Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 11 март 2019, 10:30 ч.

Идеи за стартиране и развитие на бизнес - 25

  • 27 011
  • 286
  •   1
Отговори
# 210
  • Мнения: 23
Здравейте Simple Smile Някой има ли представа какви документи са необходими за отваряне на цветарски магазин Simple Smile

# 211
  • София
  • Мнения: 4 957
Аз исках да питам , за София , малко местенце в идеален център (ще го ползвам за ателие) , намиращо се на една от най-оживените улици с голям човекопоток + силна онлайн реклама , но ателието се  намира  в нещо като безистен , дали е подходящо.
Намеът наистина е нисък.
Какво мислите за безистените ( всъщност е открит такъв)

# 212
  • София
  • Мнения: 934
Аз исках да питам , за София , малко местенце в идеален център (ще го ползвам за ателие) , намиращо се на една от най-оживените улици с голям човекопоток + силна онлайн реклама , но ателието се  намира  в нещо като безистен , дали е подходящо.
Намеът наистина е нисък.
Какво мислите за безистените ( всъщност е открит такъв)

Ако нещата са хубави и се харесват дори мисля, че безистена е по-подходящ от самата улица.
Успех!

# 213
  • Мнения: 359
wind според мен ти трябва и реклама на самата улица да "спъва" хората или на земята, или на стълб примерно Thinking

# 214
  • Мнения: 47
Добър ден, със съпруга ми снощи разговаряхме и той ми сподели, че отдавна се замислял да си направим магазинче за плод и зеленчук. Но и двамата сме абсолютно невежи какви средства ще са ни необходими без да включим наема на магазнчето. Има ли производители, които предлагат добри цени за изкупуване? Какви разходи ще имаме към държавата като ДДС и прочие? Общо взето каквото знаете ще съм благодарна да споделите. Какъв дневен оборот ще е необходим, за да върви маазина и да покриваме разходите, които и ние не знаем какви са. От София сме

# 215
  • София
  • Мнения: 13 534
Без опит да се хвърлите на стока с толкова голям потенциален брак, ми се вижда доста рисковано. Защо не пробвате първо с нещо по-трайно и опаковано?

# 216
  • Мнения: 359
Разходите са счетоводител, осигуровки, ток, вода, сот, касов апарат, везна (заверява се годишно, даже идват и ма място).
За сега това се сещам.
А за да отворите вижте изискванията какви са.

# 217
  • Мнения: 69
От познати с подобен бизнес съм чувала, че дневният ти оборот падне ли под сумата за месечния наем са зле нещата. Не знам дали е така.

От мен един съвет - ако никога не сте се занимавали, почнете някъде за 2-3-4 месеца. Нямате идея колко неща ще научите - какво се търси, на каква цена, колко е склонен да плати клиентът, как да нямате брак, какви документи ви трябват, откъде бихте могли да зареждате, възможно е да създадете и връзки с производители, кои са читавите складове по борсите и много, много други неща. Има ли хипермаркет около вашето помещение, какво зареждат магазините в района, на какви цени.

 Имам едни приятели - от тях знам, че първите две години само разработваш такъв магазин, правиш име, създаваш редовна клиентела, а първите 6 месеца са си чиста загуба на нерви и пари. 

Като разходи се сещам и за еднократната такса към БАБХ, договор с ДДД фирма (там май имаше опция да не се плаща, а само на повикване), трудова медицина ако има работници, като минете по ДДС и него, накрая на годината годишен данък 10% и после и дивидент още 5%.

# 218
  • Мнения: 400
Ако нямате някакво собствено производство, не се занимавайте. Само от препродажба почти нищо не се вади вече, заради промоциите на веригите. Малко клиенти означава голяма фира и невъзможност да подържаш хубава стока. Отделно като купуваш малко не можеш и да спазариш добри цени за стоката, защото отстъпките са само за количества и става един омагьосан кръг. Ако си произвеждате нещо, мед, зеленчуци, плодове, сладка, тахани и не ви е страх и двамата от хамалогия, имате хубаво място, парите за началното зареждане по две, парите за една година разходи за държавата, фирма, осигуровки, данъци и прочие глупости и не можете да си намерите свястна работа, има някакъв смисъл. Ако не, не се занимавайте. На заплата и набутването, и работата, и ядовете ще ви са по-малко.

# 219
  • Сф
  • Мнения: 5 162
С плод зеленчук е бегала работата.Най- бързия начин да загубите пари.С мои приятели се случи.Хем почти без наем, хем те си работеха.Точно 4 месеца беше приключението.А беше и преди години, хипермаркетите не бяха навлезли толкова. Тук в квартала където живея, дори хора от години с плод зеленчук се оплакват.Не върви.Но те имат няколко, зареждат някъде от Петрич и изобщо са много наясно и пак не знаят докога ще издържат .Ако толкова имате любов към плодове и зеленчуци, пробвайте със сергия, но там местоположението е много важно.И пак не съм сигурна дали си струва.Не е работа да си цял ден навън. С две думи, ориентирайте се към друг бизнес.Това е моето мнение.

# 220
  • Бургас
  • Мнения: 3 478
Забелязала съм, че само най-упоритите издържат на плод-зеленчук и го разработват.Трябва да се поддържа богат асортимент иначе не става и работа без почивка докато се утвърдиш-това съм наблюдавала.Един зарежда, един работи, някои неща ти ги носят.В успешните магазини, които наблюдавам може да си купиш много неща, не само плодове и зеленчуци.Само те си знаят какво им е коствало като пари и усилия.

# 221
  • София
  • Мнения: 643
И аз наблюдавам задържалите се "плод-зеленчук" са с разширена продукция - имам в предвид - продажба на сладолед, фрешове, дребни неща като вафли и т.н. Иначе не оцеляват

# 222
  • Мнения: 3 577
Аз също имам дълги наблюдения над подобни магазинчета (защото ги предпочитам). По-скоро отворилите затварят в рамките на няколко месеца. На пазара се държат стари, разработени магазинчета. Имам такова любимо в стария кавртал. Жената знае какво да зарежда, предлага качествени неща и при нея винаги има опашка, всеки чинно си чака тя да му премери зарзавата един по един.
Но хипер-веригите са твърде агресивни и убиват дребния семеен бизнес.
Така че, ако сега ще започвате без никакъв опит, не си хвърляйте парите на вятъра.

# 223
  • Мнения: 94
Здравейте, имам продукти, които искам да предлагам онлайн. Какво трябва да направя - имам фирма, нямам касов апарат. Как става плащането от клиента? Може ли по банков път, без касов апарат? Ако може да ме насочите, защото нищо не знам, а не искам да правя грешки. Благодаря предварително Simple Smile

# 224
  • Мнения: 1 491
Когато плащането е по банков път, не се издава касова бележка.  Ако е с наложен платеж и ползвате куриерска фирма, тогава плащането се извършва с пощенски паричен превод, който е еквивалент на касовата бележка и не е нужно вие да издавате такава, защото се получава дублиране. Ако плащането става на ръка на вас самите, тогава трябва да пуснете касова бележка. Това е в случай, че вие сте в ролята на куриер.

Общи условия

Активация на акаунт