Избор на прахосмукачка- 3

• 70 200
  • 757
  •   1
Отговори
# 675
Съгласна с ЧС за турбочетката. За филтрите на Дайсън - те не бяха ли доживот? Нещо такова ми се върти в главата. Имам предвид обикновените прахосмукачки с кабел, не безжичните, такава имам и виждам, че се предлага в нета филтър за нея, не че има нужда от подмяна де...Свалих го да го измия, почти чист си е, нищо не остава по него.

# 676
Като дългогодишна притежателка на Miele споделям, че смяната на торбички не ми е никакъв проблем. 10 евро за 4 торбички, които ползвам миниум една година, не са никакъв проблем. В показаната по- горе прахосмукачка не ми харесва само, че е малко тежка, 7кг, ако правилно съм видяла. Иначе Miele е класа.

# 677
Благодаря ви за насоките. Така или иначе, покупката се отлага поради промяна на обстоятелствата, изискващи финанси в друга посока, та ще си карам  поне още известно време с пробития Самсунг или докато не се склеца окончателно. Исках точно това да избегна, но...няма да е в този момент. Бюджетът и в бъдеще, обаче, ще ми е около 500-600лв, макс, а тези Дайсън примерно,  гледам, че надхвърлят тази сума, така, че..няма как. Мислех за тази, защото се вмества в сумата, но така или наче, не разбрах дали си струва. Все едно...покупката не може да се случи сега,  беше ми информативно прочетеното тук, за което отново благодаря.
Весели новогодишни празници на всички!

# 678
Добре де, само преди няколко дни тук се коментираше един Филипс, който чистел перфектно на цена около 300 лева, че и с турбочетка. Защо трябва непременно да е Дайсън или Миле?

# 679
Добре де, само преди няколко дни тук се коментираше един Филипс, който чистел перфектно на цена около 300 лева, че и с турбочетка. Защо трябва непременно да е Дайсън или Миле?

А, де Mr. Green И Ровентите са съвсем ОК.

# 680
Защото съм чувала, че собственицте на Миле (вероятно и на Дайсън) нямат забележки или имат незначителни  такива. Прочетеното до тук в темата , също остави у мен такова впечатление. Двете марки, според мен,  са поне среден клас прахосмукачки. Видях, че тази в момента е на промо цена и исках мнения конкретно за този модел евентуално от някой, който я е ползвал. Предполагам, че си мислех как купувам качествен продукт на  добра марка, на изгодна цена. За Флилипс и Ровента...да кажем, съм чувала повече противоречиви мнения,  особено за базовите модели,  за Бош се убедих сама, но все едно - в момента и 50лв. възможни нямам...та, така или иначе няма да е сега. Едно щракване и...палачинката се объща - така е в живота или поне в моя, хех... Отново благодаря за коментарите, като се надявам, че изясних мотива си за питането тук.

# 681
За Филипс - не от мен. Писала съм защо.

# 682
Този моноциклонен Филипс няма да се отличава от сегашният и моноциклонен Бош, след известно време и той ще спре да смуче. По-добре да смени филтрите на Бош-а вместо да дава 300 лева за същото.

# 683
Абе за килими си трябва турбочетка, аз не купувам без такава

# 684
  • В най - голямото село
Бихте ли ми дали мнението си за тази прахосмукачка:
https://www.tehnomix.bg/prahosmukachka-philips-fc6722-01

Имам и друга, не вертикална на Ровента, която ми е адски неудобна. Тази я искам за всекидневна.

Благодаря.

# 685
Здравейте,
Дали някой би коментирал прахосмукачката от линка: https://www.emag.bg/prahosmukachka-bez-torba-rowenta-x-trem-powe … ;utm_content=link
Виждам, че филтрацията е описана като тройна, но не разбирам дали този високоефективен филтър, който е споменат в описанието е hepa филтър (не съм никак наясно и ми е трудно да се ориентирам - в илюстрираната инструкция за експлоатация видях, че филтърът не се пере). Не съм наясно и с това доколко другият, дунапренен филтър е нещо, което трябва да се смята за плюс или не.
Не успях да открия ревюта за модела, но ако правилно съм разбрала, е пуснат 2019 година, което би обяснило оскъдната информация.
Една от причините да се спра на модела е уточнението, че почиства добре както твърди повърхности, така и килими.

Последна редакция: пт, 03 яну 2020, 20:04 от elenora

# 686
То, килимите ги чисти четката, не прахосмукачката конкретно, последната само смуче. Странно евтина ми изглежда, но я дават да чисти добре. Със сигурност е с хепа филтър - и той, и дунапреновият сме сменят веднъж годишно, а дунапреновият се изтупва и пере от време на време. Това тесничкото май е турбочетка.

# 687
Много благодаря за коментара! Flowers Hibiscus И мен тази добра цена малко ме озадачи и се опитвах да открия обяснение и затова питах за пояснение за филтрите. Намерих информация и на сайта rowenta.bg , където пише, че към прахосмукачката има и мини турбочетка.

То, килимите ги чисти четката, не прахосмукачката конкретно, последната само смуче. Странно евтина ми изглежда, но я дават да чисти добре. Със сигурност е с хепа филтър - и той, и дунапреновият сме сменят веднъж годишно, а дунапреновият се изтупва и пере от време на време. Това тесничкото май е турбочетка.

# 688
Тази мини турбо четка е за чистене на дамаски на мебели, матраци и такива неща, ако тръгнеш да чистиш килим с нея ще трябва да го чистиш сума ти време. Малко вероятно е да е модел от 2019, защото тези класове на почистване бяха голяма измама в ущърб на потребителите и отпаднаха към края на 2018 или началото на 2019 и се очаква да изработят нова методика, която да отчита качествата на прахосмукачките в условия наподобяващи реално ползване, а не с нови филтри както са ги тествали по старата методика. Филтрацията на днешно време е тройна на болшинството прахосмукачки било то с торбички или циклонни. Крайният филтър е ХЕПА, но си направих  труда да погледна и аз инструкцията за употреба и видях нещо изумително. Там показват, че веднъж месечно ХЕПА филтъра трябва да се изтупва от прах Open Mouth и доколкото виждам другия филтър трябва да се пере след всяко напълване на контейнера. Не знам защо смятате тази цена за добра, за мен тя е висока за тази прахосмукачка.

# 689
Това не мога да го повярвам. И аз имам Ровента, друг клас, но подобна. Там веднъж месечно се изтупва дунапреновият филтър и понякога се пере. А хепа филтърът не се пипа, той все едно не може да се тупа, а и по него няма прах, който да може да се изтупа, Хепа филтърът само започва да изглежда мръсен и толкоз.
Този висок клас на чистене се дължи на четката (универсалната четка на Ровента е някаква патентована), а не на самата прахосмукачка, та дали е с чисто нов филтър или с леко употребяван, е практически все тая. Но предполагам, че са чистени някакви мокети, едва ли шаги килим ще се изчисти. Някои изкуствени персийски килими също с времето се набиват с дълбоко проникнал прах и нищо не ги чисти - ни турбочетка, ни супер засмукване.
А това малкото нещо (турбочетката) наистина не може да е за килими, то ще ти писне с тази малка площ. Не знам за какво е, защото на мебелите не им трябва. Любопитна съм с каква цел е включена в комплекта. 

Общи условия

Активация на акаунт