Детето ще порасне и ще го намрази.

• 17 678
  • 213
  •   1
Отговори
# 135
Не кълна!!!
Имах предвид уроци от живота.
Грешно е да дадеш дума на някого и след това ама аз не те обичкам вече.
Не ми е мъжко, не ми е човешко.

А е правилно като си идат чувствата на кино да продължаваш да му казваш, че го обичаш, въпреки че не го?

# 136
  • France
Уау, и кога успя да се разведеш?
Бях останала с впечатлението, че скоро сте се разделили, пред вид емоционалното ти състояние.
В коя държава става действието, ако не е тайна?

# 137
И аз се чудя в коя държава се случи този мигновен развод?

п.п.Що се връзвате на простотията на Анонимен?

# 138
Скоро се разделихме, когато се изнесохме с детето. Развода беше подаден преди три месеца. Аз все се надявах, че ще размисли. Но когато опаковахме и се изнесохме, реалността настъпи. Разбрах, че това вече наистина е края. На никого не го пожелавам.

# 139
Разбрах, че това вече наистина е края. На никого не го пожелавам.
Що?
Ми всяко начало,все някога има край..
Пък и по-добре ужасен край ,отколкото ужас без край.

п.п.Драмите не носят полза никому.
И никой не е застрахован,че като се влюби,това ще се превърне и в обич и ще бъде трайно до гроб.
Да останеш във връзка в която си нещастен е предателство към самия себе си,а човек който не е верен на себе,не може да бъде верен и другиму.
И децата(колкото и прекрасно нещо да са)не бива да се превръщат в заложници на щастието на родителите си.
Нито е редно да бъдат ползвани като инструмент за уреждане на взаимоотношенията в двойката.

# 140
  • France
Евалла-машалла на вашата системА. Много бързо действа. Развода на моята колежка, по взаимно съгласие, без нищо общо - ни дете, ни хамстер и подплатен с предбрачен договор, ще се протаква цяла година. Май даже нямат нужда от адвокат, просто се иска време за всички процедури.
Затова ми е интересно да знам, за коя държава става дума - да ги давам за пример.
За останалото съм съгласна с Какво?.

# 141
  • София
В България отиват поне 6 м.
По принцип е възможно, ако няма деца или имоти/финанси да стане за 4 м, но рядко се случва. Освен това, съдът има огромна лятна ваканция.

Последна редакция: чт, 14 мар 2019, 09:18 от Free Agent

# 142
Авторката сигурно се е развела на Луната, че и състояние е получила!

# 143
  • Street of Dreams
Тук издръжките са напълно реални, само че трябва една година да сте разделени и след това започват процедурите.

# 144
Точно това ме учуди и мен много.
Тук в Германия след едногодишната раздяла чак се гледат делата за развод.За 3 месеца има разводи само в случаи на много брутално домашно насилие, насилие над деца, такива неща.  А нещата с издръжката и имота са още по сложни. Добре, законите навсякъде са различни, но чак за 3 месеца...

# 145
  • София
Ние се разведохме по взаимно съгласие точно за 3 месеца. Април подадохме...юли беше делото..август излезе решението. А имаме 2 деца. Това в София.

# 146
Не става дума за пазене на реноме. Детето като порастне ще разбере що за стока е баща му. Мен никой не ме е наговарял срещу баща ми, аз сама разбрах, че от него нищо не става. Така и смятам, че е редно. Пък, туко виж е що годе добър  баща и се разбират помежду си, въпреки, че с майката не е постъпвал добре.
Хм, много зависи.
Много години от живота си загубих в илюзията, че от баща ми става нещо. Би ми се стекъл по друг начин живота, ако навреме ми беше обяснено, че не е така. Зависи , много зависи. Майка ми го защитаваше за всяка простотия, криеше, както съветвате авторката да крие глупостите му и т.н. Така човек израства с илюзии, че има човек до себе си. Ох, не ми се обяснява, честно. Еднакво вредно е и в двете посоки, да пазиш авторитета на човек, който не става, не е ... да го кажа меко, много умна постъпка.

# 147
  • София
Ааа, аз не съм говорила за "човек до себе си". Аз говоря след раздяла какво ще се говори на детето. Ама раздяла в смисъл, да се виждат много рядко.
Свеки казваше за свекъра, че е самсурник и скръндза, което си беше чиста истина.

# 148
Мисля, че нещо бъркаш.
Първо, никой не е съветвал авторката, да крие простотиите на когото и да било- а  да дели отношенията си с бившия си мъж от отношенията му с детето, което си е два абсолютно различни чифта чорапи.

Второ, има огромна разлика в това да се мъчиш да даваш фасон на един пропаднал човек, (ако действително е такъв), и да държиш детето си на разстояние от това какви лични проблеми, НЕЗАСЯГАЩИ ДЕТЕТО! , си имаш ти с бащата, ако той си е баща на място, но  врэзката ви е отишла на кино.
Никой не съветва никого да лъже и да преиначава- а да не насажда умишлена омраза в детето си.
Информацията се дава, таква каквато е, на порции и нагодена към възрастта на детето, без да се влагат вътре собствените емоции. Да, много е трудно. Но една майка е длъжна най-вече на детето си. и го прави ЗА НЕГО- а не за бившия си.

# 149
  • София
Развод може да се получи за 3 месеца, но в България издръжка на бивш/а съпруг/а не се присъжда. Та в коя държава се развива действието?

Общи условия

Активация на акаунт