Пазарът на недвижими имоти-какво се случва реално? - 35

• 44 654
  • 811
  •   1
Отговори
# 585
То и в тази тема вирее мантрата, че кайво пък толкова общите части, те не живеели в тях. Аз поне съм чела поне 3-4 такива мнения

# 586
И аз, после пак да обясняват в старото строителство колко по-готино било само като си направиш основен ремонт вкъщи... После да те е срам да си поканиш гости.

# 587
Така е, ужасни са общите части на старото строителство (не важи само за панелките).
И все пак го предпочитам пред новото (изключвам супер лукс имоти като на ЦЦ, които не са ми по джоба на пазарни цени).
Като купувахме имот през 2013-та се нагледах на прехвалено ново и нищо не ми хареса. Миниатюрни спални и кухньохолове. Северни изложения, ниски тавани, надута квадратура с огромни общи части или недомислени тераси, които не са ми нужни.
Различните геометрични форми на помещенията и скосяванията въобще и не ми се коментират. Да, красиви са, но обзавеждането става много трудно.
Затова купих старо. С общи усилия и много нерви, но общите части могат да се оправят. Обаче стаите по-големи не мога да си направя. Нито таваните по-високи.

# 588
Така е, ужасни са общите части на старото строителство (не важи само за панелките).
И все пак го предпочитам пред новото (изключвам супер лукс имоти като на ЦЦ, които не са ми по джоба на пазарни цени).
Като купувахме имот през 2013-та се нагледах на прехвалено ново и нищо не ми хареса. Миниатюрни спални и кухньохолове. Северни изложения, ниски тавани, надута квадратура с огромни общи части или недомислени тераси, които не са ми нужни.
Различните геометрични форми на помещенията и скосяванията въобще и не ми се коментират. Да, красиви са, но обзавеждането става много трудно.
Затова купих старо. С общи усилия и много нерви, но общите части могат да се оправят. Обаче стаите по-големи не мога да си направя. Нито таваните по-високи.

Поредното обобщение на база стари данни, при това тенденциозно подбрани Wink

- Първо, всяка сграда има фасади на 4 посоки. Това, че ти все северни си гледала, не значи, че няма и други.
- Скосени тавани и огромни ненужни тераси има по горните етажи, надолу няма.
- Кривите помещения до голяма степен останаха в миналото.
- Освен "супер лукс" имоти като на ЦЦ има и "не супер лукс" такива, които се характеризират с достатъчно приятни общи части - гранит, хубав асансьор, алуминиеви парапети и т.н. В тези имоти нито стаите са криви, нито спалните са кутийки.

Според мен сте гледали евтини оферти СС и съвсем нормално са ви показвали каквото е останало, но това не е база за обобщения, че цялото НС е такова. Има всякакви оферти за НС - и кутийки, и нормални, и с "артистични", и със скучно правоъгълни стаи Twisted Evil

# 589
Моля да не ми казваш какво съм гледала, става ли?
Нито ме познаваш, нито ми знаеш бюджета и предпочитанията.
Не става само твоето мнение да важи, другите нищо да не разбират.
Не може ли свободно хората в тази тема да не харесват новото строителство и да не блеят във възторг от него?
И горе написах, че има хубави имоти, с хубави разпределения и стаи, но не са ми били по силите.
Предпочела съм за една сума да взема по-просторен, топъл и светъл апартамент в стар блок. И съм се аргументирала.
Не може да ти пишат в обявата "южен апартамент" и юг да е само малкото прозорче на бокс кухнята, а другото да е север-североизток.

# 590
Добре де, със съвременните възможности за топлоизолация не отпада ли тази значимост на изложението.

# 591
Ема, за някои може да не е от значение. За мен обаче е. В северни стаи не влиза слънце изобщо. Евентуално за 10 дни през юни рано сутрин или късно вечер може да влезе, ако имаме лек североизток или северозапад.

Всеки си има съображения и изисквания като купува и ми се струва, че трябва са може да си ги изложи свободно, без да го опровергават и да му казват тук колко не е знаел какво да гледа (т.е. тъп) или че е гледал евтинии (т.е. беден).

# 592
  • София

Същото впечатление добих и за от няколко огледа. Едното НС, което ни предложиха например имаше тясна продълговата стая с прозерец само в единия край предвидена за холокухня, а по-лошото беше, че едната спалня имаше някаква дебела стена по средата и още някаква чупка, в която са крили незнайно какво, като подобна стая сперед мен е почти неизползваема или евентуално компромисна за едно малко дете. Друго пък изглеждаше на 60% от обявената квадратура някъде. И това в иначе доста луксозно изпълнени общи части. Затова лека полека изключваме НС и се насочваме изяло към СС, като ще търсим сграда с добре подържани общи части. То това е и един вид тест за културата на бъдещите съседи.

# 593

Не може ли свободно хората в тази тема да не харесват новото строителство и да не блеят във възторг от него?

Може, разбира се. Ама нека просто си кажат - на мен не ми харесва НС. Тогава никой няма да спори. Никой няма да спори и ако кажеш, че не искаш да плащаш по-скъпо, че харесваш цената на квадрат да включва и общите части. Това са неоспорими предимства. Но ти почна с мантрата как цялото НС било криво, скосено, северно... И само супер луксът на ЦЦ бил различен. Е, аз ти написах, че има и по-нисък клас сгради, където пак не е така. Защо се сърдиш? Не аз, а ти се изказа тенденциозно с неверни обобщения.

# 594
Не съм казала, че цялото НС е криво. Казах, че има хубаво, но нямам пари за него. И за парите, които имах гледах все лоши неща. Написала съм, че коментирам видяното от мен преди вече 6 години- И нищо повече.

Приключвам спора, защото досадих тука с моите мнения. Извинете ме.

# 595
И за парите, които имах гледах все лоши неща.

И аз точно това написах, нали?  И уточних, че не само НС от класа на ЦЦ е достатъчно добро.
Мен пък ме дразнят тези мантри, пускани за стотен път - всичкото НС е със стаи кутийки, с криви помещения и с 50% общи части Twisted Evil Ми не е така.

Изолация или не, северът си е север. Даже да не ти е студено заради изолацията, влияе на психиката.
Обаче северна спалня не е проблем според мен, даже е предимство да не ти свети вътре слънце и да не става светло от ранна утрин. И лятото е прохладно. Но северна дневна си е гадно.

# 596
  • София
Да, масов проблем е това, че хората ходят на оглед само на скапано НС поради бюджет, и затова само бъгове гледат , я скосени, я триъгълни помещения. И остават с впечатление, че НС са само безумни оферти.
Добре сте се насочили към СС ( във вашия случай), повече избор, по-ниска цена и стандартни (по Бг стандарт )разпределения.
Но Черна Станция също е права, не е добре да се обобщава че НС е кофти, понеже на вас  хубав НС не ви е по джоба, а сте ходили на оглед само на най -най- ниски цени. Те крият рискове. Знаете, и на СС да ходите на оглед само на най- най- ниски цени и там ще видите "страшни безумия".... там пък какви коптори може да има... Ill

# 597
Съжалявам Врабчо, ама наистина не си права. Ново строителство си има и съвсем нормални и прилични, просто струват доста по-скъпо. Такива обобщения, че имало само криви, малки и със северно изложение е защото са гадни и на ниска цена. Не ви познаваме наистина, но явно гледате само такива?

# 598
Не съм права, как ще съм, моля ти се. Mask
Какво стана сега - не е лошо НС, бюджетът ти е лош.

Последна редакция: пт, 29 мар 2019, 12:56 от Анонимен

# 599
Аз нямам проблем кой дали е беден или богат. Проблем са ми такива неверни обобщения!

Общи условия

Активация на акаунт