Истанбул [тема 48]

• 59 365
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
Градът на градовете. Светът на световете. В който във всяка следваща секунда откривам нещо ново както за самото място, така и за самата себе си. Та това е причината, поради която от 11 години съм влюбена в Истанбул и поради която, без да преувеличавам, Истанбул остана най-голямата ми и единствена любов. Защото във всяка секунда преоткривам ново лице на Истанбул и, успоредно с това, едно ново свое Аз.

това не е ли малко ............прекалено
все пак има и Рим , Атина , Париж ................
да не говорим за другите цивилизации  - Кайро , Шанхай , Киото , света е твърде голям да го затворим в Истанбул

# 541
Здравейте на всички.
Имам платени 4 билета за екскурзия до Истанбул с тръгване на 25.04.2019 - 2 нощувки със закуски + транпорт и пътни такси за 109 лв на човек.
Двама от нашите хора няма да могат да дойдат, за това ако има двойка, която е от София и би тръгнала в последния момент нека ми пише Simple Smile
Офертата е много добра, пътувала съм с тази агенция и миналата година.
Благодаря!

# 542
Здравейте, за втори път ще сме в Истанбул и съм подготвил някаква ориентировъчна програма, кажете дали според вас е изпълнима:
Петък по обяд живот и здрав пристигаме и за деня съм оставил:
   Капъла, Желязната църква, ако имаме време се разхождаме от Таксим по Истиклял и от спирка Shishane хващаме М2 до Сапфир, след което се връщаме за вечерна разходка по Таксим - Истиклял.
   Събота:
Топкапъ и св. София, от там към Kiz Kulesi тук ми се иска на връщане да се поразходим с корабче към Ортакьой и от там да го мислим или нощна разходка по Босфора или към Истиклял ако предната вечер не сме успели да се разходим.
   Неделя:
Сюлеймание, и музея на Рахми Коч.

По принцип искаме и други неща да включим, но май няма да има време Grinning Ще успеем ли някой от трите дни да включим хапване в Ortaklar как мислите?

# 543
  • София
Градът на градовете. Светът на световете. В който във всяка следваща секунда откривам нещо ново както за самото място, така и за самата себе си. Та това е причината, поради която от 11 години съм влюбена в Истанбул и поради която, без да преувеличавам, Истанбул остана най-голямата ми и единствена любов. Защото във всяка секунда преоткривам ново лице на Истанбул и, успоредно с това, едно ново свое Аз.

това не е ли малко ............прекалено
все пак има и Рим , Атина , Париж ................
да не говорим за другите цивилизации  - Кайро , Шанхай , Киото , света е твърде голям да го затворим в Истанбул
Не си налагам мнението на никого. За едни Градът е Рим, за друг е Лондон... Всеки има свое мнение, точно това беше и въпросът.

# 544
  • Пловдив
Здравейте, предстои ни пътуване с кола до Истанбул на 29.04. Резервирала съм стая в хотелче до Синята Джамия за 3 нощувки.
Понеже сме с деца и искам да ги заведем на Леголенд, Миниатюрк, Рахми Коч, Сапфир, Мадам Тюсо, както и на някой от аквариумите и на още места, докъдето стигне времето.
Искам да попитам кой аквариум е за предпочитане. Мислих да е SEA LIFE, защото има комби билети за Мадам Тюсо и Леголенд на цена от 80 ТЛ за децата и 107  ТЛ за възрастните. Но ако не си заслужава този аквариум ще взема комбо билети задругите две атракции без SEA LIFE.
И още един въпрос: има ли начин да се стигне от едната страна на Златния рог /например от Св. Стефан/ до Рахми коч.
Благодаря!

Последна редакция: пн, 22 апр 2019, 16:45 от Ket_G

# 545
Принцовите острови стават ли за посещение в началото на май (10-11) или времето (морето) няма да са много удачни за тях?
Отдавна ги гледам като възможност за оползотворяване на деня, но се чудя дали няма да духа прекалено много и да не можем да им се насладим.
А вечерта да гледаме фонтаните.
Как мислите?

# 546
Понеже сме с деца и искам да ги заведем на Леголенд, Миниатюрк, Рахми Коч, Сапфир, Мадам Тюсо, както и на някой от аквариумите и на още места, докъдето стигне времето.
Искам да попитам кой аквариум е за предпочитане. Мислих да е SEA LIFE, защото има комби билети за Мадам Тюсо и Леголенд на цена от 80 ТЛ за децата и 107  ТЛ за възрастните. Но ако не си заслужава този аквариум ще взема комбо билети задругите две атракции без SEA LIFE.
И още един въпрос: има ли начин да се стигне от едната страна на Златния рог /например от Рахми Коч/ до Миниатюрк с корабче.
Благодаря!
Аквариума SEA LIFE е уникален там е и Леголенд. според мен леголенд не си заслужава парите. има малко за разглеждане, една въртележка, 4d кино и една комбинирана пързалка. Мадам Тюссо е на друго място не е в мола. ние не го посетихме на малкия нямаше да му е интересно.  за аквариума около 2чще ви стигнат. билети си вземете онлайн от турския сайт http://www.biletix.com от там е най евтино.
Рахми коч е уникален музей--входа на подводницата се плаща отделно --на нас ни отне 4ч да го разгледаме като хората с дете на 9г бяхме.

# 547
Здравейте! Планирам малка семейна екскурзия до Истанбул и се чудя, дали ще имам някакви проблеми, ако вземем освен фотоапарата и дрон със себе си? След търсене и лутане в нета, попадам на стара информация (от2017г)  за сериозни рестрикции в това отношение, но сега така ли е, подлежи ли на регистрация и изобщо беля на главата ли е да тръгвам с него? Ако има някой, запознат моля да сподели информация! Благодаря!

# 548
  • Бургас / UK

И още един въпрос: има ли начин да се стигне от едната страна на Златния рог /например от Св. Стефан/ до Рахми коч.
Благодаря!

Можете да ползвате корабче,което се движи по Златния рог.Хванете го от пристанище Каракьой .

# 549
  • София
Искам да попитам кой аквариум е за предпочитане. Мислих да е SEA LIFE, защото има комби билети за Мадам Тюсо и Леголенд на цена от 80 ТЛ за децата и 107  ТЛ за възрастните.
Хубав е аквариумът, но Истанбул Аквариум във Флоря е по-хубав и по-голям. Освен, че се гледат риби, има и разни неща за "пипане" в залите - койка на кораб, на която да се полегне, да се надуе корабната сирена на потъналия Титаник и др. подобни. Тропическата гора също е впечатляваща. И вече с Мармарай се стига лесно.

# 550

Благодаря!

Можете да ползвате корабче,което се движи по Златния рог.Хванете го от пристанище Каракьой .

Дали с корабче се стига до Миниатюрк? Не помня да е коментирана такава възможност, но може и да греша. Последната спирка на корабчетата от Каракьой е Еюп, под Пиер Лоти, освен ако не става въпрос за друга линия.

# 551
  • Бургас / UK

Благодаря!

Дали с корабче се стига до Миниатюрк? Не помня да е коментирана такава възможност, но може и да греша. Последната спирка на корабчетата от Каракьой е Еюп, под Пиер Лоти, освен ако не става въпрос за друга линия.

Ами въпроса е от Св.Стефан до музея Рахми Коч  Wink

# 552
  • София

Благодаря!

Не става. Последното пристанище SÜTLÜCE е близо до моста и е доста далече от Миниатюрк.

# 553
  • Варна
Ами въпроса е от Св.Стефан до музея Рахми Коч  Wink

около Св. Стефан няма пристанище , брега е недостъпен , всичко е разкопано , строят линия на тролей по целия бряг на Златния рог .

# 554
Пристанище има, спирката се нарича Fener, достъпна е, но се минава през строежите, което не е много приятно.

Общи условия

Активация на акаунт