Истанбул [тема 48]

• 59 436
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
Моля, споделете  как да стига с корабче   до парк  Емирган - коя линия препоръчвате да  проверя  разписанието .

Може да ползвате ферибота на Sahir Hatlari от Еминюню. Хваща се отдясно на моста Галата. Третата спирка е Емирган.
Тръгват на всеки час /не знам колко е първия...11:30; 12:30 и т.н./.Като слезете, тръгвате надясно по алеята и след 200-300 метра е парка.
Последните фериботи от Емирган са : 16:45; 17:30; 18:00; 19:00. Пътува се 45 минути.
Това запомних като часове. Сайта на компанията е http://www.sehirhatlari.istanbul

# 406
  • Варна
neli_gabi, благодаря за разказа! Беше интересен дори и за "старо куче" като мен.

Скрит текст:
Понеже аз първа споменах "грозните оранжеви заграждения", няма да прилагам снимки като илюстрация, а ще кажа, че се радвам, че както предполагах, са ги махнали. neli_gabi е посетила града точно след нас, очевидно чак за уикенда са премахнати. Буквално нямаше леха без мрежа при нашето посещение на 31.03. Предвид многото желаещи да лежат из цветята, това е начин да ги спасят, поне до началото на Фестивала и до разцъфването на повечето от тях. И все пак, може да се намери по-ненатрапчив начин за осъществяване на целта. Изчекнахме се, докато направим някоя и друга прилична снимка.

# 407
neli_gabi, благодаря за разказа! Беше интересен дори и за "старо куче" като мен.

Скрит текст:
Понеже аз първа споменах "грозните оранжеви заграждения", няма да прилагам снимки като илюстрация, а ще кажа, че се радвам, че както предполагах, са ги махнали. neli_gabi е посетила града точно след нас, очевидно чак за уикенда са премахнати. Буквално нямаше леха без мрежа при нашето посещение на 31.03. Предвид многото желаещи да лежат из цветята, това е начин да ги спасят, поне до началото на Фестивала и до разцъфването на повечето от тях. И все пак, може да се намери по-ненатрапчив начин за осъществяване на целта. Изчекнахме се, докато направим някоя и друга прилична снимка.
Аз затова пуснах снимки, че вече ги няма огражденията. Всъщност имаше останали само до входа на няколко места.
Тази година ми направи впечатление, че има много повече охранители, които следят да не се стъпва в тревата. Буквално всяка минута си имаха работа, като гледаха да секнат мерака още при стъпването в тревата, преди да са достигнати лалетата.
Мисля, че имаше по-малко лалета от миналата година, но са по-красиви, а и почти нямаше непоникнали като миналогодишните.   

# 408
Извинявам се, ако някой е останал с впечатлението, че не е красиво или пък лалетата са в минимални количества - няма подобно нещо - прекрасно е! Просто явно сме уцелили точно този период, в който са подготвяли фигурите и не е имало достатъчно охрана. Съжалявам за което - повярвайте ми - прекрасно е, особено за любители на цветята като мен. Това беше една моя мечта, която сбъднах и за минута не съжалявам, че в това студено време отделихме повече от 2 часа на това място! Пожелавам много приятни емоции на всички, на които им предстои това уникално изживяване!

# 409
Трети ден - отново разместена програма, отново лошо време....... посетихме Българската църква Св. Стефан - музеят Рахми Коч - Капълъ Чарши и едно пътуване до кв. ЛАЛЕЛИ, за среща с наши познати.
Св Стефан - уникално красива църква, наша си, малка, но ИСТИНСКА.Вход - безплатен. Бяхме там около 10 ч. Дотам стигнахме с автобус 99Y, който хванахме от Еминюню и слязохме на спирка  Фенер. Повървяхме 5-10 мин и стигнахме църквата.
Каква беше таксата за Рахми Коч, понеже в нета не намирам инфо Sad

# 410
Това има в Трипадвайзор относно цената на билетите

# 411
neli_gabi, и аз благодаря за разказа ти! Въпреки лошото време, сте видели доста неща, а най - важното е ,че сте доставили удоволствие на детенце.

Мимии, чудни снимки! Върна ме пак там. Ние нямахме щастието да видим парка без оранжевите ограждения, но дори те не успяха да ми развалят настроение от красотата на цветята.

# 412
Това има в Трипадвайзор относно цената на билетите

Толкова е таксата да, за подводницата се плаща допълнително.

# 413
  • гр. София
А някои от вас купувал ли е куфар от Турция? Откъде може да се вземе приличен на добра цена - изключваме моловете и Капалъ чарши, тъй като няма да ходим в тях? В азиатската част ул. Багдаат ли беше търговската така да се каже? Преди време някой беше писал за хубав пазар в азиатската част - къде се намира?
Днес тръгваме. Без никаква програма сме - ще решаваме на място в зависимост от времето. Дано се оправим с транспорта!

# 414
Здравейте, студено, студено колко да е студено? Да вадя ли зимните пуловери и шапки, че утре потягляме?

# 415
  • гр. София
Здравейте, студено, студено колко да е студено? Да вадя ли зимните пуловери и шапки, че утре потягляме?
Въпрос на усещане. Там вятъра е много силен. Ако не духа е приятно, лошото е, че през повечето време е ветровито и вятъра е студен. Въпреки това ММ ще е с блузи с къс ръкав и кожено яке. Аз ще съм с ватирани блузи и суичер, яке. Шал задължително за мен. Даже обмислям дали да не взема и шапка.....

# 416
  • София
А някои от вас купувал ли е куфар от Турция? Откъде може да се вземе приличен на добра цена
Февруари си купихме куфар за 99 лири от БИМ. Същата седмица имаха промоция. Кабинният куфар(най-малкия размер беше на цена 79 или 89 лири), а нашия е от среден размер. Късмет ви желая да откриете и вие.

# 417
Погледнах прогнозата, времето го дават променливо като тук. Аз без дрехи за предпазване от вятър и дъжд не бих тръгнала. Тази пролет си е хладно още.

Гледах  си снощи едни снимки от началото на март преди три години, където на слънчево и топло време, леко облечена съм се припичала сред цъфтежа в Ъхламур, на открито по кафета съм седяла с часове.
Тази година пак началото на март - хладно и ветровито, беше немислимо без предпазни дрехи.
Декември месец съм улучвала тихо, спокойно време, по-топло от сега. До късмет е.

Не знам дали ще хвана лалета през втората половина на април сега, но само да е приятно времето....

# 418
  • гр. София
А някои от вас купувал ли е куфар от Турция? Откъде може да се вземе приличен на добра цена
Февруари си купихме куфар за 99 лири от БИМ. Същата седмица имаха промоция. Кабинният куфар(най-малкия размер беше на цена 79 или 89 лири), а нашия е от среден размер. Късмет ви желая да откриете и вие.

БИМ верига магазини ли са?

# 419
А някои от вас купувал ли е куфар от Турция? Откъде може да се вземе приличен на добра цена - изключваме моловете и Капалъ чарши, тъй като няма да ходим в тях? В азиатската част ул. Багдаат ли беше търговската така да се каже? Преди време някой беше писал за хубав пазар в азиатската част - къде се намира?
Днес тръгваме. Без никаква програма сме - ще решаваме на място в зависимост от времето. Дано се оправим с транспорта!

KADIKÖY - ÇARŞISI  там магазини безброй

общо взето всеки квартал си има чаршия пълни с магазини/бутици/заведения

Багдаат е елитен квартал по то4но булевард (bağdat caddesi / cadde bostan)
там прили4ни 4ени няма да има Simple Smile

минете към пендик квартал  - pendik
там ще се побаркате с алъшвериша -  ” ” особенно за официялни дрехи за балове сватби  там е мястото” ”    - така в кави4ки да го сложа  Simple Smile

ама далеко е.. ама се ходи с влак - banlio tren
в събота имат пазарен ден
краи морето
Подобно Одринския петъ4ен - Pendik Sosyete Pazarı

До The Green Park Pendik Hotel & Convention Center

Общи условия

Активация на акаунт