Професионални серии за коса - тема 125

• 59 622
  • 768
  •   1
Отговори
# 120
# 121
  • Някъде там
Взех си това чудо,дано да го харесам
търся отзиви и за тази маска

Какво да очаквам от нея?

# 122
Чи с масло от черен кимион, нищо съществено, поне за моята коса. Маската е слаба, по-скоро прилича на балсам. Ползвам серията, просто, когато нямам време за грижи и целта ми е измита коса.

# 123
Включвам се и аз с един въпрос - можете ли да ми препоръчате серия, активираща къдриците, но за тънка коса? От седмици насам обикалям по сайтовете и чета описанията на сериите за къдрава коса, но ми се струва, че всички са насочени към буйни и гъсти коси и са с цел по-скоро укротяване на къдриците. А тъй като моята коса е доста фина  и тънка ми се струва, че само ще ми я сплескат и залепят за скалпа...
Наскоро си гледах снимки от преди 3 години и половина и направо не можах да си позная косата - толкова къдрава... Искам си я пак така, но в момента в нея като че ли няма толкова живот и сила да се завива на къдрички като преди  (след два пъти стабилни изсветлявания с Loreal Sun Kiss Jelly, от които многократно вече съм се оплаквала тук). Sad

# 124
Schwarzkopf Waves серията. Не ползвай серии за къдрици, те ще ти утежнят. Ползвай серии за вълни-те са по-леки или ползвай само серии за хидратация като маскинтенз за тънка коса със сатенена баня номер 1 и нектар термик или спрея флуидисим на керастас. Отгоре може да сложиш малко пяна на керастас или друга добра фирма и това е. Винаги избирай спрей пред крем, ако има избор. Не ползвай "къдрави" серии.

# 125
  • Някъде по Дунава
Чи с масло от черен кимион, нищо съществено, поне за моята коса. Маската е слаба, по-скоро прилича на балсам. Ползвам серията, просто, когато нямам време за грижи и целта ми е измита коса.
Моето мнение за маската е същото.

# 126
Еластисайзер само от ЗР ли се купува?

Също така търся идеи за  шампоан за коса с твърд косъм, нормална към гъста, чуплива към къдрава (не за мен, съответно)

# 127
Отново аз. Търся мнения и малко съвет каква ножица за подстригване да си купя. След скорошното посещение на фризьор все още ме е срам да се обърна с гръб и да ми видят косата отзад. Прилича на.. Не знам на какво. По врата имам 3 см косица и отгоре един пласт отрязан в нищото. "Каре".
Затова май ще опитам да действам сама, когато дръпне косата. Та, има ли значение каква точно ножица или каквато и да взема ще свърши работа Hug

# 128
Определено има. Виж в Щъркела в Парадайз, там се продват професионални ножици. Да знаеш обаче, че са много скъпи.

# 129
Не ползвам слънцезащитни, но тази година искам да взема на керастас серията.
МОЛЯ за помощ ?!? Днес забелязах, че имам  пърхут, а никога не съм имала. Използвам само серии на Керастас, защото само те действат добле на късащата ми се коса. Какво да правя ?

# 130
Здравейте, косата ми е изрусена дълга до средата на гърба. Маска за коса от коя серия на керастаз ще ми препоръчате - Chronologoste, Architecte, Therapiste или Extentioniste Blush

# 131
@bananadana, благодаря много за насоките - изобщо не ми беше хрумвало да търся продукти за чуплива, а не къдрава коса. Simple Smile Засега поръчах спрейчето на Schwarzkopf и хидратиращата маска и шампоан на Kerastase - отдавна им се чудя, а напоследък точно хидратация ми се отразява добре. Simple Smile От Nectar Termique-ът винаги държа по една опаковка и не оставам без него. Simple Smile

# 132
  • Варна
   Petya 01 моята коса е същата като твоята дълга,и изрусена. Имам и харесвам всички изброени от теб маски някой повече други по-малко. Като цяло в различен момент в зависимост от нуждите на косата всяка маска би била подходяща. Имаш ли някакъв по-специален проблем за третиране или говорим за рутинна грижа?

eli2424 шампоаните на Керастаз са силни. Моя милост силно ги е неглижирала  Laughing откакто открих Медисютикълс и Напура. В общи линии можеш да вземеш нещо по-щадящо скалпа и двустъпковото миене да го правиш първо с щадящия шампоан и на второ сапунисване с Керастаз заради дължините. Това го практикувам с почти всики шампоани. Особено удобни са ми тия на Напура,които се нанасят на суха коса. Ползвам ги като преуош на скалпа и след това просто измивам с друг шампоан.

Luchia в БГ май само рибата предлага Кингсли. Вземала съм от английските сайтове,но главно от рибата. На намаления цените им стават прилични.

# 133
  • Street of Dreams
И аз имам голяма драма с шампоаните на Керастаз. Толкова са хубави за косата ми, като никои други. Обаче са пагубни за скала ми!!! И понеже не съм си харесала други от професионалните серии, сменям с дрогерийни. Ще пробвам да слагам само на дължините, но с моята сравнително къса коса няма голям шанс нещо да се получи.

# 134
Не ползвам слънцезащитни, но тази година искам да взема на керастас серията.
МОЛЯ за помощ ?!? Днес забелязах, че имам  пърхут, а никога не съм имала. Използвам само серии на Керастас, защото само те действат добле на късащата ми се коса. Какво да правя ?
Аз ползвам шампоан Низорал  против пърхут. Купувам го от аптеката. Ползвам само докато имам пърхут  и после си минавам на другите си шампоани. За около месец се изчиства. Получава ми се от силни професионални шампоани. Откакто ползвам дрогерийни  шампоани нямам проблем с пърхута.

Общи условия

Активация на акаунт