Избор на прахосмукачка- 3

• 70 629
  • 757
  •   1
Отговори
# 90
Аз се родих с Дайсъна, не толкова защото чисти страхотно, ами защото всички в къщи се надпреварват кой да изчисти с нея, в т.ч. и тийнейджърката. 😂
На мен много ми харесва това, че като поставиш прахосмукачката на докинг станцията, започва да се зарежда, а когато е заредена, зарядното само се изключва.

# 91
      Turbine head; От тук
    Има го на основната снимка на конкретната прахосмукачка - под масата, и по-долу, в In the box

Това е турбо четка и на другите може да се закачи подобна. https://dysonvacuumspares.tk/index.php?route=product/product&product_id=443. Има една особеност в закрепването. Преди бутона, с които се откачаха аксесоарите се намираше накрая на тръбата, маркуча, ръкохватката и беше сив на цвят, а приставките имаха жлеб. В последните модели както например на Котето Дайсъна промениха системата на закрепване. Сега на края на тръбата, маркуча, ръкохватката има жлеб а бутона се намира върху съответната приставка и е червен. Новата система е по-удобна, защото преди трябваше с едната ръка да хванеш тръбата и да натиснеш бутона, а с другата да хванеш и да отделиш съответната приставка. При новата система го правиш с една ръка хващаш приставката, натискаш бутона и отделяш. Освен това чрез преходник с новите прахосмукачки можеш да ползваш старите приставки, но не съм виждал засега преходник с които да можеш да ползваш новите приставки върху старите прахосмукачки. Ето ти например Tangle free turbine с два варианта на закрепване:

Старо
    http://prikachi.com/images/380/9539380y.jpg

Ново
    http://prikachi.com/images/381/9539381h.jpg

На мен много ми харесва това, че като поставиш прахосмукачката на докинг станцията, започва да се зарежда, а когато е заредена, зарядното само се изключва.

Е как иначе? При всички литиеви батерии електроника спира зареждането, когато се заредят. Иначе ще експлоадират и ще ти подпалят къщата.

Последна редакция: сб, 06 апр 2019, 15:41 от The_Third

# 92
    Хаха, признавам, че и при в нашия доч го има това.
    Мъжа ми, който грам не е по домакинстването, се чуди за какво да изкара Дайсъна и да позачисти 😬
    Понеже сме с куче, за негово щастие, винаги има какво да се чисти! 😂
    Аз се родих с Дайсъна, не толкова защото чисти страхотно, ами защото всички в къщи се надпреварват кой да изчисти с нея, в т.ч. и тийнейджърката. 😂

# 93
    The_Third, благодаря!
    Скрит текст:
    Слагам го така, за да не отегчавам хората с детайли. Въпросната турбо четка, или поне нейният еквивалент, се явява екзотика за dc40/dc41, еле пък за dc41ERP. Уви, не се предполага да втъкнеш основната четка на маркуча, нали? А това би ми решило проблема генерално Smile
    След обясненията за захващането, вече с поглед отсявам какво би ми свършило работа като четка и какво да не гледам

Домашното тийнство го мързи да диша; оставя ме да си консумирам радостта от ползването на нови играчки изцяло самостоятелно Joy Виж, от последствията и резултатите (в т.ч. кулинарни) се ползват в пълна мяра.

# 94
    Аз чак вчера разбрах, че самите четки имат мотор.

# 95
    Слагам го така, за да не отегчавам хората с детайли. Въпросната турбо четка, или поне нейният еквивалент, се явява екзотика за dc40/dc41, еле пък за dc41ERP. Уви, не се предполага да втъкнеш основната четка на маркуча, нали? А това би ми решило проблема генерално Smile
    След обясненията за захващането, вече с поглед отсявам какво би ми свършило работа като четка и какво да не гледам

В какъв смисъл се явява екзотика? Основната четка ако става дума за тази, която е закачена отпред на прахосмукачката не може да се закачи на маркуча. Тя е с друго закрепване, освен това е и електрифицирана. Маркуча е да закачаш разни приставки и с тях да почистваш тесни места, прах по мебели, паяжини по тавана и т.н. Основната е за почистване на пода. Ако имаш твърде много места по пода, на които не можеш да ползваш основната четка, защото не можеш да завреш прахосмукачката, то тогава е по-добре да ползваш прахосмукачка с маркуч. Какво имаш да чистиш и какво те притеснява?

# 96
    Положението е такова: немалка площ за чистене, сравнително много от нея е с килими; това, което не е покрито, е най-вече под мебели, т.е. не мога да навра топката на правите Дайсъни отдолу.
    Изкушават ме изправените, заради доброто чистене на килими. И ако можех да сложа свестна четка на маркуча, всичко би било ок. (Затова харесах модела на Котето - има сериозни четки за маркуча, но там излизам извън бюджета).
    А под екзотика разбирам, че за модела, който най-харесах (dc41ERP/dc41mk2), такива четки не открих. Всъщност не съм много сигурна дали това е добър избор на модел. Този е dc41, изменен да покрие изискванията на ЕС и с нова четка
    Най-простото и очевидно решение за мен е cylinder, но там пък съвсем не успях да си избера модел

# 97
    За това, което не е покрито с килими не ти е нужна турбо четка. Ето тези ще ти свършат отлична работа:

Втората особено е изключително маневрена. И двете могат да се закачат за тръбата на dc41.
    Dc41mk2 е отличен модел.

# 98
    Цитат
    За това, което не е покрито с килими не ти е нужна турбо четка.
    е, дотолкова поне съм наясно Simple Smile
    Четките, които предлагаш, биха ми вършили работа; това, което ме притесняваше е дали са съвместими с този модел.

Благодаря ти за консултациите, беше ми много полезно, както и за подкрепата -
    Цитат
    Dc41mk2 е отличен модел.
    че по сайтовете и форумите се начетох на мрънкане. То няма модел неоплют, и се прехласват по несравнимите стари модели, които вече са предали богу дух и не се произвеждат.
    Отивам да си харесвам продавач Simple Smile

# 99
    • На плажа
    Мога ли да рискувам с нещо използвано от Ибей...нямам такъв бюджет за нов Дайсън,но тук намерих използвана за 50 паунда
    https://www.ebay.co.uk/itm/163536057179?ssPageName=STRK%3AMEBIDX … romMakeTrack=true

# 100
    Local pick up - означава че някой трябва да я вземе от адреса.

В описанието пише, че не засмуква много. Трябвало да се минава по няколко пъти, за да обере добре.

# 101
    The_Third,
    имам сериозни колебания между два модела Дайсън. Би ли ме консултирал?
    Скрит текст:
    Става въпрос за стари модели, от ибей. Т.е. и за двата важи, че ако се развалят, трябва да се оправям сама.
    1. Dc23, с моторна глава. Доста стар модел. Тежка. Но пък е cylinder. Т.е. ще мога да я ползвам без допълнителни  приставки за твърд под. С тенденцията намирането на части за ремонт да се превърне в проблем, или поне в скъпо  упражнение).
    2. Dc41mk2. По-нова, добър модел, изправена, поради което не особено подходяща за конкретното мято, но пък чистеща прекрасно. Ако съм с нея, ще трябва да се сдобия с четката за твърд под- която ти ми показа - и активно да я ползвам. Тук евентуално мога да взема прегледана машина.
    1 излиза маалко по-евтина от 2, т.е. парите им са почти еднакви.
    Та не мога да се реша дали да взимам dc23-ката, или да продължа да се оглеждам за добра оферта за другата.

Другият въпрос, който ме вълнува, е принципен: заслужава ли си cylinder модел на Дайсън не с моторна четка, пак на старо. Примерно dc39, или по-новия cy23 - Dyson Big Ball Animal. Щото тук има доста марки, нови машини.
    Благодаря

Последна редакция: сб, 13 апр 2019, 12:21 от Nara

# 102
    Аз съм с DC23 Motorhead. Засега части има за него. Например мотор нов е 30 и нещо паунда, филтрите комплект са към 15-16, взех си резервни след като я купих, но на практика тези оригиналните не се задръстват. Пера ги на 3 месеца както е посочено, но толкова малко прах достига до тях, че и 6 ще изкарат спокойно. Недостатък е, че маркуча не се откача от тръбата и ръкохватката. Тръбата е метална, и масивна. Четката и тя е доста широка и тежка. Килими чисти отлично, но за твърди настилки не е много удобна за работа. Също така е много неудобно да сложиш четката за прах накрая на тръбата и така да чистиш прах. Аз си реших тези неудобства като си купих комплект маркуч, ръкохватка и тръба за версията, която не е с моторизираната глава и така вече става супер удобно за ползване на всички възможни приставки на Дайсън със старото захващане. Сега килимите ги чистя с моторизираната четка, а останалото с нормална.  Би било идеално ако Дайсън имаха прахосмукачка с маркуч и моторизирана четка, на която тръбата да не е толкова масивна и да се откача от маркуча ама какво да се прави нямат. Много народ иска такъв модел.
    За Dc41 ти трябва да си решиш. Аз съм ги гледал, харесват ми, но заради мебелите ще ми е неудобно да ползвам вертикална. DC39 и CY23 също са добри, но аз бих предпочел моторизирана пред турбо четка когато ще се чистят килими.

# 103
    Аз например не считам, че с V8 ми трябва маркуч. При наличните възможности не виждам за какво може да служи и дори мисля, че ще създава неудобство.

Последна редакция: нд, 14 апр 2019, 10:41 от Анонимен

# 104
    Здравейте, отдавна искам да си купя безкабелна прахосмукачка от тези, които са 2в1, за да мога да си почиствам и колата. Бихте ли споделили ако имате, от кои сте доволни, стават ли изобщо за почистване на автомобил, смучат ли добре?

Последна редакция: пн, 15 апр 2019, 15:26 от milena_dyakova86

Общи условия

Активация на акаунт