(Био) зеленчукова градина - нашето райско кътче (тема 38)

• 40 419
  • 765
  •   1
Отговори
# 255
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
някой сял ли е мушмула от семе?
имам няколко изсъхнали плодччета.
чудя се дали да не ги сложа в хладилника (или по-добре във фризера) и да ги засея? newsm78

# 256
  • Русе
След дъжда, ми пониканаха картофите, тревата изглежда повече от щастлива. Моята поредна чуденка е свързана с разсада домати, който толкова трудно направих тази година. Досега, около 3 седмици беше в неотопляемата оранжерия. Вчера ММ фрезова, за да го сложим и го преместих в беча. Днес стоя и се чудя дали да го слагам днес или да изчакам седмица , това заради студеното време. ...
 Притеснявам се от разбутването, в комбинация със студената земя, да не се посече..

# 257
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
някой сял ли е мушмула от семе?
имам няколко изсъхнали плодччета.
чудя се дали да не ги сложа в хладилника (или по-добре във фризера) и да ги засея? newsm78

не съм опитвала, но съм любопитна.
нищо не губиш да опиташ. Simple Smile може би в хладилник, не във фризер, е по-подходящо да имитираш студена стратификация. Simple Smile и да кажеш какъв е резултата, че съм много любопитна. Simple Smile

цвете, не знам какво да те посъветвам. мисля си, че от неотопляема оранжерия навън в хладно време ще е по-добре, отколкото направо на 25-30 градуса и силно слънце.
а да ги разделиш не става ли? ако не друго, ще събереш опит?

# 258
може би в хладилник, не във фризер

колко време да ги държа там?

# 259
  • Русе
Е не, може ли да съм толкова завеяна, ама наистина мога, а и сега ходих га гледам вътре термометъра ..13 градуса, а и реално разсад имам в изобилие ..Много, много благодаря!!

# 260
може би в хладилник, не във фризер

колко време да ги държа там?

за лалетата съм чела седмица, за мушмули май не съм попадала на съвети.
а при вас няма ли фиданки на мушмули?
Simple Smile

# 261
а при вас няма ли фиданки на мушмули?

рядко съм виждала.
даже повече смокини съм виждала, отколкото мушмули.
един съсед има, подава се извън оградата, ама няма как да резна клонче  Rolling Eyes

тези бяха мнооого едри, брах ги в Белгия.
оказаха се камък сухи и сега едните ги накиснах във вода, другите са сухи. ще ги оставя през нощта отвън. утре ако мога да извадя семките, ще ги сложа в хладилника. сухите може и във фризера за малко  Whistling

# 262
не режи, от клонче няма да можеш да го хванеш. Simple Smile
ще чакам да видя какво се е получило.

# 263
накиснах 5 мушмула, 4 се оказаха вътре мухлясали.
от един успях да извадя 2 семки. сухите ги хвърлих.
нямам кой знае какви надежди  Whistling

моят разсад домати и чушки дръпна. нямам вече саксиики и почва да пикирам чушките. ще го държа още така.
доматите са пикирани.
в събота гледах на пазара доматите разсад бяха колкото моите. само салатата беше по-голяма, ама моята е нон стоп навън, не я вкарвам вътре.
тиквите бавно вървят и те, а денем е 20С newsm78

сега ненадейно покараха доста патладжани, доста късно ми се струва... newsm78

# 264
  • в полите на Балкана
Не е късно за патладжан. Той обича топличко.

Аз имам брак три корена домати в оранжерията. Трета поредна сутрин намирам по един корен, сякаш отрязан до почвата. Дали е от студа или от някоя гадина заселила се с естественият тор. Никога до сега такова нещо не ми се е случвало... Пък първо попарихме и тогава влезе в оранжерията.Thinking
Ето гадината, която намерих в почвата,като разрих мястото.

Скрит текст:

Последна редакция: вт, 16 апр 2019, 19:20 от мамаРаче

# 265
  • Пловдив
Прилича на ларва на черна златка, но тя е вредител по овошките. В компоста ми има доста, обаче не съм забелязала да мори растенията.

# 266
Здравейте. Днес оплевих граха и спанака.  За първа година сея и от двете.

Скрит текст:

Ето ми и двете редчета маруля, засяга от разсад

Лук за пера и малко чесън.

И лапад

Забравих да снимам разсада домати, нещо черито не ми върви добре.

# 267
  • Русе
Миналата година имаше едно коренче , което всяка сутрин беше прегризано.  Колкото и да слагах след това на същото място, до ден два отново заминаваше. Отказах се. Мисля че тук му викат на това конопищница, аз мисля , че е попово прасе това.

# 268
Mimeto98 , страхотни са ти зеленчуците, особенно марулята изглежда много красиво. Нашите грах и маруля тепърва никнат, а луковете вече по пораснаха. Тази вечер пикирахме доматите в градината, защото розовия блян и рио грандето бяха вече доста големи, и започнаха да се гътат. Но половината рио гранде , котките го пикираха набързо набързо, още в кутийките. Не успях да снимам, защото вече стана тъмно

# 269
Няма слънце при мен. Нощите пада много Т. Тази сутрин беше 2 градуса. Не мога да си изнеса разсада от домати на вън да се калява. Започна да става дълъг и тънък. Confused

Общи условия

Активация на акаунт