Детето ще порасне и ще го намрази.

• 17 676
  • 213
  •   1
Отговори
# 150

Издръжка на бивш съпруг

Чл. 83. (1) Право на издръжка има само невиновният за развода съпруг.
    (2) Издръжка се дължи най-много до три години от прекратяването на брака, ако страните не са уговорили по-голям срок. Съдът може да продължи тези срокове, ако получаващият издръжка бивш съпруг е в особено тежко състояние, а другият може да я дава без особени затруднения.
    (3) Правото на издръжка на бившия съпруг се прекратява, когато той встъпи в брак.

# 151
  • София
Т.е. само за 3 месеца дамата е получила развод по вина + издръжка.
Респект!
Моля да сподели в кой град съдът действа така скорострелно.

# 152
Не става дума за пазене на реноме. Детето като порастне ще разбере що за стока е баща му. Мен никой не ме е наговарял срещу баща ми, аз сама разбрах, че от него нищо не става. Така и смятам, че е редно. Пък, туко виж е що годе добър  баща и се разбират помежду си, въпреки, че с майката не е постъпвал добре.
Хм, много зависи.
Много години от живота си загубих в илюзията, че от баща ми става нещо. Би ми се стекъл по друг начин живота, ако навреме ми беше обяснено, че не е така. Зависи , много зависи. Майка ми го защитаваше за всяка простотия, криеше, както съветвате авторката да крие глупостите му и т.н. Така човек израства с илюзии, че има човек до себе си. Ох, не ми се обяснява, честно. Еднакво вредно е и в двете посоки, да пазиш авторитета на човек, който не става, не е ... да го кажа меко, много умна постъпка.

Тц..
Едно е бащата да е няква отрепка,която върши мизерии(комар,алкохолизъм и.т.н.)а съвсем  друго е да е престанал да обича майката и да е напуснал семейството.Това не го превръща автоматично в "човек който за нищо не става"
Т.е.не всички мъже са баща ти...

# 153
За тези, които се оцъклиха от бързия развод ще споделя, че тук където съм, това е нормален срок, в зависимост от това какъв развод си избрал. Има 3 вида.

И за да се опулят  😳  още повече, ще им кажа, че познати се разведоха миналата година за 6 седмици.

# 154
  • France
Еее, добре де кажи къде е това "тук"? Да знаем, къде да ходим, като ни се доразвежда. Wink

# 155
Една позната се разведе за един месец в Щатите. Не може да претендирате, че знаете законите във всички държави. Срока зависи от населеното място и броя на дела, които има в съда. Каква й е файдата на авторката да ни лъже, ако няма кяр! 😂

# 156
  • София
Никой нищо не претендира. Интересно ни е, защото обикновено делата по вина не приключват в едно заседание.
Ако е по взаимно съгласие, може да стане много бързо. Дори адвокат не е нужен. Но по вина се събират доказателства, изслушват се свидетели.
Обикновено минават 2-3 месеца от подаването на документите до насрочването на делото. Така е в България (конкретно за София, защото в провинцията става по-бързо) и то в най-добрия случай, защото понякога се чака и година. (Имаме дело, по което внесохме документите в началото на декември все още е обявено "без движение" на сайта на съда - т.е. още дори няма насрочена дата и надали ще бъде гледано преди септември. Друго дело беше заведено през април, заседанието беше в първите дни на декември, а решението излезе вчера.)
Най-малкото у нас има 30-дневен минимален срок за публикуване на решението. Интересно ми е в коя държава насрочват делата толкова бързо, изслушват свидетелите и публикуват решението.
Точно заради непознаването на законите на всички държави, искам да прочета и да се запозная. Професионално любопитство, защото съпругът ми води бракоразводни дела.

# 157
Т.е. ти би разчитала, че твоето дете може да е "устойчиво" и ще се държиш както ти дойде отвътре?

Настройването на дете срещу баща му нито е човешко нито пък е елементарна житейска случка, която няма да му се отрази.
Не познавам нито един човек, мразещ двамата или единият от родителите си, който да няма проблеми с доверието и любовта към себе си. А това е повече от достатъчно за да създава постоянни проблеми и във личните си връзки.

Не. Но нека дефинираме "настройване". Едно е два пъти под някаква емоция да кажеш нещо, в случая "баща ти си тръгна от нас защото не ме обича вече", което е истина дори не е лъжа. Макар и с огорчение да го кажеш-нормално е. Това не е настройване за мен. Настройване е да намилаш постоянно, и то да натъртваш лошите страни на човек така, че да вмениш на друг същото усещане. Точно това няма да накара едно дете да намрази другия. Детето може да намрази чак след като види отношението на другия към него. А това отношение си зависи само и единствено от този-другия. Ако продължи да участва в живота на детето адекватно, ако контактува достатъчно като родител и присъства в добро и в лошо в живота на това дете, пет  измрънквания от страна на майката и то в толкова малка възраст няма да му накривят шапката на това дете въобще.

# 158
А ,нормално е?
Хич не ми е нормално да обясняваш на малко дете за сърдечните си болежки.
"Тати не обича вече мама",е толкова гадна и манипулативна фраза,особено когато мама играе ролята на мъченица..
Кому е нужна тази истина?
На 5 годишното,със сигурност не.
Толкова ли е сложно да бъде дадено щадящо обяснение,което не поставя нито един от родителите в кофти светлина?
Пък "истината" никога не остава скрита.Растат децата и с времето сами разбират кой какъв е и каква е била историята

Ако си обичате децата ще мислите за тях и ще щадите психиката и детството им.
Има време за да бъдат и душеприказчици на родителите си,но ранната детска възраст не е точния момент за това.

# 159
Наистина еднократно споделяне или дори разговори на темата с обяснение защо не сте заедно е съвсем различно от многочасовото злобно плюене с всички възможни епитети и приключване със "същият/същата си като него"

# 160
Не става дума за пазене на реноме. Детето като порастне ще разбере що за стока е баща му. Мен никой не ме е наговарял срещу баща ми, аз сама разбрах, че от него нищо не става. Така и смятам, че е редно. Пък, туко виж е що годе добър  баща и се разбират помежду си, въпреки, че с майката не е постъпвал добре.
Хм, много зависи.
Много години от живота си загубих в илюзията, че от баща ми става нещо. Би ми се стекъл по друг начин живота, ако навреме ми беше обяснено, че не е така. Зависи , много зависи. Майка ми го защитаваше за всяка простотия, криеше, както съветвате авторката да крие глупостите му и т.н. Така човек израства с илюзии, че има човек до себе си. Ох, не ми се обяснява, честно. Еднакво вредно е и в двете посоки, да пазиш авторитета на човек, който не става, не е ... да го кажа меко, много умна постъпка.
Доколкото разбирам, тя пак се е намесвала, т.е. опитвала се е да оказва влияние в/у мнението ти за него. При мен например не са изопачавали нещата. Спомням си като бях малка, той (майка ми и баща ми живееха разделени ама той идваше вкъщи често и си бяха заедно уж) купи телевизор, двд, колонки. Там често си гледах детските, другите ни телевизори бяха много малки и смотани, та ни беше единственият хубав. И беше единственото нещо, което е купувал за вкъщи (освен и една пералня), за мен специфично нищо не е взимал. При което с мама вече се разделиха окончателно и той си взе всичко, което ни беше дал. В такъв случай, майка ми, би трябнало да седне да ми обяснява баща ми какъв е циция, та даже телевизора на детето си взел. Нищо не ми обясни, нямаше нужда, защото аз сама видях. Не го е и оправдавала. Като сме си уреждали някакви срещи, никой не ме е спирал и наговарял, той сам ми говореше гадости и аз се прибирах разплакана. Той си мислеше, че ме настройват срещу него, ама не разбираше, че сам ме е отблъсквал от себе си. Като съм казвала на майка ми за тия неща, тя просто с въздишка ми отвръщаше "Такъв си е , той не знае как да обича и как да се държи. Ако искаш се виждай с него, ако искаш недей."  
Признавам, че са крили някакви неща, като това, че е биел майка ми, аз подозирах, че се е случвало, но наскоро ми го казаха директно.
Дадох пример, за да стане по-ясно какво имах предвид. Дадоха ми шанса сама да наблюдавам и да преценя дали искам да общувам с него. Ами, не искам, няколко години не сме се чували и виждали вече. Не ми липсва.

Последна редакция: пт, 15 мар 2019, 22:00 от Уейв

# 161
# 162
  • София
Абе, човекът като е кофти, няма нужда някой да те настройва. Всеки има очи и уши.
Е, освен ако не е някой манипулатор, пред децата мазен, а иначе - пълна гад.

Аз нали в сряда се скарах с баща ми, защото повдигна старата тема от нищото.
Вчера разпитах майка ми какво толкова е правила баба ми / на баща ми/, че е била толкова черна. Ами имала е разни любовници.
А аз пък един нямам, ей така едно кафе с райбер да пием поне!😁

Последна редакция: пт, 15 мар 2019, 09:28 от Free Agent

# 163
Това трудно се поддържа години наред

# 164
Скрит текст:
Т.е. ти би разчитала, че твоето дете може да е "устойчиво" и ще се държиш както ти дойде отвътре?

Настройването на дете срещу баща му нито е човешко нито пък е елементарна житейска случка, която няма да му се отрази.
Не познавам нито един човек, мразещ двамата или единият от родителите си, който да няма проблеми с доверието и любовта към себе си. А това е повече от достатъчно за да създава постоянни проблеми и във личните си връзки.

Не. Но нека дефинираме "настройване". Едно е два пъти под някаква емоция да кажеш нещо, в случая "баща ти си тръгна от нас защото не ме обича вече", което е истина дори не е лъжа. Макар и с огорчение да го кажеш-нормално е. Това не е настройване за мен. Настройване е да намилаш постоянно, и то да натъртваш лошите страни на човек така, че да вмениш на друг същото усещане. Точно това няма да накара едно дете да намрази другия. Детето може да намрази чак след като види отношението на другия към него. А това отношение си зависи само и единствено от този-другия. Ако продължи да участва в живота на детето адекватно, ако контактува достатъчно като родител и присъства в добро и в лошо в живота на това дете, пет  измрънквания от страна на майката и то в толкова малка възраст няма да му накривят шапката на това дете въобще.

Детето няма никаква нужда да слуша и знае любовните проблеми на майка си. Не знам как си представяш, че дори един път да кажеш такова нещо, то няма да направи впечатление на детето и няма да го нарани. Не е нормално.

Общи условия

Активация на акаунт