Дяволското гърло Тема 3 "Зло се събуди"

• 43 196
  • 749
  •   1
Отговори
# 405
А защо мислите, че още не сме виждали убиеца?

Сега дават Мълчанието на агнетата, е това се казва филм носител на Оскар.

# 406
Госпожа Милошева освен да е гледала чужди сериали, може и Шекспир да е прочела и до края на сериала да избие всички основни герои. Ако стане така, няма как да снимат продължение.
Анонсът, че ще стане драматично и няма хепи енд ме кара да си мисля, че сериалът ще бъде тежък за възприемане може да откаже много хора от гледане.

# 407
А защо мислите, че още не сме виждали убиеца?

Сега дават Мълчанието на агнетата, е това се казва филм носител на Оскар.
Само Мълчанието на агнетата може да ме извади от равновесие за 1 седмица, а съм го гледала 3-4 пъти.
Извинявам се за отклонението☺

# 408
Аз все още се чудя кои са двамата на онзи кадър?! Вижда се част от главата на мъжа, но май не сме го виждали до сега. А за жената нямам си на идея... Grinning

# 409
Ако грешките в миналото водят до престъпления в настоящето, може би трябва да мислим кой е персонажа с най-
 проблемно минало. То не , че има по- проблемно и по- непроблемно, но на  кого би му избило в такава престъпна насока.

# 410
На мен това за грешките в миналото и престъпленията в настоящето ми говори за много личен мотив. Много по-личен от бежански канали.

А липсата на хепи енд може да се тълкува по различни начини. Например с някой от главните герои може да се случи нещо лошо, без той/тя да са замесени в престъпленията. Такъв беше краят на Туин Пийкс 🤔.

# 411
Определено не искам "отворен" финал и набързо сдробена история в последните минути на еп. 12 Thinking

# 412
Определено не искам "отворен" финал и набързо сдробена история в последните минути на еп. 12 Thinking

Уж казаха, че историята е завършена и няма как да оставят отворен финал, пък да видим...

# 413
Може в старата тема да сте го обсъждали обаче има нещо странно в това ритуално убийство.Обрязването,курбана с овцата,смяната на очите с овчи,пускането на трупа във вода не говорят за убийство с цел отмъщение като че ли.Смисъл всичко това се прави за пречистване.Обрязването заема голямо място в ислямската култура( и в еврейската разбира се),счита се че с обрязването момчето става  пълноправен мюсюлманин,преди време пък бях попаднала на статия за хора които си вадят очите с нож,за да докажат вярата си в един от разпространителите на исляма (течението на сунитите) в Индия май беше.Отделно овцата е животното което с което се правят жертвоприношения,очите още от древни времена се смятат за прозорец към душата.А голото тяло потопено във водата се счита за пречистено.Защо ще пречистваш своя враг въобще малко тука не ми се връзва ако е убит от фанатик мюсюлманин защо го пречиства,ако от фанатик християнин защо ще спазва тези ритуали,които в ислямската и в други религиозни течения се считат за божествени (приближават мъртвия до Бог)Не ви ли се струва странно?

# 414
  • София
Да, странно е. Обсъждахме го това, но не така добре синтезирано и подредено като поста ти. И всичко е точно така и трябва да се замислим и върху това. Станаха много неща вече, хаха. Simple Smile

# 415
katityy99, много  хубав и  точен пост , но от опит знам ,че нашите сценаристи не са много по  мисленето .
Ще се окаже /дано да не съм права/ нещо прихванато от тук-там и невъзможно да го предвидиш , просто защото няма логика .

# 416
Мен това ме притеснява, да не историята накрая да е като съшита с бели конци.
Ама каквото такова.

# 417
  • София
Жената хич не мога да позная коя е:

Не знам дали е коментирано ама виждам нещо като сак ли, чанта ли някаква....
Жената ми прилича на Миа, а мъжа на Филип Simple Smile
Бог знае и сценаристите обаче кои са Simple Smile

# 418
Шаци, Филип е с повече коса. Simple Smile

# 419
На мен ми прилича на раница.А мъжът или е с гола глава или с шапка.

Общи условия

Активация на акаунт