Истанбул [тема 48]

• 59 386
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте!

Някой има ли информация дали ще има килим пред Султан Ахмет тази година? Simple Smile

# 466
  • София
Имаше въпроси за пълнените картофи , на Истиклял ядохме в ресторант PATATO , имаше и надпис  kompir , порцията е 20 лири , пълнежа е по избор и е точно срещу един от КОТОНите.
И ние все там ги ядем, но отсрещния магазин е Collezione. Има втори етаж и е много приятно като се седне до прозореца.  Grinning

Единственото заведение с езерце и много патки, за което се сещам в момента е до Чадър кьошк в парка Йълдъз. Но си беше нормално кафене, без възглавници по земята и тави със саралии.  Laughing Но ако няма какво да правите, да знаеш, че мястото е много красиво! Но е малко на баир. В същия парк има още една вила - Малта кьошк. Масичките са с хубава гледка към Босфора. Но цените не ги знам. Едва ли са "народни".

# 467
  • На юг от тук

Здравейте!

Някой има ли информация дали ще има килим пред Султан Ахмет тази година? Simple Smile
Рускините писаха,че на 19.04 пред Света София се открива килима.

# 468

Здравейте!

Рускините писаха,че на 19.04 пред Света София се открива килима.

Благодаря! Relaxed

# 469
Ще проверя! На 18 ти пътувам!

# 470
  • Варна
Таня то и ние ги хапвахме на втория етаж , на първия има само 2 - 3 маси ,  сигурно сте били в другия , срещу нас фронтално беше КОТОН .

# 471
  • Варна
Здравейте. Пътувахме до Истанбул през новото летище, да споделя на някой може да е полезно, тъй като няма много информация. Там където тръгват автобусите има машинки за истанбулкарт, с карта не можахме да заредим , само в брой. Цената до града беше 18 лири. На отиване направихме едно дълго и безмислено пътуване, ама като няма много информация. На връщане хванахме ist 20  от Султанахмет , директно ни заведе на летището. На летишето има проверка още на входа, после пак , като цяло чакахме много на чекин, на паспортен контрол. Няма много места за сядане, хората си сядат по земята, не всички магазини работят още. Малко анархия все още.

# 472
  • София
Фани, благодаря много за споделената полезна информация, но те моля да споделиш още няколко неща.
В последните дни има много информация от Мимии и  в чуждстранните форуми за липса на шатъли от Султанахмет, и че е трудно поне засега да се хване такъв за летището, а по-добре е да се отиде на Йеникапъ, откъдето са редовни.
Затова и е интересно на коя дата пътувахте? И в колко часа хванахте шатъл от Султанахмет за летището?

# 473
  • Варна
Ние на отиване пътувахме точно до Иеникапъ, после с Мармарай, после трамвай  , ужас беше. През Султанахмет   минавахме поне по два пъти на ден ( хотела ни беше наблизо ) , абсолютно винаги имаше автобуси за летището.  Понякога по два. Казаха, че са на половин час, денонощно. Ние пътувахме към 16ч.  вчера.  Имаше места в автобуса. Взех си карта на летището, има ги и шатълите, но това ist 20 изобщо липсва в описанието. От летището те тръгват от едно място, просто трябва да се чете или пита.

# 474
  • София
Фани, благодаря ти много за подробната информация Simple Smile
Да се надяваме, че с течение на времето нещата ще се нормализират и след 40 дни, когато ще пътуваме от Султанахмет до летището няма да има проблем с редовността на линията newsm78

# 475
Някакви отзиви за хотел Buyuk Keban?

# 476
  • Варна
Привет,

чета темата с голям интерес, понеже ни предстои пътуване до Истанбул 25-28.4. За мен ще е второ пътуване, като първото такова беше с ТА преди 7 г. Тази година съм решила да се разхождаме самостоятелно. В стремежа си да видим най-много неща май съм се оляла с планирането (останалите трима от групата не са били в Истанбул и разчитат на мен). Моля за информация дали е възможно в рамките на 2 дни да се посетят:

Ден 1 (петък) - пристигане рано сутринта, вероятно няма да ни настанят в хотела, леко освежаване и към 9 да сме пред Долма Бахче. След това площад Таксим, сладкарница Инджи, Истикял до кула Галата. Ако останалите са уморени, може да се върнем към хотела и да излезем следобеда или привечер за разходка и хапване в Лалели. (Калалъ чарши, Синята Джамия, Света София, Парк Гюлхане, Египетския пазар) .

Ден 2 (събота) - Музеят Рахми Коч, Аквариума в Емаар и Пеещите фонтани. Искам да отидем и до Сапфир .

За придвижване съм си изтеглила moovit и съм си отбелязала местата на Гугъл Мапс. Мисля да си взема +EU Roaming Daily Pass на Виваком за да имам Интернет.  И Истанбул-карт за всеки от нас.
Отворена съм за предложения и предварително благодаря за съветите.

# 477
Една много приятна изложба , която може и да се пропусне, но със сигурност е приятна за гледане, много добре подредена  и безплатна - фотографии на Орхан Памук на Истанбул, снимани от неговия балкон в различни сезони и по различно време на деня. До 27.04, точно до Галатасарай лицей на Истиклял, посока кула Галата...

http://www.obzornews.bg/orhan-pamuk-podredi-izlozhba-s-avtorski-fotografii/

# 478

Ден 1 (петък) - пристигане рано сутринта, вероятно няма да ни настанят в хотела, леко освежаване и към 9 да сме пред Долма Бахче. След това площад Таксим, сладкарница Инджи, Истикял до кула Галата. Ако останалите са уморени, може да се върнем към хотела и да излезем следобеда или привечер за разходка и хапване в Лалели. (Калалъ чарши, Синята Джамия, Света София, Парк Гюлхане, Египетския пазар) .

Ден 2 (събота) - Музеят Рахми Коч, Аквариума в Емаар и Пеещите фонтани. Искам да отидем и до Сапфир .

Здравейте! Мисля че първият ден е добър.Следобяд или привечер особено ако е привечер забравете капълъто и Египетския. Иначе шляенето по площад Султан Ахмед е задължително.

Вторият ден според мен е разхвърлян.Може би първо да разгледате парка Гюлхане, да разгледате Египетския и след това Капълъто и след това д0а оставите покупките в хотела. След това да разгледате аквариума в Емаар и пеещите фонтани.
Другият вариант е да разгледате първо музеят Рахми Коч, след това Египетският, Парка Гюлхане, Капълъто и покупките в хотела. След това Сапфир

# 479
  • На изток от Рая
Здравейте, момичета Simple Smile

Влизам само да ви благодаря за ценната информация, която публикувате, изключително полезни сте.
Вчера се върнах от Истанбул, пътувахме с ТА, но сами си направихме организация за престоя ни там, благодарение на тази тема (и предишните).
Пускам няколко снимки, а по-късно ще разкажа накратко за екскурзията, да се отчета и аз Smile
Скрит текст:

Нямаше как да пропусна изключително хваленото форумно заведение - Ортаклар:
Скрит текст:
[url]

Общи условия

Активация на акаунт