. Красимир Каров - самотен и огорчен от живота и ширещата се безнаказаност, играе по правилата и е много подреден и праволинеен (тук по последните две неща имаме някакви съвпадения).

И общо взето е това май?

И пак да си кажа, поне поред мен към днешна дата още не сме се сблъскали с истинския убиец, т.е. не сме го видели, но ако до 6, 7 епизод се въртим все около едни и същи герои (вече познатите ни), то ще да е някой от тях.

Simple Smile

# 321
  • Русе
На секундните кадри ,  в които показват ръце, огъня и лицето (естествено замъглено)  - показват ги във 2-та серия, когато Миа за 2-ри път разпитва сириеца - лицето адски много ми заприлича на Асен Чанов - брада и гола глава, а ръцете се виждат ясно,че са мъжки с дълги пръсти. Той е и провалилият се син според амбициите на баща им, запратен в 9-та глуха и познава перфектно планината. Не казвам,че е той, може само да е изпълнител, не поръчител .

# 322
И аз мисля, че Асен има нещо общо със случая.

# 323
  • София
Не вярвам Асен да е замесен. От визитката му оставам с впечатлението, че е чепат и бунтар, но и човек с чест и достойнство.

# 324
Мисля, че Асен ще е забъркън в друга ситуация, вероятно контрабанда или нещо подобно, но не и в убийствата, които разследват.
За сега отхвърлям и възможността да има замесен в случая полицай от тези, които видяхме.
За Филип или Мия отхвърлям да са замесени.
Убийството и бежанците са две отделни теми. Може би ще им трябва известно време за да разберат, че нямат нищо общо. Около бежанците и канала за преминаване най-вероятно ще има замесени местни хора и полицаи.

# 325
Жената хич не мога да позная коя е:

# 326
Не мога да уголемя снимката. Не виждам добре.

# 327
Прилича ми на Мия. Сякаш има къса коса.

# 328
И аз мисля,че е Мия.Нали е много нахакана,ще си намери майстора:),но по-важното е -кой е той?!

# 329
Вероятно е тя. Камелия не ми изглежда като жена дето ще тръгне по нощите да се разхожда из гората, а бременната полицайка е дългокоса и на опашка. Това от познатите ни жени.

Мъжът може би е Асен.

Общи условия

Активация на акаунт