Дискова херния - 18

• 91 408
  • 760
  •   1
Отговори
# 510
Аз лично ще изчакам и почвам с тичането плюс плуване веднага щом закрепна почвам фитнеса с леки тежести!  Досега само се пазих и пак същото. Не че сега няма да се пазя но мога да кажа че с променени дискове на 6 нива + протрузия със стеноза в торакалните прешлени съм бягал километри и сега тая година след ЯМР всичко си бе същото нямаше подобряване нито влошаване! А проблема във вратът го получих от удър! Та аз не бих прекратил нищо просто умерено със пазене.

Дренка споделих ви го а вие си ходете и се пазете! Wink

# 511
Всъщност,Donchev,имам една близка която има диск.херния на кръста и протрузия на врата и всяка сутрин ходи да бяга на стадиона.Отделно прави доста упражнения и всичко това е препоръчано от софийски професор. Така че кой от каквото се чувства добре.Той организма на всеки сам си показва,какво е добре за него.
А  Дренка не я мисли.Тя няма проблем с гръбначния стълб.

# 512
Хора, как живеете така, аз не мога да отида на работа нормално, работя на бюро, но не постоянно и ми е много трудно. А да не говорим за психическия срив, в който се намирам от една година. То съм за антидепресанти вече...

# 513
Дончев, тялото ти само ще даде отговори на въпросите ти, след време. Никой не може да ти каже, как ще се развият нещата при теб.

# 514
Хора, как живеете така, аз не мога да отида на работа нормално, работя на бюро, но не постоянно и ми е много трудно. А да не говорим за психическия срив, в който се намирам от една година. То съм за антидепресанти вече... 

Аз се принудих да работя у дома , на леглото слагам една специална масичка за лаптопа . До офиса излизам само за по 1-2 часа за срещи /но съм на частна практика/ . Не издържам да седя повече от 1-2 часа Sleepy

# 515
Аз сутрин след като стана съм що годе добре и по обяд се почваше сковаване и замайване яко. Ако стоя на легло излегната ми е най-добре, да лежа ме заболява, но на стол пък ми е трудно.

# 516
Като се налага да пътувам или да работя нещо /домакинстване/  , слагам колана с ребрата . Иначе опитвам много да не се разглезвам с него .

# 517
А как се справяте с психическото натоварване. Много ми е трудно на мен, животът ми се преобърна тотално...

# 518
Здравейте отново и от мен! Аз ходя в един физиотерапевтичен салон, който  е под носа ми от години, но чак сега реших да го пробвам. Виждам, че всеки ден водят дечица с разни проблеми за раздвижване, както и мускулести мъже в инвалидни колички. Чух добри отзиви от няколко места и се записах. Още с първата "хватка", която ми приложи физиотерапевта, се родих! Вече пет - шест дни съм нов човек. Сега, два пъти в седмицата, ми прилагат загряващи масажи заради нерва, който ме беше сковал. Направих и скенер, който пък показа, че няма Дискова херния, а две протрузии около опашната кост. Казаха, че понякога те болят повече. Забраниха ми фитнес изрично, само ходене пеша засега и едни упражнения, които ми показаха в салона. Да не се застоявам на стола, тъй като работя по 10 ч. в офис, без вдигане на тежко, особено с извивки в кръста. Така че не се отказвайте! Търсете облекчението, защото не е живот иначе! Мисля и за ЯМР, но по - нататък!

# 519
И аз работя на бюро. Ще ти дам един съвет от моята физиотерапевтка - движи се във всяка свободна минута. Дори когато ходиш до тоалетна се развижвай вътре. Отнема макс 5мин, но ще почувстваш голямо облекчение. Аз това правя всеки ден вече в продължение на седмици и се чувствам много по добре. Препоръчвам! Движение е истината.

# 520
И аз работя на бюро. Ще ти дам един съвет от моята физиотерапевтка - движи се във всяка свободна минута. Дори когато ходиш до тоалетна се развижвай вътре. Отнема макс 5мин, но ще почувстваш голямо облекчение. Аз това правя всеки ден вече в продължение на седмици и се чувствам много по добре. Препоръчвам! Движение е истината.

Така е на ясно съм, но имала ли си замайване и световъртеж? Като ходя и сякаш всяка крачка ми е последна и ще падна или припадна, умра, не знам, нещо подобно. Това е ад Sad

# 521

Така е на ясно съм, но имала ли си замайване и световъртеж? Като ходя и сякаш всяка крачка ми е последна и ще падна или припадна, умра, не знам, нещо подобно. Това е ад Sad
Тук съм с двете ръце! И аз съм така. Ствгания и Контракции и сякаш на ден по 15 пъти ще припадна и умря! И развих нещо като депресия и ПР. Когато усетя тия симптоми и откачам мисля си че ще пукна някъде!

# 522
Невролога не ти ли изписа нещо, на доплер пратиха ли те?

# 523
Невролога не ти ли изписа нещо, на доплер пратиха ли те?

Изписаха ми клонарекс от януари насам, доплерът е чист, ямр на глаеа чист, изследвах каквото се сетите и не се сетите. Проблемът е врата, при натиск и ми се зави свят на прегледа. Нещо някъде се притиска. И се скъсват да ми казват, че това било нищо, всеки втори го имал и т.н. Да ама то на чужд гръб...
Donchev нормално е да те е страх. Аз изкарах страхотна вестибуларна криза миналата година, на съдоразширяващи и какво ли не, нищо не помогна. Отшумя само и се превърна в сегашното замайване. Иначе и аз трепетех, имах сърцебиене, депресия. Сега като ме скове и завърти още ме е страх, но е нормално, при всеки е така. Доволна съм от траумила с тях намаля. Броя дните пак да ги слагам, че да се освестя.

# 524
И на мен от врата ми ставаше много лошо.Наистина  си беше страшно,но както вече писах преди ,Нареченски бани ме спасява..Забирам мъж,деца и всички там,на всеки 5,6 месеца за по 4,5 дена.
Да не мислите,че ми се почива точно там,но само тази вода ме спасява.
Там се запознах с една жена,която прекарала едновременно инфаркт и инсулт и казва на всеки 3 месеца съм тук за по3,4 дни.Казва ми, само тази вода ме спасява,ако не дойда трябва само да лежа и нищо да не работя.
А аз как се чувствам от тази вода,не мога да ви опиша,все едно пия жива вода,когато съм там.Приемам тази вода като отлична инвестиция за здравето ми.Как иначе бих успяла да работя с това темпо.
Ходихме даже това лято и на Смолянските бани за 4 дни.
В момента дори не се сещам за врата си.Единствено остана тази скованост при завъртане
Но не мога да кажа че съм се оправила,защото това пак да не си добре,връхлита изведнъж, но поне вече знам какво ми помага.

Общи условия

Активация на акаунт