Стягайте се ЮЛСКА дружина, първата половина мина

• 29 434
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
Това са резултатите ми. Може ли някой да ми ги разшифрова Blush
RBC - 3,79 (3,8-6,2)
HGB - 112 (110-180)
HCT - 0,317 (0,35-0,54)

Нищо притеснително. Може би скоро ще ви включат прием на желязо и допълнително фолиева киселина. 🤗
Благодаря!
Не е ли късно за фолиева киселина Sad

# 76
  • Варна
Здравейте Simple Smile Бих искала и аз да се присъединя към Вас Simple Smile Отдавна Ви чета, но все не се решавах... В 21г.с. и 4 дни съм. Ако може и мен да добавите към първа страничка Simple Smile                                                     гр.Стара Загора, първа бременност, 37г., близнаци, пол: момче и момиче. Термин: 22.07. 

# 77
avlito, пия витамини Прегнакеър. Доктора подчерта, че няма нужда от допълнителен прием на фолиева к-на. С първата бременност пиех Центръм матерна и допълнително фолиева, но този път доки каза само витамини.

В петък съм на извънреден преглед. Причината е, че съм от месец болна - ту е синузита, ту хрема, главоболие. За всеки случай ще отида на преглед. А може да разбера най-после и какво ще е щъркелчето ми  Simple Smile

# 78
  • Пловдив/София
Момичета, в 20-21 г.с. какво кръвно се изследва? Само ПКК ли?
Дадоха ми само един талон от ЖК, пък докторът беше казал, че мноо неща се изследват в този период (а го нямаше да питам)

Кръвна захар има ли към стандартните? Ако не, ще доплатя де.

# 79
avlito, пия витамини Прегнакеър. Доктора подчерта, че няма нужда от допълнителен прием на фолиева к-на. С първата бременност пиех Центръм матерна и допълнително фолиева, но този път доки каза само витамини.

В петък съм на извънреден преглед. Причината е, че съм от месец болна - ту е синузита, ту хрема, главоболие. За всеки случай ще отида на преглед. А може да разбера най-после и какво ще е щъркелчето ми  Simple Smile

Да аз също пия Фемибион,който в състава си има фолиева киселина, но пия и отделно. Но тук говорим за нуждата от нея на вашия организъм, не на бебока. Затова се И включва допълнителен прием,който с нищо няма да ви навреди, даже напротив.
Тъкмо на прегледа ще може да се консултирате 🤗 Бързо оздравяване!

# 80
Здравейте, да се мушна и в новата темичка Simple Smile
От толкова работа и задачки покрай семейните, не ми остава ред да чета... вече нямам търпение да приключвам с офиса.

От седмица-две прогресивно ме болят все повече кости и стави... чудя се дали може да е от целодневната седяща поза и/или да не ми достига калций..? Консултацията ми е на 27.03. и се опитвам да взема мерки от обща култура до тогава хаха Simple Smile ако знаете нещо, моля споделете.

Виждам, че сте коментирали люлката - при мен беше голямо спасение с баткото; той спеше само на гърда и аз крайно недоспивах, взехме я и в нея къртеше по 30-40 мин овързан с коланите, а аз срещу него на дивана... голям майтап, но отчаянието до това води Simple Smile))

За пола - второ момченце ще си имаме Simple Smile)) не можахме да нашарим гащите с една девойка, но пък ще сме подготвени как се гледа мъжка рожба - и психически, и със знания, и с дрехи и играчки Simple Smile)

Последна редакция: ср, 13 мар 2019, 15:45 от Gaggi

# 81
Момичета, в 20-21 г.с. какво кръвно се изследва? Само ПКК ли?
Дадоха ми само един талон от ЖК, пък докторът беше казал, че мноо неща се изследват в този период (а го нямаше да питам)

Кръвна захар има ли към стандартните? Ако не, ще доплатя де.

ПКК, глюкоза и желязо.
По спомен за тях не съм плащала,те се включват в изследванията по касата 😊

# 82
Аз моите кръвни в 22 г.с ги пуснах, имах и токсоплазмоза включена и още нещо май, че 5 епруветки ми дръпна лаборантката тогава, ако нямах документ за кръвната група, сигурно и пръста щяха да ми боцнат. Grinning
Аз днес бях на преглед при частната. Мери шийка, всичко е наред, няма контракции, плацентата е високо разположена по задна стена, за това и доста се усеща и вижда, когато бебо шава. Иначе нашия момък върви със седмица и половина- две напред с мерките. Grinning Основно с дължината, но като цяло отговарял повече на 26-27 г.с, а аз съм в 24+3. Не знам къде се събира по- голямо в моя все още малък корем. Ще видим до кога ще кара с такива темпове, можело по- натам да забави като му отеснеело. Grinning Иначе е много пластичен, днес си хванал едното краче и го опъва над главата си, много беше смешен. Grinning

# 83
  • София
Вчера и аз бях на втора фетална 20г.с.+2., всичко е наред -две момчета.Сигридов сподели, че са малко големички-едното 440гр., другото 380.Важното е да са добре, живи и здрави до успешен финал.Продължавам витамините и протеина

# 84
Момичета в 21г.с. и 3 дни съм,а не усещам бебчо Sad бях на ж.к. на 5 март всичко беше наред ,но гледам всички вие вече ги усещате..по цял ден съм в нас и само глупости си мисля,на 22март съм на фм нямам търпение вече
Аз съм 21+5 и я усещам много рядко и много леко.

Как ти е разположена плацентата? Моята е по предна коремна стена и АГ си ми каза, че това оказва влияние.

Nansss, извинявай, че досаждам, но по всяко време ли могат да се добавят щъркели на първа страница? Или не...? Rolling Eyes

Никой не ми е казвал как е разположена,само казват всичко е наред с бебето..сега на 25и ще питам поне при който ходя на фм е по приказлив ,че на жк едвам и вадя думите и то особено като незнам какво да питам :д на 5и ми каза, че бебчо лежи по корем :о :3
И аз я усещам рядко, даже не знам какво усещам. Наистина.. 😂 Първа бременност ми е, но все като усетя нещо и започвам да се съмнявам дали е тя или не е.

# 85
Моят момък е доста активен Blush. На мен също ми е първа бременност, но тези дни си го усещам доста ясно 20+5 г.с. вижда се даже как ми се мърда корема.Някой път е по силно, друг е по слабичко.Усещам го даже да съм права или седнала не само легнала Blue Heart

# 86
И моята втора ФМ мина. Всичко е наред с юнака, 450 грама е. От няколко дни и аз го усещам по-ясно, но до колкото усещам само сутрин и вечер, 22+1г.с. съм.

# 87
Момичета, дайте съвет. Снощи ме прищипа нерв на плешката на гърба. Цяла нощ не съм спала. И преди ми се е случвало (на друго място), но тогава ми изписаха едни много силни хапчета, които не вярвам да са ок за бременни.
Някой чувал ли е "бабини" лекове за възпалени нерви? Дотук четох за топли компреси за обезболяване и студени за намаляване на отока.
Ако днес не ме отпусне утре непременно ще отида на невролог, но не ми се иска да се тъпча излишно с лекарства.

# 88
Момичета, дайте съвет. Снощи ме прищипа нерв на плешката на гърба. Цяла нощ не съм спала. И преди ми се е случвало (на друго място), но тогава ми изписаха едни много силни хапчета, които не вярвам да са ок за бременни.
Някой чувал ли е "бабини" лекове за възпалени нерви? Дотук четох за топли компреси за обезболяване и студени за намаляване на отока.
Ако днес не ме отпусне утре непременно ще отида на невролог, но не ми се иска да се тъпча излишно с лекарства.

Nansss, аз се сдобих пък със схващане на седалищния нерв и от двете срани, върви надолу и по двата ми крака, едва ставам, едва ходя.
Мислех, че е от климатиците в офиса, но четох и се оказа, че е е част от красотата на бременността Simple Smile Пиши, ако ти разрешат да пиеш нещо за схващането, защото те повечето противовъзпалителни препарати са забранени.
Добре, че утре съм на ФМ, че да се оплача от всички болежки Simple Smile

# 89
Здравейте,
Благодаря ви, че вече сте ме добавили на първа страничка. Само да добавя, че съм с термин 22.07.
Някой от вас правил ли е пренатест и кой? Знаете ли кога се пускат вторите кръвни изследвания?
Радвам се, че съм част от групичката.

Общи условия

Активация на акаунт