Дискова херния - 18

• 91 417
  • 760
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Ми.............. много ми е странно, че ще те оперират без ЯМР.....това честно за първи път го чувам, но може, аз не съм лекар и не се докарвам на такава. Този гел , който се слага и е честа практика, до колкото си спомням в София струваше 1200 лв... 2000 лв............?!? не знам, може и да са се вдигнали цените, учудващо ми е.

# 571
  • в пустинята
https://Чак плашещо ми звучи,вашето изказване!

# 572
В коя болница така Ви съветват за операция без ЯМР? Скенерът при мен не беше отразил и половината неща, които лъснаха в ЯМР. Съветът ми е да потърсите второ мнение при друг лекар.

# 573
  • София
Преди седмица май си отключих стара травма в китката и сега се чудя дали да не предприема лечението предписано  от ортопеда, който ме прегледа преди месец, относно хронична болка в петата и тази в основата на плексуса (не било плексит). Така и не разбрах какво е точно. Нямам проблеми с ръцете.

Как ви се струва лечението - има (само) една инжекция. Случайно отидох (по здравния фонд), та не съм много впечатлен и сигурен в заключението и съм по-скоро пас.
Скрит текст:
Иначе, се чудя за нещо алтернативно, лекуващо възпаленията. Идната седмица повече ще почивам и реших да взема някакви мерки.
Мисля да си взема от пластирите, за които пишехте, но са били няколко вида:
пластирите на Александров от Крумово
И китайските-  /вутонг и янканг/
- къде ги предлагат (само онлайн намерих)?
7- 8дни ли е терапията? Ще тествам на китката и петата - по колко часа се носят? Гледам в линковете че до 25дни пише.
капсикопластир от аптека.
Предполагам ластичен бинт ще трябва за уплътняване.

Ще поръчам и добавки (анимал флекс и други). Искам предварително да се подкрепя и за скорошно захващане с тренировки в зала с треньор.
Относно мазилата - по-силно (по-добро) от Волтарен Форте има ли?

Скрит текст:
А бихте ли споделили какво обезболяващо вземате, когато усетите болка? Например аз много се влияя от времето и в такъв влажен ден, като днешният, всичко се обажда. Най  вече кръста и кракът! .......

Аз започнах със стандартните и тежки за стомаха  диклаци и т.н.
После колеги със същия проблем ми препоръчаха  мовалис като по-щадящо .
Минах  през  фламексин саше /като е прахче , някак  по-леко май се възприема/ , подобно е на мовалис.
 Напоследък , когато не е за 10 дневен курс плюс витамини В и 2бр.  обезболяващи  инжекции /през 5 дни/ , а за 1-2 дни , взимам  дексофен саше . Може да се вземат и 2 сашета на ден . Веднага получавам облекчение .
Опитвам и с пластири /вутонг и янканг/ при по-лека и тъпа болка , получава се , но трябват поне 7-8 дни .

Каквото и обезболяващо да  пия , от 2г. вече взимам и сутрин на гладно  Нолпаза , за предпазване на стомаха .

# 574
Извинете че не съм съвсем по темата, ама погледнах рецептата и нищо не се разбира, може ли такива йероглифи да пишат. Обърнах внимание, защото само преди десетина дни при тежка инфекция на сина ми и представена рецепта в дежурната аптека ме върнаха към лекаря, който я е написал с обяснението, че нищо не му се разбира.

# 575
Депомедрол,мовалис и трамадол,ако е за горната рецепта

# 576
  • в пустинята
Хирургии,Пловдив,при известен Хирург,който ми постави два кейджа,заради шийна дискова херния.Не е бальк,знае какво прави

# 577
Какво значи Депо? Медрола е кортикостероид, аз не бих го слагала, ако не съм с ужасни болки.
Моят ортопед практикувал при мен така - първо започва нспв, ако не действа пробва втори вид, трети вид, физиотерапия и в краен случай инжекция. Но не сме лекари, всеки случай е индивидуален, така че не смея да давам съвети.
Талибанка, не е много сигурно дали знае какво прави, след като ще оперира без ямр. Лично мнение.

# 578
  • София
Скрит текст:
Какво значи Депо? Медрола е кортикостероид, аз не бих го слагала, ако не съм с ужасни болки.
Моят ортопед практикувал при мен така - първо започва нспв, ако не действа пробва втори вид, трети вид, физиотерапия и в краен случай инжекция. Но не сме лекари, всеки случай е индивидуален, така че не смея да давам съвети.
Скрит текст:
Талибанка, не е много сигурно дали знае какво прави, след като ще оперира без ямр. Лично мнение.
Подкрепям това мнение! Задължително втора или трета консултация, това не е шега, а много сериозно решение.

# 579
А трамадола от същата рецепта да не е невинно нещо?
http://ren.bg/bg/tramdol-addiction.html

# 580
Милитана, това съм го пропуснала. Изобщо тази рецепта не е писана с грижа за пациента. Напраскани са едни от най яките лекарства, пък какво ще стане с пациента, не е важно.....

# 581
  • в пустинята
Има ли някой,който/която е опериран(а),без Прословутия Гел?Моля да сподели!

# 582
Starrydream, от пластирите съм ползвала един път Вутонг, имаше ефект. Обаче на другият ден, след като се намазах с мазилото на Кройтерхоф с див кестен, на местата, където са стоели пластирчетата кожата се зачерви, засърбя и избиха пъпчици, не посмях да ги ползвам отново.
Относно кое е най-силното мазило, гледай кое на теб ти действа. При мен например Волтерена няма никакъв ефект,  Дийп Релийф ползвам аз.
Мен ако питаш, освен китката, мажи и врата, нищо чудно и от там да тръгва нещо, и да те удря в китката. Съответно за петата, мажеш кръста.
Относно инструкторите, внимавай на кого ще се довериш, че повечето хич ги няма относно нашите проблеми.

Последна редакция: ср, 25 сеп 2019, 09:52 от Lemy

# 583
  • София
Starrydream, от пластирите съм ползвала един път Вутонг, имаше ефект. Обаче на другият ден, след като се намазах с мазилото на Кройтерхоф с див кестен, на местата, където са стоели пластирчетата кожата се зачерви, засърбя и избиха пъпчици, не посмях да ги ползвам отново.
Относно кое е най-силното мазило, гледай кое на теб ти действа. При мен например Волтерена няма никакъв ефект,  Дийп Релийф ползвам аз.
Мен ако питаш, освен китката, мажи и врата, нищо чудно и от там да тръгва нещо, и да те удря в китката. Съответно за петата, мажеш кръста.
Относно инструкторите, внимавай на кого ще се довериш, че повечето хич ги няма относно нашите проблеми.
Ами то и петата е от удар, та не виждам връзка с нервите, но.
ибупрофен и левоментол, заедно с помощното вещество диизопропаноламин е мигновено и дълготрайно облекчаване на болката. - да, друго активно е в релийфа, може да го пробвам. Кройтерхофа има доста съставки и може да реагира с билките... иначе жълтият ли е най-добър (дяволски нокът май се води).
 С тренерите е доста деликатно - да. Още не съм се спрял.

# 584
Не следя хрониката на болките ти, та не знаех, че е от удар.
На Кройтерхоф ползвам този, но само при по-слаби болки, при силни вадя Диип Релийфа:
https://shop.bionat.bg/bg/асам/kräuterhof/масажен-гел-с-див-конски-кестен-и-арника/

Общи условия

Активация на акаунт