Истанбул [тема 48]

• 59 872
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте, плануваме пътуване с кола до Истанбул? Къде препоръчвате да отседнем като район? Намерих бюджетни за нас места и в Азиатската част /където се притеснявам дали не ни идва далеч/ или около площад Тексим / където ме притеснява да не е шумно или лудница/? Мисля да закотвим колата и да движим с метрото или фериботите ако сме в азиатската част.

# 481
  • София
Здравейте, плануваме пътуване с кола до Истанбул? Къде препоръчвате да отседнем като район? Намерих бюджетни за нас места и в Азиатската част /където се притеснявам дали не ни идва далеч/ или около площад Тексим / където ме притеснява да не е шумно или лудница/? Мисля да закотвим колата и да движим с метрото или фериботите ако сме в азиатската част.
Здравей elip79,
До сега сме посещавали Истанбул само два пъти с кола, но мога да сравня, защото първия път нощувахме в азиатската част, а втория - в европейската. Извода ни беше, че с кола е по-удобно в азиатската - по-спокойно е, по-лесно се намира място за паркиране, а и ако сте близо до спирка на обществения транспорт е много удобно за достигане до всяко място, което искате да посетите. Ние бяхме на две преки от метроспирка. В европейската има повече хора, по-шумно е, поне според мен. Докато от другата страна се потапяш в атмосферата на града и хората, не е толкова туристическо. На нас това ни допадна повече. Приятно изкарване Ви желая!

# 482
Здравейте! Утре пътувам за Истамбул и се чудя дали да взема злато със себе си, заслужава ли си да бъде върнато там с цел подмяна с други бижута

# 483
Здравейте! Утре пътувам за Истамбул и се чудя дали да взема злато със себе си, заслужава ли си да бъде върнато там с цел подмяна с други бижута

ще го вземат,
ще вземат 25 грама 14 каратово злато
ще ви дадат 20 грама 14 каратова нова бижута
или
25 грама 18 карата на негово място 25 грама 14 карата..

и вие ще се радвате че човека ви направи услуга

1/1 едно кой на кого особенно в Истанбул Simple Smile

1/1 само с 24 карата става

с другите клиента винаги е на загуба

# 484
Здравейте момичета и момчета.
Утре започва моето приключение в Истанбул. По - напред в темите писах, че с моята приятелка сме си направили самостоятелен маршрут по който ще се движим. Малко промених местата, които ще посетим с нея. Спряла съм се на джамията "Сюлеймание:, парк "Гюлхане", "Топкапъ", улица Истиклял" с кула "Галата" и моста и от там египетския пазар. "Топкапъ" е под въпрос( не съм сигурна дали приятелката ми ще иска да го видим). За два дни мисля, че ще успеем да обиколим тези места. Ще хапнем във форумския ресторант Ортаклар, но имам питане: предложете ми сладкарници в които има и други десерти освен баклави и тулумби, иска ми се да опитаме и други турски десерти. Приятелката ми умира за сладко и съм и обещала сладкарници. Освен сладкарница Инджи на Истиклял...
Благодаря предварително.

# 485
.... предложете ми сладкарници в които има и други десерти освен баклави и тулумби, иска ми се да опитаме и други турски десерти. Приятелката ми умира за сладко и съм и обещала сладкарници. Освен сладкарница Инджи на Истиклял...
Благодаря предварително.

Хафъз Мустафа - има до Египетския , а също и на трамвайната близо до Султанахмет.

# 486
  • На юг от тук
kami999,+1 за  Хафъз Мустафа, но на мен най-много ми харесва на пл.Таксим.

# 487
  • Стара Загора
На Сиркеджи също има, Юскудар, ако ще ходите до азиатската част. Сладкарници има на всяка крачка, но не смея да експериментирам по други места. Със сигурност при толкова много производство, ще има и застоели. Та аз си залагам на Хафъз. Нямала съм разочарования, винаги е прясно. Мадо и те имат нелоши неща, но щом съм в Истанбул - не сядам там. За жалост в Одрин няма Hafiz Mustafa и страдам. Така точа лиги по тортите, кремчетата, еклерите и баклавата с много шам фъстък, че броя дните до пътуването. Сигурно съм единствената луда, която вече знае какво ще яде като е там. Grinning Още не сме решили кога ще ходим, а вече не ме свърта. Close

# 488
Благодаря момичета.
Понеже все още тичам по картата на Истанбул, точно тази сладкарница съм си набелязала да посетим, ама кой да ти прочете, че отдолу хората са написали и името. Ще я посетим непременно.
Сърдечно ви благодаря. Two Hearts

iv4enceto, аз вече съм набелязала какво ще ям, но не знам дали времето ще ми стигне да опитам от всичко.

# 489
  • Стара Загора
Аз съм лакома и 4 неща поне искам да хапна, но ще агитирам да поръчваме различни другарчетата и да се опита всичко. Не мога да се спра. Grinning

# 490
Охх, Хафъз на Сиркеджи да седна привечер на втория етаж до прозореца и да гледам лудницата долу – любимо! Ходя всеки път, а не съм кой знае какъв фен на десертите, но там се отпускам. Grinning
Шоколадово кюнефе и трилече:

Пак трилече Simple Smile

Гледката

Не съм ходила в Истанбул от Коледа, чета и въздишам, да видим до кога ще изтрая, засега не се очертава. Sad

# 491
  • Стара Загора
И аз 3 пъти съм сядала в точно това на втория етаж, но все няма място до прозорците и сме отсреща. Последния път направо се ядосах, че ще сме забутани навътре. Как пък веднъж не случихме да е свободна една маса пфуу. И на Таксим все е фраш. В средата на май миналата година седнахме отвън на току що освободена малка масичка, а септември вътре почти в дъното, но имаше много хора. То кога ли е празно там. Следя им сторитата в инстаграм... Не спят тези хора. Blush

# 492
  • Варна
Сладкарницата на Сиркеджи май вече не е Хафъз Мустафа. Така ми се стори, като минахме преди 15-тина дни. Проверете, де. Пак е сладкарница, но не пишеше старото име на табелите.

# 493
Сядала съм три пъти до прозореца, късмет, но ние ходим все в работни дни за по-спокойно. Има голяма разлика в човекопотока между уикенда и другите дни.

# 494
  • Стара Загора
Беличке, да не е другото име Hakki Zade?

Общи условия

Активация на акаунт