Пазарът на недвижими имоти-какво се случва реално? - 35

• 44 697
  • 811
  •   1
Отговори
# 555

Всъщност - не е.
Но това няма как да го разбере човек, който няма юридически познания.
Точно.
Освен това всички с готовност приемат плювните на някои специфични медии, без да се замислят грам, че говорим за хора, които НЕ СА на държавна хранилка. Без този факт, всичко това си остава ровене в чужди чаршафи с цел очерняне. Жената не е била тогава съпруга на Панов, а професията и е журналист. Черния Лебед, ако има нещо вярно в тази жълтина, идва много след това, няма нищо общо с никакви апартаменти.
Но освен юридически познания, трябва и четене с разбиране. И пълно елиминиране на нехигиенични публикации в издания, които отдавна не са медии, а инструмент за разчистване на сметки.

Последна редакция: чт, 28 мар 2019, 12:42 от Анонимен

# 556
Но освен юридически познания, трябва и четене с разбиране.
Благодаря! Нямам какво да добавя. Simple Smile

# 557
Да, наистина трябва критично мислене. И да не се вярва сляпо на нарочените за почтени. Защото почтеността не е половинчата и само когато ни е удобна. Колко познато Wink И аршина трябва да еднакъв както за свинете, така и за всички останали.
Той и Прокопиев отричаше да има каквото и да било с "Да, България", но единия от най-висшите му функционери в холдинга (един от тримата) е съучредител на партията и член на контролния съвет. Що ли точно на този орган?!?!?! Та е важна истината, а не какво ни се харесва да чуваме.
Че се замерят предизборно с лайна е вярно. Ама никой не е облечен абсолютно в бяло.
И аз искам два гаража и 170 квадрата за 80000 евра в този квартал, ама няма.
Потвърдено от Капитал: https://m.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2019/03/26/34 … n_panov_i_arteks/

Последна редакция: чт, 28 мар 2019, 12:47 от Анонимен

# 558
Ами то има факти. Трябва да се видят и прочетат просто. Не става дума за вярване или не.
Освен някои популярни опорни точки, фактите прочетохте ли ги? Защото се съмнявам, като чета такива мнения.
Обаче като се увлече човек да разобличава и да си мисли, че всички са маскари и забравя да гледа фактите, а подхожда емоционално, т.е. както му казвате - критично.

# 559
  • София
 Може ли да отклоня малко темата от политиката с един въпрос. Какво мислите за закупуване на жилище на много висок етаж, предимства, недостатъци?
 Търсим да закупим жилище в момента и почти всичко, което попада в полезрението ни и ни устройва като местоположение и цена е към 14 - 16 етаж, даже нагоре. По принип предпочитаме етаж над 5-ти, сега сме на 7-ми, но като ходихме по огледи направо свят ни се завива от височината. Предполагам с това се свиква с времето, но искам да обмислим добре нещата от всички страни и затова моля за мнения.

# 560
Е фактите са ясни. Дори ги написах по-горе. Вие не знам дали си задавате въпроси защо това жилище е толкова евтино и защо е на фирма. И не ми казвайте, че те двамата са се запознали и веднага са тръгнали към гражданското. За кумовете няма да се отваря тема дори. Същите хора, които стана ясно как си движат проспериращия бизнес. Иначе тази сделка факт, не е като онези сделки. Wink Критично мислене!

Хахаха как се обръща палачинката и редакционна политика: https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2015/01/30/ … t_na_lozan_panov/

Последна редакция: чт, 28 мар 2019, 13:05 от Анонимен

# 561
Може ли да отклоня малко темата от политиката с един въпрос. Какво мислите за закупуване на жилище на много висок етаж, предимства, недостатъци?

Така и така съм в темата и философствам Flushed, та да си кажа:
Високите етажи са минус, за мен поне.
Ако са и в ЕПК съвсем. Аргументите са многократно писани: силна зависимост от постоянно развалящи се асансьори, блоково гето с много съседи (ако е ЕПК) и никакво съгласие за нищо.
Аз добавям и това, че на висок етаж съм живяла и знам, че е страшен духалник, а и земетресенията не са за пренебрегване. На 11 етаж се усеща отместване от по метър-два, тоест, реално мислиш, че пада блокът.
Отказах ли те?

Последна редакция: чт, 28 мар 2019, 14:11 от Анонимен

# 562
  • София
 Vrabcho_ , не още, в момента чета една стара тема по въпроса и повечето мнения са добри
https://www.bg-mamma.com/index.php?topic=700903
 Да, за ЕПК става дума. Гледахме и ново строителство - доста по-тесничко, често има стаи със скосявания и др. нестандартни и неудобни решения, но пък на по-висока цена. Ще гледаме и ще мислим. Мерси за мнението 

# 563
Скрит текст:
Черна станция, смятам, че и ти имаш право. Аз не съм професионалист в областта на строителството и имотите. Просто наблюдавам какво става около мен и се опитвам да разсъждавам.
Всички софиянци знаят онази грозотия на НИКМИ, която изникна зад НДК. Е, там се продадоха само офисите. Луксозните жилища на цена от 4-5 к за кв. м още си седят. Няма кандидати за тях. Само този пример е доста показателен за това какво търсят богатите като вид имот и цена. Също смятам, че показва предела на цените в София за апартамент. За къщите не смея да се изказвам, защото те са друг вид имот, с други предимства и недостатъци, които много влияят също.

Аз това не мога да си го обясня. Това, което в чужбина съм виждала и чела да правят наистина богатите хора е да си имат къща/имение, и да си имат един пентхаус в даунтауна. За наиситна богат човек според мен не би било проблем да извади 2 000 000 за апартамент, та ако ще хич да не го ползва. Според мен ако се чудиш дали апартамент да си купиш или къща за същите пари, то не си толкова богат. Богатите просто имат и двете. Поне така аз ги виждам нещата. Може би в БГ няма толкова богати хора, не знам, иначе би трябвало да са ги лапнали тези апартаменти в НИКМИ. Аз ако бях богата бих си взела там да си отсядам чат-пат Simple Smile
В голяма заблуда си, че наистина богатите хора така си пилеят парите наляво и надясно. Всъщност точно те си правят сметките доста добре и е логично, иначе нямаше да са богати. Wink
А един апартамент в София, закупен за 4-5к евро / кв си остава непродаваем никога. Тоест, ако някой ден ти потрябват тези пари кеш, ти можеш да го продадеш единствено на много по-ниска цена, т.е. да реализираш загуба. Няма как богат човек, който си прави добре сметките да предприеме такава крачка. Както виждате богатите даже купуват на доста по-изгодни цени, отколкото обикновените кретащи хора. Simple Smile

# 564
Да, може би си прав. Тук сигурно ако ти се наложи да продаваш няма кой да ти го купи, докато на други места по света не липсват желаещи за такива апартаменти.

# 565
  • Варна
От Бивол, преди 2 часа: Ауу, хванахме голяма апартаментна риба. Очаквайте по-късно днес...
може да е цаца, ама може и друг модел да е Wink

# 566
Това за итонга в Младост беше голяма глупост, извинете ме. Писано е неведнъж по темата. Абсолютно невероятно ми се струва да се в бранша и да пишете такива неща. Че и половината блок в итонг? Другата половина от кубчета Лего ли е направена? Хубаво е че строите качествено, но аз минавам ежедневно покрай НС на около 3-4 години с олющена фасада и следи от варовик по балконите. А неслучайно са казали "Локация, локация". Младост има метро, за Симеоново още не съм чувала. Дано да има някой ден, аз съм в квартала, но едва ли.

# 567
  • София
Всеки си решава. Хората явно се рекламират. Но в затворените комплекси си има особености и ако се търсят цени като в хубав квартал на София не съм сигурна че има огромен интерес , както казват. Много строежи са напоследък и много предлагане. Аз в Симеоново не бих живяла поради ред особености и с децата не е Ok, за мен, но пък на други... може да им харесва... Thinking
Друга трябва да е рекламната стратегия, не това че имало строежи с итонг... и другите строители са кофти... Thinking

# 568
Ние си купихме ЕПК, по средата на блока, но доста висок за мен етаж. Имах резерви, но явно случихме. Да, бавнички са някои неща по етажната собственост, но не чак толкова. Предният ни блок беше по-нисък, но с повече апартаменти на етаж и де факто някак си по-населен, та доста неща ставаха по-бавно отколкото в ЕПКто.
Не сме търсили специално ЕПК, други фактори бяха водещи, гледахме и панели, тъй като гонехме бюджет. Просто в този апартамент се покриха повечето ни изисквания и възможности, а това че е ЕПК не беше непременно плюс или минус. Оказа се, че е много топъл, разрешихме проблеми с водата и други неща, за които знаехме предварително ( на ниво вход), така че ЕПК не е непременно лоша покупка и не изключвайте автоматично. Като всяко жилище е добре да се гледа конкретното жилище
По въпроса за висок етаж конкретно- нашият блок има тавани, та последният етаж хич не е последен Simple Smile и няма течове. Асансьорите работят, но съм параноик и лично надзиравам поддръжката им Joy
За земетресение още нямам опит...пу пу дано не се случва...със сигурност ще откача и ще наводня форума с оплаквания, ама...
Какво друго...с виосичната се свиква. Преди психясвах на балкона, беше ме страх да погледна надолу. Сега виждам само гледката, простора, будя се и пия кафе с изглед към прекрасни планини и облаци, изгрев, абе- красота Simple Smile

# 569
  • София
И аз имам ЕПК жилище, в което съм живяла и сега е под наем. Не е толкоз зле, особено откакто санираха целия блок от-до е нов, пък съвсем не зле. Аз съм на 2рия етаж и не ми пука ни за високи етажи , ни за асансьори.
Това което ми харесва е, че има портиер 24/7 на смешна такса за 1 живущ. Това че има ужасно широки коридори. Аз имам 1 съсед , само отгоре, от двете ми страни са общи коридори и не гранича с никого.
До минимум са сведени шумовете от съседи
Ааа да, отстоянието от такива блокове често е по-голямо. Нямам нито един прозорец, който да гледа в съседна сграда, може без пердета да се живее, което за София е лукс
И тези апартаменти имат огромни тераси, към 8-9 кв. остъклена тераса имам, като стая е...
Минусите са ясни,...... много народ, трудно се вземат решения, високи етажи , няма къде да паркира човек... стотици живущи...

Общи условия

Активация на акаунт