Пазарът на недвижими имоти-какво се случва реално? - 35

• 44 753
  • 811
  •   1
Отговори
# 495
  • София
https://fro--reklamen-spam186--/glasat-na-jabata/glasat/apartame … vetlo-berlin.html

Интересен поглед. Не става дума за цени на имоти.

П.П. В Гугъл изпиши „Апартамент гейт“ е добро начало, но да се извади на светло и х-л „Берлин“

# 496
Не ми се отваря линка

# 497
Тук не става въпрос за масата в тези професии, а за тези, които могат да си позволят обявената цена. И не гледайте в паничката на другия, коментираните гилдии не са на държавна хранилка и не заемат високи държавни постове, за да рекетират бизнеса да им продава на тънки цени.

Ей-това се опитвах да кажа преди три страници. Едно е да се следят висшите държавници и техните луксозни покупки. Съвсем друго да се взираме в средствата на обикновения човек, работещ на свободна професия или на заплата. Хората имат право на личен живот. Ако са обикновени хора. Дори да са купили изгодно, защото някой строител им е близък, това е ок, защото никого не ощетяват. Ама защо строителят не дал евтин апартамент на леля Пенка, а го дал на кумицата си. Еми приятели са, и аз на приятели давам безплатни професионални консултации.

Ако са висши политици обаче, тогава вече е друго, те доброволно са се отказали от това право, поставили са се в блясъка на прожекторите, за да работят за общото благо. И трябва да им се търси сметка, ако се самозабравятт или лобират за частни интереси, били те на приятелите, на роднините им или на партньорите им по карти, тенис, футбол или не знам какво. Защото лобирането значи, че дават от общите блага, а получават само за себе си.
А и заплатите, които вземат не са малки, съвсем прилични са.
Така че който не иска да му се ровят в личните дела - да не се занимава с политика и да не драпа за висши държавни длъжности.

Последна редакция: ср, 27 мар 2019, 14:38 от Анонимен

# 498
  • София
Поправете ме ако греша, ама Цветанов не беше ли разпоредил проверка на Артекс за една доста апетитна сграда в Лозенец, дето имот струва няколко милиона , ако се продава изобщо? И това няколко дни преди собствената си сделка с тях? На какво прилича туй нещо? И после, ама те му били приятели. И аз ще му стана приятел, ако ми заплаши строеж за десетки милиони.
Никакви приятели не са,
Т.е. имам власт, обяснявам колко съм морален, соча с пръст . И във свободното си време притискам строител, после купувам на безценица от него имот, който струва 6 пъти повече и "уреждам" приятелите си по партийна линия ....Вежди и Цецка.... и кой там още...
То мирише цялата история от километри ....

# 499
  • Варна
Така писаха - на 8.6 е пусната проверка на 12.6 - Цвъцко с апартаментче. И после не се действало бързо в дъжавата - хахахаха  - ето ти светлинна скорост. При това този апартамент Мирянови са го били направили за себе си. Как ли им се е откъснало от сърцето, като са си го гласили за себе си?

# 500
В един ден били станали трите сделки - апартамента от Мирянови към Артекс, същия апартамент от Артекс към Цветанов, и двата на ЦЦ на Елемаг от Артекс към младежа от предизборния щаб на ГЕРБ\РВД.

# 501
  • София, Bulgaria
Купувачи на имоти в диапазона 300-500 000 евро и т.н.,  със които съм имала сделки са били хора с бизнеси и от нормални по-нормални, няма пози, няма чупки. Нито сме чували за тях, нито сме чели..., а за някои дори не знаех, че съществуват такива бизнеси.

# 502
Купувачи на имоти в диапазона 300-500 000 евро и т.н.,  със които съм имала сделки са били хора с бизнеси и от нормални по-нормални, няма пози, няма чупки. Нито сме чували за тях, нито сме чели..., а за някои дори не знаех, че съществуват такива бизнеси.
На мен ми е интересно какъв процент са такива сделки? Дали има някъде статистика? Аз гледам разни големи имоти и в повечето случаи вече над 6м повечето си стоят непродадени. Поне в районите, където аз гледам.

# 503
Новото име на Артекс вече било Гербекс

# 504
ЦВ ЦВ говори половин час пълни глупости, все едно е на предизборна кампания. Няма по-честен човек от него и по-морална партия от ГЕРБ. Спете спокойно, деца, комунизмът още не си е отишъл.

# 505
Мисля,  достатъчно внимание отделихме Артексгейт, що е скандал винаги е интересно да го разнищваме. Ама все пак да ви споделя какво се случва на пазара на недвижими имоти. Новото е, че купувачите се активизират отново, стари подновяват търсенено си, явно решили, че не искат да чакат повече, каквото там си чакат. Нови, ентусиазирано и с бодра крачка излизат на пазара. Продавачи също не липсват, бих казала, че са 50/50. Старите купувачите са  с непроменен бюджет, новите с разумен и без изхвърляния. Продавачите са извадили по-малката кошница с очаквания и са по-близо до купувачите. Предвиждам баланс поне до края на годината. Най-добри сделки правят хората, които са гъвкави и умеят да комбинират желани параметри. Добър имот се продава по-скъпо от останалите в района, но това не е нещо ново, както не е ново,че за него има повече от един желаещ да го закупи и естествено го купува само един...др. го "изпускат"...Те това е...с една дума активен балансиран пазар.

Супер, значи ще изчакам до края на годината и тогава ще купувам ваканционен имот на морето Simple Smile  🏖☀Аз пък си мисля че ако е наистина твоя имот няма как да го изпуснеш. “Добър имот” е наистина много относително понятие. От опита ми с брокери съм се убедила, че тяхните “добри имоти които не са за изпускане” не винаги съвпадат с моите очаквания. Никакви pushing техники на брокера няма ми въздействат ако не го чувствам че това е моето място.

# 506
ЦВ ЦВ говори половин час пълни глупости, все едно е на предизборна кампания. Няма по-честен човек от него и по-морална партия от ГЕРБ. Спете спокойно, деца, комунизмът още не си е отишъл.

Избягваше да говори за морал, опорната му точка беше "законност". Ама то никой не отрича, че формално всичко е било законно. И прекали с дължината на речта, една силна реч на омерзен от клеветите човек трябва да е кратка, а не половин час да се върти едно и също.

# 507
Купувачи на имоти в диапазона 300-500 000 евро и т.н.,  със които съм имала сделки са били хора с бизнеси и от нормални по-нормални, няма пози, няма чупки. Нито сме чували за тях, нито сме чели..., а за някои дори не знаех, че съществуват такива бизнеси.

Между 300000 и 500000 има огромна разлика. При 500000 няма случайни. Иначе никога не знаеш кой какво краде и откъде. Аз знам за дедесари с по 10 апартамента, чисти като сълза. Щото никой не проверява, затова.
Тези с 10000 лев на семейство няма как да купят при Артекс в по-добрите сгради. В Златен рог 60 кв.  e 250000E.

# 508
Аз пък никакво раздвижване не виждам на пазара. В квартала, който следя от 2 месеца нищо ново не е излязло...

# 509
И да не забравяме българите които работят в чужбина, аз познавам  поне двама които са си купили апартаменти във въпросната сграда на Артекс. Доста българи работещи навън купуват имоти в България с тенденция да върнат по-късно. Смятам че последните 3-4 години това е тенденцията.

Общи условия

Активация на акаунт