Пазарът на недвижими имоти-какво се случва реално? - 35

• 44 733
  • 811
  •   1
Отговори
# 510
Това е много нереална опорка с българите в чужбина... Някой, който от години живее и си е уредил живота в чужбина да тръгне да се връща тук, защо, каква е логиката? Голяма част от тези, които се изнесоха по чужбина са си работяги, защо си мислите, че им остават толкова много пари, че чак апартаменти да купуват тук?! Съмнявам се.

# 511
Така писаха - на 8.6 е пусната проверка на 12.6 - Цвъцко с апартаментче. И после не се действало бързо в дъжавата - хахахаха  - ето ти светлинна скорост. При това този апартамент Мирянови са го били направили за себе си. Как ли им се е откъснало от сърцето, като са си го гласили за себе си?
Трудно, обаче господина много го е харесал.

# 512
Това е много нереална опорка с българите в чужбина... Някой, който от години живее и си е уредил живота в чужбина да тръгне да се връща тук, защо, каква е логиката? Голяма част от тези, които се изнесоха по чужбина са си работяги, защо си мислите, че им остават толкова много пари, че чак апартаменти да купуват тук?! Съмнявам се.

Ти си се съмнявай, но аз го казвам това понеже съм една от тях. И да ти кажа остават пари, защото има страни извън Европа в които се плаща добре, данъци няма. Може би не се знае но не във всички страни можеш да останеш за постоянно, в някои страни просто правиш малко пари и се прибираш. Честно да ти кажа от българите които са около мен всички имат поне по едно жилище в София или голям град, други пък си събират паричките и изчакват. Не подценявай инвестициите от работещите в чужбина защото те са най-желаните клиенти на строителите. 😀  

# 513
Потвърждавам за чужбинските. То апартамент в София си е като влог с5-6% лихва. Но напоследък доста и продават, явно няма да чакат по-високи цени.

# 514
И аз потвърждавам. Повечето ми приятели, живеещи в чужбина, имат закупен апартамент в Бг

# 515
А моите познати и роднини изпродадоха повечето си имоти, някои и всичко, не оставиха нищо тук.

# 516
  • Варна
Със сигурност има и такива , които са продали  и такива, които са купили. Не знам колко са ви познатите, но не са повече от 50  тези, които са купили. До тук сте 2-ма души с купуващи приятели , значи 100 купени имота. А българите в чужбина са над 2 000 000; От моите 20-тина познати в чужбина, ни един не е купил тук, а даже си продадоха. Никакво намерение нямат да се връщат. На тия , които родителите са живи, като починат ще продадат имотите и нямат намерение да се връщат тук. А особено пък двойките с чужд по националност партньор - те пък съвсем никога няма да се върнат. При кого да се върнат? Техните деца са израстнали в чужбина и ще живеят там. Кой ще си зареже децата и ще дойде тук?

Последна редакция: ср, 27 мар 2019, 22:06 от BVAR

# 517
Българите в чужбина просто са много - над 2 милиона. От тях 1% да купят си е цифра. Обаче ако и продадат накрая ще се запази относителен баланс. Това за хората с високи доходи също е относително. Като се каже познавам достатъчно е много мъгливо. Ако доходите им са законни ( нали такива дирим) ще влязат в статистиките на НСИ. Тоест на е един такъв се падат много които не могат да си позволят почти нищо. Не е изненадващо да има хора с високи доходи все пак сме първенци по индекс на социално неравенство.

Последна редакция: чт, 28 мар 2019, 08:26 от Stamatko

# 518
Със сигурност има и такива , които са продали  и такива, които са купили. Не знам колко са ви познатите, но не са повече от 50  тези, които са купили. До тук сте 2-ма души с купуващи приятели , значи 100 купени имота. А българите в чужбина са над 2 000 000; От моите 20-тина познати в чужбина, ни един не е купил тук, а даже си продадоха. Никакво намерение нямат да се връщат. На тия , които родителите са живи, като починат ще продадат имотите и нямат намерение да се връщат тук. А особено пък двойките с чужд по националност партньор - те пък съвсем никога няма да се върнат. При кого да се върнат? Техните деца са израстнали в чужбина и ще живеят там. Кой ще си зареже децата и ще дойде тук?

Не схванах сметката с 50, 100, 2 000 000. За протокола - ние сме от чужбина и купихме в България. Това с децата къде живеели и кой къде ще се връща е крайно непредвидимо. Познавам деца на емигранти, които се 'върнаха' и започнаха бизнес в България, а почти не говореха български, щото родителите им са си правили някакви техни си сметки навремето...

# 519
  • Варна
Не е важно ,че не сте схванали. Сега не ми се обяснява. Ще има и такива за каквито сте писали със сигурност, но ще са много малко. От това не може да се вадят заключения за тенденция.

# 520
Колкото повече згради, толкова по-ниски цени. Да живее стройтелството, банките ще помагат.

# 521
  • софия
Те хората и биткойни купуваха и го надуха до 20000,ама после всичко се спука.Та и с имотите така ще стане.Ихо ихо и после тихо.

# 522
Говорете си говорете си, ама защо тъй без покритие не мога да разбера.
Ние проверяваме за строежи на зелено в момента, при условие, че съм купувал от тези същите на 850 евро преди 2 години, в момента продават на 1200 и са разпродали всичко на скица. Проверих други, те също продават на над 1000 на скица и имат останали само ателиета на първи етаж. Да... много сгради, ниски цени... таратанци Simple Smile

# 523
  • София
Говорете си говорете си, ама защо тъй без покритие не мога да разбера.
Ние проверяваме за строежи на зелено в момента, при условие, че съм купувал от тези същите на 850 евро преди 2 години, в момента продават на 1200 и са разпродали всичко на скица. Проверих други, те също продават на над 1000 на скица и имат останали само ателиета на първи етаж. Да... много сгради, ниски цени... таратанци Simple Smile

Таратанците ще ги видим съвсем скоро. Не забравяйте, че ние сме най-бързо намаляващата нация в Европа. Това няма как да не се отрази и на пазара на имоти. В края на краищата, когато поколения наред на една жена във фертилна възраст се падат 1.2 деца, а емиграцията не е спирала, какво точно се очаква? В един момент един човек, ще притежава 4-5 имота и тогава ще не ще излиза на пазара.
Освен това в световен мащаб има тенденция младите хора все по-рядко да купуват постоянно жилище, за да не им пречи на мобилността и да не им хаби финансов и времеви ресурс.
Ето сега имам един младеж пред очите си - на 25 години, обаче понеже работи още от студент като програмист има 3-4 години трудов стаж. Миналата година си купи апартамент в приличен квартал, за да не плаща наем. Да, обаче сега му се приходило в чужбина (говори немски свободно и английски много добре). И сега се чуди какво да го прави това жилище. Трябва или да го затвори и да си вади от заплатата хем за квартира, хем за ипотека, или да го тропоса на родителите си да му търсят наематели и да се грижат за цялата разправия около това, а пък те хората си работят и си имат техен живот.
Така че не бих била твърде голям оптимист за цените на имотите в София. Смятам, че вече почти е достигнат психологическият праг за цените и ще следва надолу. Сега колко надолу не мога да преценя, но смятам, че ще е надолу.

# 524
Все пак и политиците и програмистите вече си позакупиха Simple Smile Wink

Общи условия

Активация на акаунт