(Био) зеленчукова градина - нашето райско кътче (тема 38)

• 40 447
  • 765
  •   1
Отговори
# 330
Кога се засява разсада на чушките? Четох, че след първия цвят, ама нещо не ми се вярва.

# 331
  • Русе
Оле, много са ти хубави чушчиците..не знам кога се слагат, аз долу- горе на този размер ги слагам, но съм садила веднъж досега и не съм критерий.
Благодаря ви за отговорите ..за съжаление мястото е точно за един малък ред, така че мятам краставиците, и без това си бях харесала една странна конструкция във Фейсбук, сега е момента да я опитам.
Вчера  сложих последен ред картофи, никак не ми се хвърляха ..малко късно , но то тази година студенко и без това.

# 332
  • в полите на Балкана
Краставички се ще станат на по сенчесто.
Аз нямам поражения в оранжерията след студената неделна утрин.
Картофи имам съвсем малко и мисля да ги сложа в четвъртък. До тогава няма да мога. Не им е късно, поне не и при нас.

Пипера закалявай и засади на постоянно място, когато температурата на вън не пада под 18градуса. Той е топлолюбив и при температури под 18 не му е много добре. Спира да се развива и не плододава, а при 0градуса може да изсъхне.

Намерих това за пипера https://saveti.framar.bg/%D0%BE%D1%82%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0 … D1%87%D0%B8%D0%BD

Последна редакция: вт, 23 апр 2019, 10:11 от мамаРаче

# 333
  • София/Варна
Mößbauer-Effekt засажда се след като премине опасността от слана и вече е условно топло-т.е. стоплила се е земята. Твоя на размер го докарва, но може да изчака още, ако е студено при Вас.
При нас чушки не стават, но аз тъпо и упорито садя всяка година. За 7 години само веднъж ми станаха хубави долу горе чушките, беше много топло лято и вечер беше топло,което е нетипично за нашия район. Падна зверска градушка и ги докара бедните растения до клечки с по 2-3 листа, без върхове. И после от всяко възелче тръгна разклонение и станаха много прилични храстчета. Бях чела някъде, че ги пензират чушките след нам кой си лист за да се разколнят и дадат повече плод, е тогава градушката свърши тая работа,а после и лятото топло и се получиха нещата.

# 334
Нямам никаква идея за сланите тук. Ася, може ли да се провери някъде? Къде?
Температурите са пролетни вече.  Тия дни е 25 денем и 12-15 нощем. Уикенда ще паднат до 14 денем и 7-8 нощем. Ще поизчакам още значи.

# 335
При нас пипера един месец и половина откакто е засят, и чак сега започнал да никне тук там, подозирам че и тази година няма да ни върви на чушки. Хайде м.г. поне изникна всичкия, но таз година не ще и да никне, краставиците теса ф1 също ни вест ни кост. Вчера засадих няколко гнезда тиква и диня, но същонското им садене ще е след около седмица две да речем, тези от вчера са само проба да видим какъв ще е ефекта при по рано засаждане. М.г. сме ги садили явно по рано, защото към 20 април вече бяха поникнали, но то м.г си беше и по топла пролетта, докато тази година е по студено

# 336
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
за тикви, дини, картофи, пъпеши, краставици... се прави теста с цигарата Simple Smile Simple Smile
сядаш на земята и запалваш цигара, ако не ти измръзне д-то докато я изпушиш, значи можеш да сееш. ако ти е студено, значи трябва да изчакаш. Simple Smile
когато земята е студена семенцата не поникват - ако е студено и влажно е по-вероятно да изгният, отколкото да поникнат.

# 337
То затуй не ми поникнаха едни семенца, щот не съм сядала на земята по дупе и пушила цигарка Grinning

# 338
не си минала теста. Simple Smile Simple Smile Simple Smile
ако не пушиш (като мен), може да се изкушиш да пробваш с чаша бейлис в ръка.
предупреждавам. не го прави - бейлиса действа съгревающо и ще объркаш кондиката. Simple Smile

# 339
Добри, нИ пуша.... и бейлис нИ пия. Много ми е сладко това питие Simple Smile

# 340
все някакъв грях трябва да има. че много постно иначе Wink

# 341
Който нито пуши,нито пий...поне едно от трите да прави...че инъче, ще си иде с едното око отворено!
Тъй нареждаше една моя роднина едно време 😂😂

При мен, страшно е- на Цветница 30 градуса, на другия ден 16 с дъжд и вятър
Тъкмо махнах тубите на доматите, че започнаха да цъфтят 😤

# 342
  • Стара Загора
Оле, много са ти хубави чушчиците..не знам кога се слагат, аз долу- горе на този размер ги слагам, но съм садила веднъж досега и не съм критерий.
Благодаря ви за отговорите ..за съжаление мястото е точно за един малък ред, така че мятам краставиците, и без това си бях харесала една странна конструкция във Фейсбук, сега е момента да я опитам.
Вчера  сложих последен ред картофи, никак не ми се хвърляха ..малко късно , но то тази година студенко и без това.
morskibriz, моля те покажи конструкцията.

# 343
  • Русе

Предполагам мен питаш..с удоволствие ги качвам, хем да си кажете мнението..естествено, първото моя няма да се напъне сега да ми ги направи, та клоня към второто Simple Smile

# 344
  • Стара Загора

Предполагам мен питаш..с удоволствие ги качвам, хем да си кажете мнението..естествено, първото моя няма да се напъне сега да ми ги направи, та клоня към второто Simple Smile

Благодаря, трябва да намерим от къде да се купят, защото и на мен няма да ми направят Stuck Out Tongue.

Общи условия

Активация на акаунт