Истанбул [тема 48]

• 59 371
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
В  Хафъз Мустафа на Истиклял ядохме кюнефе с нищо по различно отколкото в кварталната сладкарница в Лалели само дето 3 лири по скъпо Simple Smile Сладкарниците освен че са хиляди и на всеки ъгъл аз лоша стока не съм ял Simple Smile на връщане спряхме в МОЛ ФОРУМ и след това за хапване на лозенградски кюфтета , накупихме от там и сладости - майка много обича локум взех 4 вида хем вкусен - хем 10,5 лири , а тук в новия турски магазин пред БИЛА на пазара е 12 лв./кг.  , баклавата тук е 28 лв. а ние я взехме 30 лири/кг.  , а също и ръчно точени  кори за баница , пресни , 1 м. в диаметър (smiley)  по 8 лири/кг.Магазина се казва KOSKA Simple Smile. Запасих се и 6 картона цигари - Марлборо и Уйнстин са по 10 - 11 лири , а от фришопа на границата взех ЛМ по 12 евро картона (smiley)

# 496
  • гр. София
Локум за 10 лири може да е само в кутия, който не е килограм. Баклава за 30 лири/кг също ме съмнява. Не разбрах - KOSKA се казва магазина пред Билла /и къде е тая Билла/ или в Турция?
На фри шопа на границата цените на цигарите са 50% надолу от нашите. Парфюмите са си скъпи, алкохола е горе-долу като в нашите магазини, когато има промоция. 

# 497
  • Варна
- KOSKA  е в Люлебургаз , т.е. Кърклалери .Ся нещо аз ли не съм добре и не разбирам от мерки и теглилки щото от 40 г. съм инженер . Sad От КАРФУР МОЛ ФОРУМ  си купих 4 кг. , 4 вида различни локуми , пред мен ги теглиха с електронна везна.Същата работа и в КОСКА - пред мен я теглиха и листите пресни от същия или предния ден и мноооооооого вкусни. Моите уважения Лейла , но пишещите тук не са малоумни или хейтъри , а хора които си обменят полезна информация , а и говорим за неща които съм правил миналата седмица.Колко трябва да съм малоумен за да не включа , че на електронна везна ми теглят 1 кг. за който плащам на касата 10 лири.Разбира се магазините и сладкарниците в 80 мил. Турция са десетки и десетки хиляди и със съответно различни цени , качества , хиляди видове и най - ценното тук е като си споделяме конкретна стока , магазин , ресторант , цена - който желае да се възползва Simple Smile

Последна редакция: чт, 18 апр 2019, 09:01 от peterky2002

# 498
  • Варна
Само да кажа, че Люлебургас и Къркларели са различни градове. Другото име на Къркларели е Лозенград.

Скрит текст:
В интерес на истината преди две седмици баклавата с орехи на Уста Еллер в Лозенград беше също 30 лири. Не е била повече, откак я купуваме. Отдавна спряхме да взимаме от баклаваджийниците около стоянката на автобусите. Ако някой от пътуващите по линията през ГКПП Малко Търново се интересува, бих могла да ориентирам за горната.
Локум не купувам и не знам цената, но 10 лири ми се струва малко.

Ивче, може и това да беше, наистина не се постарах да запомня, но твърдо не беше Хафъз Мустафа. Преди време и ние сме сядали там. Този път не остана време.

# 499
  • Където ми покаже сърцето
Здравейте, трябва ми спешно отговор колко време се пътува от автогара Есенлер до новото летище на Истанбул.Пътува се с IST3 15 TEMMUZ DEMOKRASI COACH STATION (ESENLER) - ALIBEYKOY MINI COACH STATION - ISTANBUL AIRPORT line
15 Temmuz Demokrasi Otogari - Alibeykoy Cep Otogari - Hasdal - Gokturk (Emniyet Amirligi) Istanbul Airport
Имам една апликация на телефона Мовит и ми показва 35 мин Гугъл обаче ми показва 1час и 44 минути.Важно ми е за самолета.Благодаря

# 500
Здравейте, трябва ми спешно отговор колко време се пътува от автогара Есенлер до новото летище на Истанбул.Пътува се с IST3 15 TEMMUZ DEMOKRASI COACH STATION (ESENLER) - ALIBEYKOY MINI COACH STATION - ISTANBUL AIRPORT line
15 Temmuz Demokrasi Otogari - Alibeykoy Cep Otogari - Hasdal - Gokturk (Emniyet Amirligi) Istanbul Airport
Имам една апликация на телефона Мовит и ми показва 35 мин Гугъл обаче ми показва 1час и 44 минути.Важно ми е за самолета.Благодаря
По разписание е 90 минути.
В зависимост от трафика може да е по-малко, но може и да е около това време.
В момента дава 59 минути за тази линия.

# 501
  • Пловдив
Leila в интерес на истината от Misir pazar взехме превъзходен локум на килограм по 10 лири...... аз си избирах какво да ми сложат в кутиите, естествено след предварителна дегустация на всеки вид  Relaxed

# 502
  • Варна
Само да кажа, че Люлебургас и Къркларели са различни градове. Другото име на Къркларели е Лозенград.

СОРИ , ГРЕШКА НА ЕЗИКА по скоро на пръста Simple Smile
Разбира се че Къркларели е Лозенград.

А от пазара сряда в Кушадасъ съм купувал голяма кутия локум микс 3 кг.(на нея си пишеше 3 кг.!) за 25 лири

# 503
От Египетския пазар си купихме страхотен локум, различни видове за 10 лири/кг.

# 504
  • Стара Загора
Явно аз съм си купила скъп само, но и взех с шам фъстък и рози. При тях кг е около 80 лири. Някъде и 100 по спомен. Снощи разглеждах и в сайта на Хафъз Мустафа, доста видове предлагат и ми хвана око един овалян в кокос и с ядки. Някой пробвал ли е от там? Никога не ми се прияжда локум в Истанбул, странно. Торти, баклава и профитероли ми дайте. Simple Smile

# 505
  • На юг от тук
Нашата фамилия е фен на локума на Х.Мустафа.Да, скъп си е, в края на февруари,цените бяха около 100 лири за килограм,но не купувам всяка седмица. А през лятото локум и баклава-не вземаме.

# 506
  • гр. София
Явно само ние сме купували локум на цени от 50/60 до 190 лири. Или поне такъв ни е харесал. Става въпрос за Истанбул. Аз цени по 10 лири/кг не видях никъде. Не че и много сме обикаляли - локума ми беше последна грижа.

# 507
Ние не сме обикаляли специално да търсим локум, случайно го видяхме докато се разхождахме, и решихме да си купим.

# 508
  • Пловдив
Обаче тази цена да уточним 10 лири е за локум стандарт форма,/пак с много ядки и други екстри/- малки квадратчета Smile Защото този тип навито като суши на руло го взехме 60 лири килограма, от този дето си го режеш ..... 

# 509
  • Стара Загора
Аз точно за такъв говоря, който се реже. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт