OКТОМВРИйски мами 2019 - Tема 2

• 29 001
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
Момичета, в понеделник бях на ФМ в София при д-р Игнатов. Рисковете, които излязоха като резултат за бебето, каза че са минимални, а за мен много повишен риск от прееклампсия. До сега винаги съм била с кръвно 90/60, а сега рязко скочи на 120/80.Изписа ми аспирин протект. в 13+3 дни съм. А днес ми излезе и резултатът от БХС, но довечера ще звъня на АГ-то за разчитане. На някоя от вас изписван ли е аспирин.

# 571
Аз не мога да разбера. Какъв риск има като кръвното е 120/80? Това е нормално кръвно. Явно нещо ми убягва. Моето е 120/80 и нищо не ми казаха да пия.
Това изследване за йод в урината при нас не се прави. Но не би ли трябвало да се назначава от ендокринолог при определени показатели за това?

# 572
  • София
Йод в урината както и много други изследвания се плащат. Малко лекари обръщат внимание на витамините. Знам, че йода в момента е много важен. Ако сте от София мога да Ви препоръчам доктор Румен Милошов. Работи в МЦ Грийнберг в Младост с/у Лидъл. Малко е чалнат, но прави обстоен преглед на всичко.
Съблича те по бельо и започва да огрежда пръснш на ръцете и на краката, кожа, език, гърди. На ехограф гледа гърдите, черен дроб, надбъбречва жлеза, яйчници. И най-важното е, че обръща голямо внимание на витамините и минералите в организма. Не изписва лекарства без причина, а гледа ако има възможност с натурални и билкови неща да се оправи организма. Именно при него чух сърдечната дейност на бебето, защото на първия преглед при АГто беше рано още и само се визуализира тогава.

# 573
Момичета, в понеделник бях на ФМ в София при д-р Игнатов. Рисковете, които излязоха като резултат за бебето, каза че са минимални, а за мен много повишен риск от прееклампсия. До сега винаги съм била с кръвно 90/60, а сега рязко скочи на 120/80.Изписа ми аспирин протект. в 13+3 дни съм. А днес ми излезе и резултатът от БХС, но довечера ще звъня на АГ-то за разчитане. На някоя от вас изписван ли е аспирин.
Аз пис аспирин по друга причина обаче.
120/80 не е ли нормално кръвно? Може би го притеснява рязката разлика...

# 574
За мен е не е проблем в момента. На самото изследване излиза 1:62, което докторът обяснява, че ще започне да създава проблем в напреднала бременност, ако не се овладее.

# 575
Момичета, кажете моля какво ядете или пиете за разхлабване? Пробвах с прясно мляко, но без ефект...

# 576
Момичета, кажете моля какво ядете или пиете за разхлабване? Пробвах с прясно мляко, но без ефект...

Всяка сутрин на гладно пия 1 чаша вода. Разходките също помагат.

# 577
Аз ги следя от преди да забременея Simple Smile няма да е късно, но ги пуснете, за да няма недостиг тялото ви и това на бебето.

# 578
Эа раэхлабване - круши, супи, много вода, каэаха ми кефир също, че помага. И эадължително топла вода на гладно сутрин.

Да ви питам , предписаха ми силвържин, в 14-та седмица съм, уж няма проблеми да го полэвам, ама все пак ... някоя от вас да энае нещо эа това лекарство?

# 579
Момичета, някой пил ли е витамини Elevit. Какво е мнението ви за тях?

# 580
  • София
Аз пия Елевит. Няма да навредят. Щом ги изписват значи са ок. Четох обаче не помня в коя държава били най-купуваните витамини.

# 581
Според Вас проблем ли би било, ако има разлика от около 7 дни от вземането на кръв за БХС и прегледа за ФМ.
Както и предположих си беше рано за ФМ  и отложихме часа, но сестрата вече ми беше взела кръв и я дадоха за изследване....възможно ли е тази разлика от 7дни да повлияе при тълкуване на резултатите...?

# 582
А как ще направят БХС като данните, които ползват са измерените на ФМ? Докторът какво обясни?

# 583
Ами първоначално (като видя вече, че ми е рано за ФМ) каза на сестрата "недей взимай", но тя вече я беше взела и той се позамисли такъв и каза " нищо, тъкмо като дойдеш в понеделник за прегледа ще са готови и резултатите от кръвта"
И така и не разбрах правилно ли ще е така...

# 584
Мен ме предупредиха да няма повече от три дни разлика между двете.

Общи условия

Активация на акаунт