Пазарът на недвижими имоти-какво се случва реално? - 35

• 44 680
  • 811
  •   1
Отговори
# 570
Казвам всичко от личен опит, живея в Младост 4 и чувам всяко дърпане на стол от съседите, какво се говори в банята на съседа, кога се пуска вода, кога кой и как прави секс, да топло е, да евтино е, ама ще откача от това съседство с целия блок.

# 571
Преместете се в Симеоново тогава и ще си решите проблема.

# 572
  • София
 Засега сме гледали  2 ЕПК-ата на високи етажи. И при двете бях впечатлена от квадратурата и гледката. Огромен минус и при двете - общите части, като едното дори си има портиер и там нещата са малко по-добре, но далеч от добре. Другото беше пълна скръб откъм общи части и фасада също. Като гледам има и нормално подържани ЕПК-ата, но явно е въпрос на късмет. И още нещо се чудя преди да тръгнем да купуваме, прието ли е да се запознаем поне със съседите на етажа, да поразпитаме за проблемни такива някой, който няма пряк интерес от продажбата.  

# 573
Според мен е добра идея, но дали и какво ще ви кажат...за нас района беше познат, знаехме добре какво купуваме от други лица. Не знам съседите какво точно биха ни казали, при положение че сме непознати, че хората имат различни критерии, изисквания и т.н.
Още при първия оглед се качихме пеша. Искахме да знаем дали ще можем да го понесем физически и как изглеждат общите части.

# 574
  • София
Аз харесвам високи етажи, минусите са ви ги написали - евентуално земетресение (само дето ЕПК са най-стабилното строителство) и зависимостта от асансьор.
Плюс за мен е простора, гледката и по-хубавото строителство спрямо панелите. Отделно на високо въздухът е една идея по-добре, както и огряването от слънце е по-дълго.
Според мен просто подбирайте блока - има и хубави, и лоши входове, лесно се различават. Има и много спретнати и поддържани входове, въпрос на домоуправител. А за височината просто както си го усещате - ако не ви е страх като излезете на терасата, значи всичко е ок Grinning

# 575
  • София
Много ми хареса скритата реклама на Нескафе в няколко теми.  Mr. Green

# 576
Да се включа и аз в темата от другата гледна точна, ние сме инвеститор и строим затворен комплекс в Симеоново,  имаме си два басейна, паркова зона, детска площадка, подземен паркинг, строим с възможно най-добрите материали на пазара и продаваме на 1200 евро с ДДС. Като знам нашето качество и чуя Младост 4, блок в който половината е с итонг, с най-евтината дограма и цена 1400 евро и ми става лошо. От друга страна пък сме на половината на срока за завършване на строежа и сме продали 80 процента вече,
В НА тази сума ли е записана?
Това за итонга в Младост беше голяма глупост, извинете ме. Писано е неведнъж по темата. Абсолютно невероятно ми се струва да се в бранша и да пишете такива неща. Че и половината блок в итонг? Другата половина от кубчета Лего ли е направена?
В бранша си е дамата, но от част финансова.  Peace

# 577
В НА тази сума ли е записана?
Нима има цена в НА?

# 578
  • София
Има обща цена на имота и големина на имота. И като разделиш пътвото на второто се получава една цифра, за която колежката пита дали се вписва тя в НА или някоя по-близка до ЦВ ЦВ или до данъчната оценка.

# 579
От друга страна пък сме на половината на срока за завършване на строежа и сме продали 80 процента вече,
80-те % са били на промоция.
някоя по-близка до ЦВ ЦВ или до данъчната оценка.
Скрит текст:
ПП А не е ли забранено да се правят реклами?

# 580
  • София
Вече уши 2-3 съфорумки по темата на лични.  Mr. Green

# 581
  • София, Bulgaria

# 582
Относно комплексът в Симеоново. Госпожата ми прати кой е. Сетих се кой е. Всеки ден минавам покрай него. Сетих се, че преди 3-4 месеца някъде из фейсбук пак предлагаха оферти и тогава цената беше 1250 евро/кв, но не знам с или без ддс. Иначе самият комплекс наистина изглежда като да го строят качествено. Няма итонг 😀. Локацията също не е някъде забутана, а е на самото симеоновско шосе и предполагам има канализация там. И има ГТ за любителите му. Единственото, което се чудя....според рекламите е с повече спорт и зеленина на кв/м, но поне като минавам покрай него виждам повече блокове и не много голям двор между тях. Поне отстрани погледнато все се чудя къде му е повечето от другите, но може пък да греша. Ще ми е интересно да видя като стане готов.

# 583
Единственото, което се чудя....според рекламите е с повече спорт и зеленина на кв/м, но поне като минавам покрай него виждам повече блокове и не много голям двор между тях.
Ооо, то на рекламите и на визуализациите с ФотоШоп такива красоти се виждат, че ще кажеш в Бевърли Хилс ще живееш. Наоколо едни дървета, едни цветни лехи, едни усмихнати хора се разхождат, простор, БМВ-та паркирани дискретно, тротоара с плочки по конец... После като видиш наживо какво е, викаш абе това същия блок ли е?
Голям довод против купуването на зелено (освен несигурността дали/кога ще стане) е и това, според мен. Не го ли видиш готово как изглежда, отстояния, околна среда, инфраструктура, можеш много лошо да се подведеш по рекламите.

# 584
Засега сме гледали  2 ЕПК-ата на високи етажи. И при двете бях впечатлена от квадратурата и гледката. Огромен минус и при двете - общите части, като едното дори си има портиер и там нещата са малко по-добре, но далеч от добре. Другото беше пълна скръб откъм общи части и фасада също. Като гледам има и нормално подържани ЕПК-ата, но явно е въпрос на късмет. И още нещо се чудя преди да тръгнем да купуваме, прието ли е да се запознаем поне със съседите на етажа, да поразпитаме за проблемни такива някой, който няма пряк интерес от продажбата.  
[/img][/img][/img]

Това е входа на панел блок в Младост 2 в София, там където няма цигани, нито емигранти и цените знаете по колко са.
Такова нещо няма никъде в нормален блок, дори в емигрантски, изключвам гетата в Европа.
Най-интересното е, че на повечето хора не им пука, но са с претенции, че живеят в столицата и че в тях е много хубаво.

Общи условия

Активация на акаунт