Пазарът на недвижими имоти-какво се случва реално? - 35

• 44 728
  • 811
  •   1
Отговори
# 105
За мен "оптимизиран" означава двойна тухлена зидарария на вътрешните стени между бани/тоалетни и стаи. Което е в ущърб на светлата площ. НО качеството на живот в такова жилище е по-добро.

# 106
За мен "оптимизиран" означава двойна тухлена зидарария на вътрешните стени между бани/тоалетни и стаи. Което е в ущърб на светлата площ. НО качеството на живот в такова жилище е по-добро.
За теб е така, за други не, всеки си прави сметка. Но ако говорим за качество, ами вместо двойна вътрешна зидария (12+12=24), направи го картон 10 + шумоизолационна вата 5+ картон 10= 25, с ефекта е уникален

# 107
Нямам нужда да ми се “обяснява”, всички зидарии, трегери, кумини, шайби и общи части ТРЯБВА общо да са не повече от 21-22 % максимум, като ако проекта е оптимизиран дори се достига до процент по-нисък от 15. И за пореден път апартамент 50кв НС и СЗП 35 кв е НЕЛЕПО

Извинявай, ама това е невъзможно. 15% да са ти общите части е нормално, освен ако не искаш да влиташ през прозореца като Карлсон Laughing Но да искаш 15% да са ти И общите части, И стените вече е прекалено. Това никаква оптимизация не може да го направи, още повече, че колкото по-малко е жилището, толкова по-голям е процентът на стените. Един краен пример - жилище тип ателие (демек просто една стая) с 1 квадратен метър чиста използваема площ, оградено със стандартна стена от 25 см.  В този случай площта на стените ще бъде 1,25 квадратни метра, което е повече от чистата площ. Ако същото жилище обаче е 100 квадрата, то площта на стените ще бъде 10,25 квадрата.  Та съвсем ясно се вижда, че в малкото жилище фирата е повече и това е математика, а не измама.

# 108
Нямам нужда да ми се “обяснява”, всички зидарии, трегери, кумини, шайби и общи части ТРЯБВА общо да са не повече от 21-22 % максимум, като ако проекта е оптимизиран дори се достига до процент по-нисък от 15. И за пореден път апартамент 50кв НС и СЗП 35 кв е НЕЛЕПО

Извинявай, ама това е невъзможно. 15% да са ти общите части е нормално, освен ако не искаш да влиташ през прозореца като Карлсон Laughing Но да искаш 15% да са ти И общите части, И стените вече е прекалено. Това никаква оптимизация не може да го направи, още повече, че колкото по-малко е жилището, толкова по-голям е процентът на стените. Един краен пример - жилище тип ателие (демек просто една стая) с 1 квадратен метър чиста използваема площ, оградено със стандартна стена от 25 см.  В този случай площта на стените ще бъде 1,25 квадратни метра, което е повече от чистата площ. Ако същото жилище обаче е 100 квадрата, то площта на стените ще бъде 10,25 квадрата.  Та съвсем ясно се вижда, че в малкото жилище фирата е повече и това е математика, а не измама.
Хм не ми се влиза в безмислени спорове, ако купувате подобни апартаменти... ами евала на брокерите. Бърз пример, с имам много други такива, тъй като това просто е нормално

# 109
15% общи части + стени - не знам как си го представяте това! Май трябва да се върнете в училище да си опресните математиката.

Оплаквате се, че стените били тънки и всичко се чувало, оплаквате се, че стълбищата били тесни, че в гаражите няма място за маневри и т.н. И в същото време искате да плащате само за светлата площ на жилището.

Има си закони за площообразуване. Цените са такива каквито са.

Скъпи са ви просторните жилище, гледате малките и се оплаквате, че били малки.

Pro tip: търкайте билети от лотарията, така ще си оправите живота и ще имате пари за яко жилище! И за пътуване в чужбина, разбира се.

# 110
  И пример за какво е този чертеж? Не ми се смята колко са стените, ама съвсем не са по-малко от 10 квадрата общо.

# 111
 И пример за какво е този чертеж? Не ми се смята колко са стените, ама съвсем не са по-малко от 10 квадрата общо.
накратко щом “не ви се смята” плащате 57,06, получавате 48,6

# 112
57 е без общите части, бре младеж.
Винаги получавате това, за което плащане!

# 113
Недейте да купувате да ви е мирна главата Simple Smile
Панелките не са свършили Wink

# 114
  • В планината / На морето
В новото строителство всичко ли е с кухньо-хол ?
Няма ли нищо с отделен хол и отделна кухня ?

# 115
Ама никой не ви бие през ръцете да купувате такива общежития, защото дадените за пример в студентски град са именно такива. На петокласник е ясно, че при НС има разминаване с цел цените да изглеждат по-поносимо, но релано са си с около 30-тина % над цените на СС. И всичко това си е в реда на нещата. Ненормално е някой да си мисли, че старото може да струва като новото (изключваме някои частни случаи с особени локации, където няма НС). И най-луксозните лимузини като са над 20 годишни струват по-малко от най-новия "кенеф" при автомобилите. И пак има тук таме разни изключения с ретро автомобили, но говорим за масовия случай.

# 116

Да бе, да. Веднага повярвах. Я дай обявата, а не чертежа само. Тези цифри ми изглеждат точно като разликата между застроена площ и чиста площ, а къде са общите части?
Впрочем на Запад привидно не плащат общи части, защо там не се обявяват, но дали са безплатни? Никой нищо не подарява и там тези общи части са включени в цената, но у нас това не е практика при НС и в НА  се описват и общите части.

# 117
Има, но обикновено е при големите жилища със съответната цена

# 118
Май няма. Свършиха времената с истинските квадратури в които се живее. Сега те карат да плащаш и за пространството пред асансьора. Нищо, че не живееш там.

# 119
Има. Обаче няма пазар за такива жилища. Скъпи идват.

Общи условия

Активация на акаунт