Пазарът на недвижими имоти-какво се случва реално? - 35

• 44 699
  • 811
  •   1
Отговори
# 540
Ако има спад, то първо ще е на трудно продаваемите апартаменти в кофти квартал. Нещо което си заслужава няма да му се промени драстично цената..

# 541
  • В планината / На морето
Неотдавна бившият гръцки военен министър Акис Цохадзопулос беше осъден на осем години затвор, глоба от 520 хиляди евро и конфискация на къща в Атина заради неверни данни в имотна декларация.
Бившият австрийски вътрешен министър и евродепутат Ернст Щрасер пък беше осъден на 4 години затвор за корупция.
В България осъдени политици няма. В България като цяло няма виновни.

# 542
Да бе, я виж тука какви тежки мерки се взеха https://dnes.dir.bg/politika/boyko-borisov-po-tezhki-sanktsii-ot … mozhe-da-napravim
Пророних няколко сълзи сутринта Simple Smile

# 543
Не знам как ще се развие пазара на имоти в бъдеще , но ми е някак странно да слушам прогнози за увеличено търсене , на фона на постоянно намаляващото и застаряващо население на България . Факт е че след КТБ , масово всички крадци на еврофондове се юрнаха да купуват имоти , но и това си има край . Те вече всички такива имат по 6-7-8 имота . За какво са им още ?
Ще поживеем ще видим .

# 544
Не знам как ще се развие пазара на имоти в бъдеще , но ми е някак странно да слушам прогнози за увеличено търсене , на фона на постоянно намаляващото и застаряващо население на България . Факт е че след КТБ , масово всички крадци на еврофондове се юрнаха да купуват имоти , но и това си има край . Те вече всички такива имат по 6-7-8 имота . За какво са им още ?
Ще поживеем ще видим .
Увеличеното търсене е в София, към която все още има вътрешна миграция, евентуално Варна и Пловдив.

Последна редакция: чт, 28 мар 2019, 12:24 от TafTaf

# 545
  • София
Неотдавна бившият гръцки военен министър Акис Цохадзопулос беше осъден на осем години затвор, глоба от 520 хиляди евро и конфискация на къща в Атина заради неверни данни в имотна декларация.
Бившият австрийски вътрешен министър и евродепутат Ернст Щрасер пък беше осъден на 4 години затвор за корупция.
Е как ще са виновни?
Той Ц Ц вчера 30 минути обяснява как е невинен , и си подава оставката ... и че някак няма за какво
И обиден си тръгва
Той толкова услилия направи за нас и за партията
Но се жертва сега човекът... да не пострада партията му... и Б...
( апропо само на мен ли ми се струва но Цецо винаги се изказва с едно единствено безкрайно изречение , в което няма пауза, точка , удивителен или акцент...?)

Мой мил професор в СУ казваше: "Препинателните знаци и в живота са много важно нещо !"
Та Ц Ц да слага точка и това е....

Последна редакция: чт, 28 мар 2019, 11:25 от Yangdze

# 546
# 547
Е как ще са виновни?
Той Ц Ц вчера 30 минути обяснява как е невинен , и си подава оставката ... и че някак няма за какво
И обиден си тръгва
Той толкова услилия направи за нас и за партията
Но се жертва сега човекът... да не пострада партията му... и Б...
( апропо само на мен ли ми се струва но Цецо винаги се изказва с едно единствено безкрайно изречене , в което няма пауза, точка , удивителен или акцент...?)

Не точно. Думата "невинен" не си я спомням, но десет пъти повтори "Нищо незаконно" и това му беше опорната точка. Сделката му си е законна, макар и неморална, ама за липса на морал не съдят. Ако е имало нещо наистина незаконно (изнудване, договаряне, търговия с влияние) тези неща са ставали на четири очи и са недоказуеми

# 548
Днес ми е едно такова карикатурно, а и Брекзит темата е актуална:

# 549
Това за Панови съм почти сигурен, че е фейк новина между другото.
Разбира се, че е фейк. Империята отвръща на удара просто. Пилета бият прасета, брат Simple Smile
*Лозан Панов е изключително доблестен магистрат и това не се харесва в свинефермата.

# 550
Всъщност е истина. И става въпрос за жена му, която Прокопиев нарекъл "Черен лебед" по определени причини свързани с политическо бъдеще. А и Капиталци доста несръчно се опитаха да обяснят ситуацията. С което само потвърдиха, че изнесените факти са истина. Не че има нужда ситуацията от обяснение.
В Изток и Изгрев такива цени като отразените в актовете на всички няма и не е имало дори на зелено.
Че е ответен удар - ответен е. Ама хайде да не се правим на недоразбрали.

*Да не забравяме кой назначи Лозан Панов и от кого той прие назначението. Може и да е достоен.

Артекс така си въртят бизнеса между другото. И не са само тези апартаменти и имена.

Последна редакция: чт, 28 мар 2019, 12:13 от Анонимен

# 551
Черна станция, смятам, че и ти имаш право. Аз не съм професионалист в областта на строителството и имотите. Просто наблюдавам какво става около мен и се опитвам да разсъждавам.
Всички софиянци знаят онази грозотия на НИКМИ, която изникна зад НДК. Е, там се продадоха само офисите. Луксозните жилища на цена от 4-5 к за кв. м още си седят. Няма кандидати за тях. Само този пример е доста показателен за това какво търсят богатите като вид имот и цена. Също смятам, че показва предела на цените в София за апартамент. За къщите не смея да се изказвам, защото те са друг вид имот, с други предимства и недостатъци, които много влияят също.

Аз това не мога да си го обясня. Това, което в чужбина съм виждала и чела да правят наистина богатите хора е да си имат къща/имение, и да си имат един пентхаус в даунтауна. За наиситна богат човек според мен не би било проблем да извади 2 000 000 за апартамент, та ако ще хич да не го ползва. Според мен ако се чудиш дали апартамент да си купиш или къща за същите пари, то не си толкова богат. Богатите просто имат и двете. Поне така аз ги виждам нещата. Може би в БГ няма толкова богати хора, не знам, иначе би трябвало да са ги лапнали тези апартаменти в НИКМИ. Аз ако бях богата бих си взела там да си отсядам чат-пат Simple Smile

# 552

Всъщност - не е.
Но това няма как да го разбере човек, който няма юридически познания.

# 553
Е явно Изток е на мода в момента и хората не искат да са около НДК. Със сигурност не е въпрос на пари.

# 554

Всъщност - не е.
Но това няма как да го разбере човек, който няма юридически познания.
Хахахаха
Представи си, че има такива познания. Wink
Отделно, че цената на сделката за апартамент 172 кв/м. и два гаража е ясна и потвърдена - общо 80 000 евро. А такива цени в посочените квартали дори и на най-светло зелено не е имало от по-предишната имотна криза. Да не говорим, че цената е значително по-ниска от тази на имоти продадени съвсем малко по-късно в същата сграда.
Но това човек без грам познания в сферата на финансите няма как да го знае. Simple Smile

Говорим за имот за жилищни цели (не офис) придобит от фирма с всичките съпътстващи неясноти по отношение деклариране произход на средства и прочие. Simple Smile Все финансови тънкости за прикриване.

Общи условия

Активация на акаунт