OКТОМВРИйски мами 2019 - Tема 2

• 28 993
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
И мен това ме притеснява, а дали ти обясниха защо трябва да е така...
Много ме е яд, защото си знаех, че е рано и не пожелаха да ми отменят часа и на всичкото отгоре някаква стажантка ми пуснаха да ме преглежда и то без да ми искат съгласие или поне да ме уведомят....направо съм бясна

# 586
  • Пловдив
И аз мисля, че не би трябвало да има такава разлика между взимането на кръв и ехографа, каквато се получава при теб.
От сайта на "Пренатест":
"Биохимичният скрининг има ограничения и  условия, които, ако не бъдат спазени, крият предпоставки за неточности. При него се взема кръв от майката и се изследват хормони, произвеждани само по време на бременността – алфафетопротеини (АФП), човешки хорионгонадотропин (ЧХГ) и неконюгиран естриол (нЕ3). Няма научни данни за точността единствено на този метод. За това тези показатели се комбинират с данни от ултразвуков преглед.
Ето защо, освен кръвна проба от майката, за това изследване са необходими данни от предварителен ултразвуков преглед, за който условието е  да бъде извършен до 2 дни преди вземането на пробата."

А за това, че не са искали да ти отменят часа, нямам думи...

# 587
Dоколкото знам не трябва да има повече от 2-3 дни разлика от БхС и феталната.

# 588
Благодаря, ами ще настоявам за нови кръвни изследвания, явно има причина, за да има такова изискване....
Безумно съм възмутена, защото нямах никакъв зор да бързам...."елате пък ще видим" ...дайте 60лв за преглед и едни безсмислени изследвания и се върнете пак в понеделник с още 150лв за преглед и то да ме гледа глупава стажант-специализантка, която не можа да различи ръката на бебето от пъпната връв....просто нямам думи.

# 589
Това със стажантката, без изрично твое съгласие, е недопустимо. Аз, ако бях, голям панаир щях да направя. Най-малкото даваш си парите заради името но доктора и отзивите за неговата работа. Срамота, за поведението им.
Да се оплача малко, вчера от обяд ме болеше главата, цял ден не взех хапче и все се надявах като легна да ми мине. Легнах в 23ч, въртях се до 24ч. Не издържах и станах да търся парацетамол, нямаше....паля колата отивам до аптеката, още там го изпивам, да не губя време. 00:40 вече съм в леглото и като почна да ме върти корема, първо даде признак за глад, няма и секунди след това като почнаха едни лиги в устата ми, и си казвам  е не може да повърна, та аз никога не повръщам....и докато си го мисля, изригнах като фонтан. Такова нещо да ми излиза храна и през носа от години не ми се беше случвало....кошмар...вече разбирам всички момичета тук с този симптом....ужасно е. А дали е възможно хапчето да го е предизвикало или просто цялата болка накрая ми е натовари ла организма? 😫😟

# 590
  • Пловдив
За специализантката не виждам нещо лошо да се учи, ако и лекарят е там. Ако е сама, не е правилно, но иначе как се предполага да се обучат младите лекари? Аз към обучаващи се съм толерантна. Виж, това някой лекар да се е самозабравил, би ме подразнило.

# 591
Момичета, кажете моля какво ядете или пиете за разхлабване? Пробвах с прясно мляко, но без ефект...

Закусвам със каша от овесени ядки накиснати в прясно мляко и смачкан банан. Също така и кивито помага и ябълки небелени. Сушени кайсии и фурми. Топлата вода я бяха написали, супи и повече течности.
И аз имам проблем моето кръвно, доста ниско става на моменти, заболяваме главата, пищят ми ушите, гади ми с еоще повече. Но нищо не ми дадоха да пия. Повече течности и разходки ми казаха. По малко кафе, кола и шоколад да хапвам.

# 592
  • София
В понеделник бях на ехограф и питах доктора дали може да отида за БХС на другия ден и ми каза, че не може. И отидохме веднага. Каза ми, че в деня на ултразвука трябва да е. Може би се е презастраховал, защото и аз знам, че може разлика от 2-3 дни.

# 593
Ще искам нов БХС не ми се рискува..
А това за стажантката го разбрах в процеса на прегледа , когато той и каза покажи ми ръката на бебето и тя му показа пъпната връв....без коментар!
Нямам против да се учат, но не върху мен , като искат да пуснат безплатни консултации ще има много желаещи...аз давам 150лв за специалист и държа всичко да е направено от специалист...и смятам да им го кажа в понеделник..

# 594

Момичета, кажете моля какво ядете или пиете за разхлабване? Пробвах с прясно мляко, но без ефект...

Ако не подайстват съветите, които ти дадоха момичетата, може да пробваш с глицеринови свещички за деца ( Изилакс, Монтавит) , безвредни са и помагат.

# 595
Аз ям зеле и пресни салати и плодове при запек. Също така леко люто. Последното действа безотказно.

# 596
За този проблем аз ям киви.

# 597
Здравейте, момичета 🙂 Ние сме добре, днес с голям късмет ММ ми записа час при Сигридов за ФМ и БХС - друга пациентка се е отказала и той точно навреме е бил там. Много съм щастлива и вече нямам търпение.

Някой питаше за разхлабване - има един сироп Дуфалак - той става при бременност и действа много бързо. После обаче ужасно се подува корема и много къркори 🤣 Не е никак приятно, затова си прецени. Другото е ясно - круши, сушени сливи, кисело мляко.

Аз съм лекар по образование, но не работя в болница. Отчасти точно заради този тип отношение. Много ме натъжава, когато чувам такива неща. Тази специализантка се обучава, не е могла да различи ръчичка от пъпна връв - а имате ли представа колко е трудно в началото изобщо да насочиш трансдюсера така, че да получиш образ? Докато бях на стажове в университетски болници пациентите нерядко се обръщаха към стената и не искаха да отговарят на въпросите ни. Някои не искаха да ги преглеждаме, държаха се надменно. А в университетска болница още с приемането си подписваш, че си съгласен. Да, ама не. И само да ви кажа - тези специалисти, които ни лекуват в момента и са добри, след 20 години ще се пенсионират. Тогава за нашите дъщери ще се грижат именно тези, които сега се учат на нас. Все тая, ние завършихме, ще вземе и специалност това момиче все някак. Ама след години като лекуват нашите деца май ще е добре да са опитни и да са обучени добре.

Както и да е, отплеснах се много 🙂 Едно въпросче - имате ли идея откъде мога да си купя нещо като спортен сутиен..? Нещо меко и удобно. Гърдите ми са супер чувствителни и гръдния ми кош се е увеличил и от две седмици ходя без сутиен 😅

# 598
Има едни спортни сутиени, в х и м мисля има, и по доста трикотажни магазини също.

# 599
Съжалявам, че така бурно и възмутено се изразявам по темата за стажантките , но когато си с 5 години опити за бебе и една загуба зад гърба си...едва ли ще ти е все едно кой те преглежда и дали се учат върху тебе...
Разбира се, че опит се трупа с практика, но смятам, че са длъжни да искат съгласието на пациента особено , когато си на частен , платен преглед, а не на държавна безплатна консултация.
Хем са алчни да вземат 150лв за преглед, хем и да се учат върху мен, съжалявам, но продължавам да смятам, че плащам с парите си , за да бъда прегледана от избран от мен специалист.

Общи условия

Активация на акаунт