Пазарът на недвижими имоти-какво се случва реално? - 35

• 44 699
  • 811
  •   1
Отговори
# 615
Малко off topic, но ми е интересно Poppea в какво жилище живее 😊
Много гаден коментар. На лични нападки ли минаваме?
Нито е гаден коментар, нито нападка! Просто любопитство.

# 616
Мдааа, по-добре богат и здрав, отколкото беден и болен. И с южно изложение.

# 617
Моля да не ми казваш какво съм гледала, става ли?

Не става, не. Точно ти е казала нещата както са 1;1. Това, че истината не ти харесва е само твой проблем.
Няма жилище чист север, примерно.

# 618
Темата винаги е била ужасна за четене, защото някак си почти не се разрешават мнения, различни от едни определени
Не бих казала, че е много полезна темата в този си вид, 35 теми едно и също се дъвче

# 619
Никой не е венчан за темата. На мен ми е супер интересна. Rolling Eyes

# 620
Joy

Не става, не. Точно ти е казала нещата както са 1;1. Това, че истината не ти харесва е само твой проблем.

Моля? Има недомислени изцяло северни НС, тип ателиета, както и такива с по едно южно прозорче. Лично видях такива, предложени ми да живея в тях.
Но вие сте по-запознати, даже и с това аз какви жилища съм разглеждала. Разбира се. Rolling EyesJoy

# 621
  • Варна

JoyJoyJoyJoy
1:1 спрямо кое?
Той и Цвъцко само истини реди - законни Joy

# 622
Joy

Моля? Има недомислени НС, тип ателиета, както и такива с по едно южно прозорче. Лично видях такива, предложени ми да живея в тях.
Но вие сте по-запознати, даже и с това аз какви жилища съм разглеждала. Разбира се. Rolling EyesJoy
Запозната съм, че в нот акт няма как да пише апартамент, ако жилището е чист север. Ателие е друга работа. Какво си гледала разбрахме вече, нещо с нисък бюджет.  За гроздето вече са писали, няма да повтарям.

JoyJoyJoyJoy
1:1 спрямо кое?
Той и Цвъцко само истини реди - законни Joy

Върни се да прочетеш какво ЧС е написала.

# 623
  • Варна
Не намирам полезна информация в тях, а само заяждания и оспамване. Благодаря! Вече подминавам такива.
Когато някой е влязъл и е написал искрено нещо си личи. И трябва да се оценява ,че има такива хора.  Защото това е информация от първа ръка. Както казват: не питай старило, а питай патило.

Темата винаги е била ужасна за четене, защото някак си почти не се разрешават мнения, различни от едни определени
Не бих казала, че е много полезна темата в този си вид, 35 теми едно и също се дъвче

Hands Plus1

# 624
Голяма част от НС, както и СС от различни периоди, отговарят на някакви статистически рамки. Например, масовото НС, вкл. и среден клас, не най-евтиното, обикновено има холокухня 25-30 кв.м., стаи по 12-13 кв.м. Ако искаш хол около 35 и светъл бокс, както и стаи поне 15-17 кв.м., вече попадаш в "лукс" сегмент и съвсем друг ценови клас. Двустайни НС с  чиста жилищна площ около 70 кв.м. без терасите и хол 30-35, спалня 15, голямо антре, което да поеме гардероб, просто няма. Ако някой е виждал (без чупки и скосявания), моля да ми изпрати обявата. В същото време СС в хубави квартали с около 70 кв.м. ЧЖП е съвсем стандартно. С моя бюджет 140 К за Оборище, Яворов, ценър около Дондуков и долната част на Гео Милев изобщо не съм попадала на такъв двустаен НС, даже и без да гледаме цената. Дори в Сан Стефано Плаза останалите двустайни са точно типичните НС кутийки.
Така че наистина не е само въпрос на бюджет, а и на предпочитания за размер и разпределение. Разбира се, в най-високия клас може да се намери всичко, но СС средностатистически е с по-големи помещения и квадратура. Не съм виждала средностатистическа холокухня НС, която да побере билиотека например, бюро, дълъг плот и ред кухненски шкафове поне 3,50-4 м, дивани двойка и тройка и голяма маса и да остане свободно пространство. Тези неща са свободно побрани в моя хол - 24 кв.м. и кухнята ми с обединен към нея килер - 14 кв.м. Та наистина е въпрос на приоритети кой какво харесва. Ето, и аз търся жилище за възрастните ми родители, но не бих взела първи етаж вкл. над гаражи. В старото сторителство със сутерен над тротоара и първи етаж с високи тавани, вторият идва доста по-високо - повече слънце + липса на нужда от обезопасяване. Двустаен НС си е студентска квартира. Нещата от стария апартамент на родителите ми  - 65 кв.м. по нот. акт по никакъв начин не биха могли да се съберат в стандартна двустайка НС, да не говорим да остане някакъв простор. Къде в такъв може да се сложи гардероб по-дълъг от 1,50 м? Голяма закачалка и шкаф за всички обувки? Къде могат да се сложат шкафове за неща различни от кухненски (книги, къмпинг и плажно оборудване, детски принадлежности, инструменти, препарати и т.н.). Не се заяждам, наистина питам.

Последна редакция: пт, 29 мар 2019, 15:38 от TafTaf

# 625
  • Пловдив
Не винаги критиката към различното мнение е безсмислена.

Потърсих и наистина няма как изцяло северно изложение да е със статут на апартамент. Явно Врабчо е гледала ателиета, но не е разбрала.
Наредба № 7 от 2003 г. за правила и нормативи за устройство на отделните видове територии и устройствени зони:
Чл. 114. (1) Жилищните помещения се ориентират по възможност към най-благоприятните по отношение на слънчевото огряване посоки, които се степенуват съгласно     чл. 77, ал. 1, като се спазват изискванията на чл. 78.
(2) Не се допуска жилището да бъде изложено изцяло на североизток, северозапад или север.
(3) При разделяне на заварени жилища се допуска по изключение да се образува жилище с предимно северно изложение, ако най-малко едно от жилищните помещения има изложение на североизток или северозапад.

# 626

Потърсих и наистина няма как изцяло северно изложение да е със статут на апартамент. Явно Врабчо е гледала ателиета, но не е разбрала.
Наредба № 7 от 2003 г. за правила и нормативи за устройство на отделните видове територии и устройствени зони:
Чл. 114. (1) Жилищните помещения се ориентират по възможност към най-благоприятните по отношение на слънчевото огряване посоки, които се степенуват съгласно     чл. 77, ал. 1, като се спазват изискванията на чл. 78.
(2) Не се допуска жилището да бъде изложено изцяло на североизток, северозапад или север.
(3) При разделяне на заварени жилища се допуска по изключение да се образува жилище с предимно северно изложение, ако най-малко едно от жилищните помещения има изложение на североизток или северозапад.

И аз това и казах, но тя се тросна.

# 627
Много хора в тази тема се надпреварват да обясняват на Врабчо какво е видяла и какво е мислела, че е видяла, но навярно не е разбрала. Няма нужда. Аз не третирам никого тук като малоумен и имам уважение към всяко мнение. Но явно моето виждане струва по-малко от това на определени потребители.

Изцяло северните ателиета ги видях и РАЗБРАХ какви са, още щом ги видях. Но има и подвеждащи обяви, на които се хващаш и още от вратата виждаш, че огледът е безсмислен.
Северните апартаменти вече казах, че бяха обявени за южни само заради един южен малък прозорец. Да, не беше само север, но за мен е еднозначно. Само в НС имаше такива недомислици. В СС всичко си беше изчислено и да, не видях НИТО един северен, кутиеподобен апартамент СС със спални колкото сегашната ми кухня.
И не оспорвам какви са нормите за изложенията. Никъде не съм ги оспорила, вие така си решихте.

Пускам едно мнение от преди година и половина, пак от тази тема или от темата за кварталите беше.
Много добре обяснява моята позиция:
"1000 пъти предпочитам да живея в панелка, в която имам огромни стаи, просторна кухня, отделно мокро помещение, 2 бани и тераса с гледка пред твоята кутийка, в която се налага да си сложиш пералнята в кухнята, която пък е в трапезарията, която пък е в хол с размерите на едната ми спалня (буквално). А спалнята ти не може да побере нормален гардероб, защото няма 10 м2, което пък е размера на нашата кухня. За да ти бъде сградата от тухли, си се навил да се смушиш в апартамент, който е всичко друго, но не и тристаен, защото цялата му площ е колкото хола ни + сервизните помещения като не включвам кухнята. В едната (по-малката) ни спалня имаме голямо легло, четирикрилен гардероб, две високи етажерки с рафтове, скрин, две нощни шкафчета и имам място да си правя упражненията на пода".

# 628
  • Варна
Цитат

Така е - но има значение как е казана и специално в мненията на тези ,които "критикуват " задължително има мнение и коментар ( винаги подигравателен или супер негативен) към човека , който е писал. Това автоматично ги прави да не са критики, а заяждане и само да се криеш зад тази маска, че било критика. Wink
Че и после обясняват защо някой се бил впрегнал.

# 629
И на мен ми е важно да имам двор, лукс общи части и да съм в Изток, но човек има определен бюджет, а понякога и други критерии, в което няма нищо срамно и страшно
Показаните назад снимки не са валидни за всички ЕПК, точно както не всичкото НС е ужасно, северно или некачествено
Моят опит с НС, в което живеят познати или съм работила, е негативно- на чисто нов апартамент с хубаво разпределение и просторен, да му смениш всички инасталации, тръби, настилки, стени, плочки и т.н. да сложиш шумоизолация и да има помпа в мазето, която да отвежда подпочвени води...мне. Мерси. Но това не значи, че всичкото НС е лошо и некачствено.
На нас ни трябваше място, бързо, не скъпо, на познато място. Ми взехме си жилище по тези критерии, и понеже нямахме неограничен бюджет, други жилища, наследство- нищичко, сме взели каквото можем да си позволим Simple Smile няма двор и лукс общи части, но не е и въ вида, показан назад
Затова се гледа конкретно жилище, прави се оглед, оценка,  а не се купува по каталог- искам  НС 50 кв. и готово JoyЖилищата са различни, все пак. Хората също Simple Smile
В нашият блок имаше доста проблеми, но ето, за 5 години някои много сериозни се разрешиха, и това е постоянен процес. И НС, ако не се поддържа, ще стане също зле

Общи условия

Активация на акаунт