(Био) зеленчукова градина - нашето райско кътче (тема 38)

• 40 436
  • 765
  •   1
Отговори
# 315
А пък във Варна пак кофти време. Гледам хората по улиците със шапки и шалове.....
Ние днес пак продължихме да разчистваме двора. Умряхме от студ цял ден навън. Утре пак ще ходим и от др седмица се местим на къщата. Разсада ми на домати нещо полегнал, чудя се какво ли му е...

# 316
  • в полите на Балкана
При доматите е 0 тази сутрин..... А вчера им се радвах, че растат....

# 317
  • При розите и топлата вода ......!
Здравейте градинари! Честити да са всички с имена на цветя!
Отдавна не съм писала, но ви следя редовно.Heart Днес и при нас беше 00 С. Поражения в оранжерията нямам, но тиквичките ми са засегнати, макар че бях взела мерки. В средата са здрави и се надявам да оцелеят.
Имам въпросче към газдите.Kissing Heart
Това нещо лапад ли е или е киселец? Убеждават ме че е лапад, но леко кисели. И има ли билка, която да прилича на лапад или киселец и да е отровна?
http://gelika.snimka.bg/astronomy/gradina-2019.5151053.38976499

# 318
Лапад е - киселецът има от двете страни на стъблото заострени краища, падащи под мястото на съчленяване лист/стъбло
.

# 319
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
лапад. някъде го наричат "щавляк". Simple Smile
ако е застарял може да нагарча, да киселее май не съм чувала.

киселеца е с много по-дребни листа и леко заоблени, не такива дълги като уши.
и цвета му е малко по-жълто зелен.

гугнах киселец Trollface повечето снимки са на лапад Simple Smile излизат даже на манголд

моите наблюдения са, че листото на киселеца е заоблено към дръжката, а на лапада има заострени "ушички"

# 320
Още един глас за “лапад”, категорично Wink

# 321
Лапад е, днес брах от двора си и сготви супа. Леко киселее на мен.

# 322
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Simple Smile мичуринци! кръстосали сте лапад с киселец.
Simple Smile

# 323
Лапада когато остарее не е вкусен, като го ослани сланата тогава горчи. Иначе киселеца ми го бях качила преди седмица , той е пушка.
По таблицата от началото на темата днес трябва да е последната тук при нас.А дано , ама ще видим.
Решихме до 1,05 да не изнасяме нищо навън.Тази сутрин пак е било лед всичко. Само че вече чесъна ме ми е био  Sad  успяла е да го порази чесновата муха, вчера пръскахме, да го запазим, поне това което може да се запази, доста изхвърлих, ами така е като не ходих два дни  и мъжа ми не е обърнал внимание.

# 324
J_M_M, чесъна всяка година го ръся с дървестна пепел против чесновата муха. До сега винаги ми е помагал. Не знам обаче при наличието вече на такава дали дървестната пепел ще помогне.

# 325
  • на пъпа на Златията
Лапад е . Такъв си му е сорта. Киселичък и вкусен. Аз мислех да направя днес 10 бурканчета от 400 мл , ама излезе един неприятен студен вятър.
Лападът се беше запръждил като му вална дъждец за 3 дни естигна  метър и половина. в лозето ми . Киселецът е една педя висок.
Днес прочетох за граха телевижън   . Пише че под 13 градуса  не никне. Мм даа , на "мързел" и Господ помага. Тоя е некакъв летен грах. Ще го сея.На мястото на поразения ми чесън сложих , пролетняк чесън . . Тъкмо няма да сея цяла леха.

Последна редакция: пн, 22 апр 2019, 19:29 от rorik

# 326
  • Русе
Ако трябва да избирате за полусянка между патладжан, люта рибка , краставичка ...кое бихте избрали. Изведнъж се озовах с 2 метра неоползотворени..не може така...Simple Smile

# 327
  • на пъпа на Златията
за кратавичките.,

# 328
Ако трябва да избирате за полусянка между патладжан, люта рибка , краставичка ...кое бихте избрали. Изведнъж се озовах с 2 метра неоползотворени..не може така...Simple Smile

И от трите по малко , така бих направил аз

# 329
Гласувам за краставички.

Общи условия

Активация на акаунт