Стягайте се ЮЛСКА дружина, първата половина мина

• 29 460
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив/София
Здравейте, днес бях на ЖК, док. каза, че бебчо е седалищно разположен, попитах дали няма да се обърне до края, но док., че е малко вероятно.Върви 10 дни напред, аз съм 21г.с., а бебко отговаря на 22г.с.

Има малък риск да греша,  но ми звучи като поредният лекар, който е фен на секциото, не заради здравето на мама и бебе, а защото е по-лесно, по-бързо, по-планирано за него, понякога и повече пари носи.

Абсурдно е това да е малък шансът да се обърне, говорим за 21 г.с.! Едва половината бременност е минала, в пети месец сте, не в девети...това е реплика за осми-девети месец. Въртят се като луди, може 2 пъти и за един ден да се обурне.

Ще питам и моята лекарка другата седмица, но за мен просто ви измисля причини да се настроите за секцио.

# 106
Тази сутрин бях на ФМ, здрава, права девойка имаме. Органи, крайници, глава, ръце, ходила, гръбнак и т.н. - всичко е наред. Главично предлежание.
Аз съм в 23 ГС, а момата е 630 гр. и 30см. - изпреварва Simple Smile

# 107
момичета някоя от вас да има болежки над левия хълбок? нощем така ме схваща за около 5 мин та чак все едно към яйчника отива..питах доки каза ми че бебчо притиска нерв като е в лявата страна

# 108
Дами имам въпрос към Тези от вас които приемат желязо . Как се чувствате след приема ( смених Малтофер )с тот'хема и съм като замаяна 🤔
Приемате ли и вит С и под каква форма (освен плодове)

# 109
  • Пловдив/София
момичета някоя от вас да има болежки над левия хълбок? нощем така ме схваща за около 5 мин та чак все едно към яйчника отива..питах доки каза ми че бебчо притиска нерв като е в лявата страна

Имам същите,..хващаха ме като ходя, но онзи ден както си лежах пак рязка болка и не мога да се обърна...полежах 10 мин и отмина. И все отляво, точно към яйчника..

# 110

Имам същите,..хващаха ме като ходя, но онзи ден както си лежах пак рязка болка и не мога да се обърна...полежах 10 мин и отмина. И все отляво, точно към яйчника..
точно така съм и аз но някой път болката е зверска и немога да си намеря място.. и но шпа не помага.. незнам какво да правя

# 111
Момичета, вчера ходих в лидл, взех си клин и дънки, хубава материя са, надявам се и качествени да излязат ..

Аз също си взех 2 клина. Изключително удобни са ми.

# 112
Аз в рамките на 10 дена ходих на 2 различни ФМ, на едната бебето беше главично, на другата седалищно. Ще се обърне!

Иначе слава богу кистите са му се махнали от главата!!! Единият док каза, че съм с много ниска плацента, вероятно за секцио...другият каза че ми е нормална. Иди разбери Simple Smile Аз се настройвам за нормално.

Единият док препоръча да се раздвижвам, вкл и малко спорт. Предната бременност жестоко се сецнах от една йога, та сега още не мога да се престраша.

# 113
  • Сливен
И аз минах своята ФМ. В 20 г.с. 350 гр. Беше разположено косо момчето,с гръб и лицето не можахме да се видим. Доки каза,че сега се въртят в различни посоки. На 5 април пак. Та след 20 дена ще видим как ще е разположен тогава. Иначе всичко си е наред. А относно болките и мен ме мъчат много в кръста,а и се схващам като седя дълго време седнала. Не взимам нищо,търпя и това е. Ако наистина някой знае лек,да сподели.

# 114
  • София
Момичета, вчера ходих в лидл, взех си клин и дънки, хубава материя са, надявам се и качествени да излязат ..

Аз също си взех 2 клина. Изключително удобни са ми.

Аз и туника си взех. Много е удобна с клина. Днес всички много ме харесаха на работата, чак су чудя дали да не взема и другия цвят туника.

# 115
Здравейте, днес бях на ЖК, док. каза, че бебчо е седалищно разположен, попитах дали няма да се обърне до края, но док., че е малко вероятно.Върви 10 дни напред, аз съм 21г.с., а бебко отговаря на 22г.с.

Има малък риск да греша,  но ми звучи като поредният лекар, който е фен на секциото, не заради здравето на мама и бебе, а защото е по-лесно, по-бързо, по-планирано за него, понякога и повече пари носи.

Абсурдно е това да е малък шансът да се обърне, говорим за 21 г.с.! Едва половината бременност е минала, в пети месец сте, не в девети...това е реплика за осми-девети месец. Въртят се като луди, може 2 пъти и за един ден да се обурне.

Ще питам и моята лекарка другата седмица, но за мен просто ви измисля причини да се настроите за секцио.

Аз не мисля да раждам естествено. След 4 ин витро процедури,3 инсеминации и 2 спонтанни аборта общо 6 год. ходене по мъките не бих рискувала да родя нормално ( смятам, че рискът е по-голям).Док. която ме следи в момента е много внимателна с мен и е категорична за секцио.Нз колко е правилно и колко не е, но и аз така мисля.

# 116
  • Пловдив/София

Аз не мисля да раждам естествено. След 4 ин витро процедури,3 инсеминации и 2 спонтанни аборта общо 6 год. ходене по мъките не бих рискувала да родя нормално ( смятам, че рискът е по-голям).Док. която ме следи в момента е много внимателна с мен и е категорична за секцио.Нз колко е правилно и колко не е, но и аз така мисля.

Значи наистина секциото е причината...
иначе не знамз а Вашия случай, може би има предпоставки, ако сте на едно мнение с лекаря, чудесно.
Лично за мен като минала през много леко нормално раждане с възстановяване веднага, предпочитам пак така и се страхувам много повече от секциото. Но това си е индивидуално...

# 117
Пипи2013, всеки сам си знае, ако и при мен беше всичко „нормално” не бих избрала секцио, но .....

# 118
  • София
Здравейте, момичета.
Във вторник бях на ФЕ във Фемина и д-ра каза, че всичко е ок. Показа ни даже срамните устни Grinning и нищо притеснително не видя/каза.
В сряда се падах на ЖК при моята АГ и доста ме стресна, че бебето е слезнало надолу и я нося много ниско. Иска да излизам болнични и да лежа, можело разходки, но да не стоя дълго време седнала.
Сега имам чувството, че наистина я усещам ниско долу и само психясвам... Сега усещам тежест ниско долу и се чудя да ходя ли на лекар или се филмирам. Confused

# 119
Дами имам въпрос към Тези от вас които приемат желязо . Как се чувствате след приема ( смених Малтофер )с тот'хема и съм като замаяна 🤔
Приемате ли и вит С и под каква форма (освен плодове)

Аз приемам желязо но е Ferrotone.Чувствам се добре. С предишната бременност съм приемала Малтофер. Не съм имала проблем. За информация правих и пренатален тест. Мога да дам информация.

За протокола нова съм в тази страхотна тема. На 33 втора бременност с юнак отново с термин на 25.07.

Общи условия

Активация на акаунт