Истанбул [тема 48]

• 59 468
  • 737
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте, гледах в началната страница, но не мога да се ориентирам как да стигна до Емирган...
Значи с Т1 до Кабаташ и от там с 22 или 25Е и слизам на Istinye dereici или на Sariyer , ако съм с 25Е

Другата опция в с метро до 4Левент и от там има няколко автобуса...

Правилно ли съм се ориентирала , благодаря

https://www.iett.istanbul/tr/main/hatlar/25E/SARIYER%20-%20KABAT … C4%B1#LineStation
Това е разписанието на автобус 25Е от Кабаташ. Слиза се на 22 или 23 спирка, защото Саръйер е последна спирка и е далече от Емирган. В сайта на IETT може да намерите и разписанието и спирките на автобус 22.
За автобус EL2 от Левент 4, вижте пост # 318 в тази тема. beljata е обяснила всичко подробно и много точно. Върнете се няколко страници назад и ще намерите още маршрути и информация, как да стигнете до парка.

# 331
Здравейте, гледах в началната страница, но не мога да се ориентирам как да стигна до Емирган...
Значи с Т1 до Кабаташ и от там с 22 или 25Е и слизам на Istinye dereici или на Sariyer , ако съм с 25Е

https://www.iett.istanbul/tr/main/hatlar/25E/SARIYER%20-%20KABAT … C4%B1#LineStation
Това е разписанието на автобус 25Е от Кабаташ. Слиза се на 22 или 23 спирка, защото Саръйер е последна спирка и е далече от Емирган. В сайта на IETT може да намерите и разписанието и спирките на автобус 22.
За автобус EL2 от Левент 4, вижте пост # 318 в тази тема. beljata е обяснила всичко подробно и много точно. Върнете се няколко страници назад и ще намерите още маршрути и информация, как да стигнете до парка.

Благодаря

# 332

Допълвам - спирката на 25Е или 22 пред парка се казва ЕMIRGAN.  От Кабаташ е 23 поред.

Последна редакция: сб, 06 апр 2019, 20:03 от daniela.qnkova

# 333
Благодаря ви ❗

daniela.qnkova ...снимките 😍 шарените къщи от Кузгунджак ли са ? (Бях планирала да го посетим , но не остана време този път )

drago_2008

1. Дори и не си помислям за придвижване в Истанбул с личен автомобил 🙄 задръствания , паркиране ...

2. И аз много си чудех като купувах билети онлайн какъв е този activity pack . Така и не взех . Като отидохме на място си оказа това :

Или иначе казано нещо като книжка с твърди страници  с игри . За по- малки деца според мен . Но е на турски .

4. Според мен си заслужава да се посети водохранилището .

Последна редакция: сб, 06 апр 2019, 13:58 от Radani

# 334

До Емирган може да се стигне и с ферибот от Еминюню.

# 335
Radani, да, от Кузгунджук са шарените къщи. Много колоритен квартал.
Ето още няколко снимки

# 336
На мен ми хареса в Емиргян и тази година. Нямаше почти никакви ограждения около лалетата и са цъфнали в пълния си блясък.

За Мол Емаар - вече няма промоция чужденците да влизат безплатно, затова и са таксували всички.

На мен също ми направи впечатление, че при второ пътуване не винаги дава отстъпка. Със сигурност от метро на Мармарай не ми даде никаква отстъпка.

# 337
Ех, Мими, голяма красота сте показали с другото М. И не толкоз лалетата ме привличат, ами онези колоритни улички. Пак ми се приходи. Heart Eyes

# 338
Здравейте, днес се прибрахме от Истанбул след 4 часа на границата... Благодаря на всички за точната и изчерпателна информация, успехме да изпълним програмата си почти на 100% Първият ден пристигнахме в 6 и 30, нямаше свободни стаи и чакахме до 9 за панорамната обиколка: Света София отвън, хиподрума, Синята джамия отвътре, отидохме до азиатския бряг за малко снимки, после Свети Стефан, настанихме се в хотела, Buyuk Keban (на много удобно място), взехме Истанбулкарт. След обяд Капалъ чарши, по залез Сапфир (4д киното е много хубаво). Втори ден - Топкапъ, Таксим, Истиклял, профитероли и турско кафе в Инджи, кулата Галата само отвън, от там корабче до Eyup, Пиер Лоти. Трети ден - парк Емирган (с трамвай до Кабаташ, от там с автобус 25 Е до спирка Emirgan), паркът е страхотен, почти няма оградени с мрежа лалета, много е красиво. После корабче от Каракьой до Хаскьой и музея на Рахми Коч, връщане, разходка по моста Галата и Египетския пазар, вечерта- Султанахмед. Прекарахме три невероятни и зареждащи дни. Отново ви благодаря!
[/img][/img][/img][/img]

Последна редакция: пн, 08 апр 2019, 01:21 от Gnl17

# 339
  • гр. София
Daniela.qnkova, къде по-точно в Кузгунджук са шарените къщи? Търсих с Гугъл вю, но не ги видях.
Как мога да стигна от парка Емиргян до двореца Кючюксу? Единствения вариант, доколкото се ориентирах, е с ферито от Истиние. И кой дворец е за предпочитане да разгледаме - Кючюксу или Бейлербей?
После от Михримах джамия с кой рейс да стигнем до Шакирин джамия - видях 14М 15F да ходят до там, това ли е единствения вариант?
Ще сме в Истанбул този уикенд и ММ иска по-лека програма . Миналата година посетихме основните забележителности.

# 340
Скрит текст:
Здравейте, днес се прибрахме от Истанбул след 4 часа на границата... Благодаря на всички за точната и изчерпателна информация, успехме да изпълним програмата си почти на 100% Първият ден пристигнахме в 6 и 30, нямаше свободни стаи и чакахме до 9 за панорамната обиколка: Света София отвън, хиподрума, Синята джамия отвътре, отидохме до азиатския бряг за малко снимки, после Свети Стефан, настанихме се в хотела, Buyuk Keban (на много удобно място), взехме Истанбулкарт. След обяд Капалъ чарши, по залез Сапфир (4д киното е много хубаво). Втори ден - Топкапъ, Таксим, Истиклял, профитероли и турско кафе в Инджи, кулата Галата само отвън, от там корабче до Eyup, Пиер Лоти. Трети ден - парк Емирган (с трамвай до Кабаташ, от там с автобус 25 Е до спирка Emirgan), паркът е страхотен, почти няма оградени с мрежа лалета, много е красиво. После корабче от Каракьой до Хаскьой и музея на Рахми Коч, връщане, разходка по моста Галата и Египетския пазар, вечерта- Султанахмед. Прекарахме три невероятни и зареждащи дни. Отново ви благодаря!

Heart Eyes

# 341
Здравейте, четвъртък тръгваме и вече нямам търпение Simple Smile

Търсих в предходните теми, но не намирам .Някой скоро да е ходил до петъчния пазар във Фъндъкзаде , струва ли си, аз съм ходила много отдавна

# 342

Търсих в предходните теми, но не намирам .Някой скоро да е ходил до петъчния пазар във Фъндъкзаде , струва ли си, аз съм ходила много отдавна
Аз случайно попаднах там в търсене на нещо в района. Пазара е много голям, а имаше и много хора.
Какво по-точно ви интересува?
То аз си купих само два шала от там, та едва ли мога да бъда много полезна.  Simple Smile

# 343
Ами дали си струва...преди години си бях купила доста неща на много добри цени...ще се завъртим да видим все пак Simple Smile Не е много далеч, благодаря

# 344
Ами дали си струва...преди години си бях купила доста неща на много добри цени...ще се завъртим да видим все пак Simple Smile Не е много далеч, благодаря
За съжаление няма как да дам съвет, понеже нямам представа какви са цените на другите места, а и през пазара просто преминахме наслаждавайки се на калабалъка.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт