Избор на прахосмукачка- 3

• 70 595
  • 757
  •   1
Отговори
# 75
Ние чистим апартамент около 100кв.м., само твърди настилки, никакви килими и пътеки. Чистя всеки ден, ако имах време дори и два пъти наден, заради пустите кучешки косми е ад. И наистина не се бях замисляла до скоро за вертикална прахосмукачка, камо ли -безжична. Определено би била по-лесна за използване. Ние към момента сме с Филипс-обикновена, с контейнер. Не ми се мисли ако беше с торбичка, трябваше да я сменяме на 3 дни максимум предвид прахоляка, който събираме.
Щеше ми се да спестя мопа след прахосмукачката, защото навсякъде лъщят петна от лапи, лиги размазани по пода, косми полепнали по лиги ......Но и аз не бях много ентусиазирана за този вариант 2 е 1 на Филипс. Ще прочета по-подробно коментарите ви за Дайсъна. Хареса ми тази с топката (не помня нито модела, нито кой беше писал за нея), но я намирам само в сайта на Дайсън, а не в БГ, затова питам как стои въпроса с доставката? И реално какви са плюсовете на тази с топката и "обикновените" Дайсън?
При мен е същото като при вас.С немска овчарка сме-дългокосместа!Имам една вертикална прахосмукачка Самсунг SU3350-водят я професионална.В интерес на истината чисти перфектно,обаче е тежичка и шуми ужасно, и кучето направо откача,като я пусна.Следих тук доста мнения и накрая си взех Филипс циклон 5.Ами за парите си върши страхотна работа.Лекичка,тиха е,с контейнер,който се мие.Филтрите също се мият само с вода.Само 650 w е,но смуче уникално,има и турбо четка за космите.Вече около година и нещо нямам никакви проблеми с нея.

# 76
  • На плажа
Здравейте,смятам да се възползвам от тази оферта за прахосмукачка Дайсън...макар и втора употреба.Мога ли да помоля за мнение от някой запознат с марката,понеже явно са по-стар модел.
https://www.olx.bg/ad/dyson-prava-vertikalna-prahosmukachka-top- … D632-ID7yndG.html

# 77
Това е Dyson DC07 легендарен модел. Мисля, че е първата мултициклонна прахосмукачка. Има най-голяма всмукателна мощност 280AW и май е най-дълго произвежданият модел на Дайсън 2001-2008 година. Доста проста конструкция, която я прави лесна за сервизиране. Пълно е с части за този модел и са много евтини. Недостатъците са, че е шумна и доста масивна, не е толкова маневрена колкото последващите модели от Ball сериите. Също така въртящата се четка не може да се изключва, защото ползва основният мотор за задвижване и това я прави прахосмукачка основно за меки настилки.

За тези пари или съвсем малко повече можеш да си вземеш от ebay.uk Dyson dc40 или dc41, които са по-компактни, по-маневрени, с изключваща се четка с отделен мотор са и ще можеш да ги ползваш и върху твърди настилки. Модели са от 2011-2012 и струват в порядъка на 60-70-80 паунда ако ги купуваш на buy it now, а ако ги дебнеш на търг може и по-малко. Техен наследник е Dyson light Ball модел от 2017, който се продава в момента фабрично реставриран от Dayson за 140 паунда.

https://www.ebay.co.uk/itm/Dyson-Light-Ball-Multifloor-Upright-V … mp;frcectupt=true

# 78
След като последните дни прекарах в запознанство с продукцията на Дайсън в исторически план Grin, преминавайки през описаните dc40 - dc41 и Light ball, в момента медитирам дали си заслужава да закрепя положението с DC19T2 или dc33c, пък по-нататък може и да узрея до Ball Animal 2 Upright Vacuum например. На тоз последния много ми хареса как вадиш маркуча и чистиш под мебели, а инак си имаш предимствата на тукмака Smile

Последна редакция: пт, 05 апр 2019, 19:59 от Nara

# 79
Как се вади маркуча? Какво имаш предвид? Dc40, Dc41 и Light ball имат такъв разтегателен маркуч за по-тесни места. Някаква разлика ли има с Ball Animal 2?

# 80
Да, и техният маркуч се вади, разликата е какво се закача на него Simple Smile
Тук в комплекта има Additional low-profile cleaner head. Carbon fibre floor tool attaches to wand for cleaning under furniture. Всъщност може и за другите да има нещо подобно, което аз да не съм открила. Те имат една плоска приставка/четка, мен това ми изглежда по-сериозно.

Последна редакция: пт, 05 апр 2019, 22:30 от Nara

# 81
Можеш ли да го покажеш на картинка или да дадеш линк, че нещо не разбирам за кое става дума?

# 82
     Turbine head; От тук
    Има го на основната снимка на конкретната прахосмукачка - под масата, и по-долу, в In the box

# 83
    • София
    Аз имам Animal Ball 2. Ако нещо те интересува, питай.
    Да, има малка турбо четка, удобна е.

# 84
    Много благодаря!
    То, според сайта, даже са две допълнителни - въпросната Turbine head, която е на снимката горе, и го играе по-плоска, за под мебели, и Quick-release tangle-free turbine tool. И една основна. Общо три. Така ли е всъщност?

Последна редакция: сб, 06 апр 2019, 01:23 от Nara

# 85
    • София
    Допълнителните приставки са 4, показала съм 2 или 3 от тях в предната тема, с питане кое за какво се ползва. Ще опитам по-късно да дам линк.

# 86
    Благодаря ти, ама не се мъчи с линка; те и в сайта са 4, не вярвам като купуваш от там да има разминаване.
    Мен именно допълнителните четки много ме съблазняват, особено тази, на която дадох картинка по-горе.

# 87
    • София
    Да, това са четките в комплекта, точно както са показани в линка. Аз съм ползвала дългата приставка (за ъгли и за тавана), малката турбо четка и това е. Другите все още не съм ги изпробвала. Вадещият се маркуч е много удобен. Трябва само да свикнеш, че когато прахосмукачката е в абсолютно изправена позиция, смуче през маркуча, а когато дръжката е наведена, но основната четка е на пода, смуче през основната четка. Така за обяснение е трудно, но хванеш ли я веднъж, ще разбереш какво имам предвид.

# 88
    Представям си какво имаш предвид Grinning
    То проблемът ми е, че не съм виждала на живо Дайсън, хеле пък тия правите, и нямам идея нито за обем (на чудото), нито как е като го хванеш и плъзнеш по пода.
    Може би трябва да стана и да ида да ги видя на живо някъде, пък после да се върна към характеристики и четки.

Много ти благодаря!

# 89
    • София
    Мога да снимам да добиеш евентуално някаква идея.
    Иначе определено чисти супер. В момента едното куче се скубе и чистя ежедневно.

Общи условия

Активация на акаунт