Истанбул [тема 48]

• 59 371
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
Търся препоръка за хотел близо до новото летище в оживен район с ресторантчета и магазинчета и до 150 лв на вечер.
Новото летище е на 34 км. от Истанбул. Все още транспортът е неорганизиран и придвижването до града трудно. Ако имате идея да оставяте кола на паркинга на летището не го правете, все още и той е неорганизиран. Просто бързаха да пуснат новото летище (заради един чичко Simple Smile). Вярно е, че трафикът на влизане в Истанбул е доста разтоварен. Старото летище чиито паркинг ползвах е окончателно затворено.

Kакво искате да кажете с това, че паркинга на летището не е организиран все още?
Не може да се спира там ли ?

# 571
  • София
...
Обаче сега мисля, че този район ще ни е твърде отдалечен. Може ли да дадете идея за район, който хем да е оживен, хем да не слизаме чак до долу до Топкапъ. Харесах и един в Каясехир, но като погледнах с гугъл мапс, то няма нищо около него.

Около Сапфир. Например - Mövenpick Hotel Istanbul.
Има и други хотели.

# 572
  • Пловдив
Момичета, да попитам... /понеже почти съм готова с маршрута и имам възможност да вмъкна още неща/.
Има ли смисъл да ходим до парк Емиргян? Става въпрос за другата седмица от 29.04 до 02-05. Предполагам, че лалетата ще са преминали вече.

# 573
Запазих Euro Park Hotel в Бейликдюзю, че после ще ни е близо на обратно към Бг.

# 574
  • София
Момичета, да попитам... /понеже почти съм готова с маршрута и имам възможност да вмъкна още неща/.
Има ли смисъл да ходим до парк Емиргян? Става въпрос за другата седмица от 29.04 до 02-05. Предполагам, че лалетата ще са преминали вече.
Според мен има смисъл да отидете. Този път наистина им се получи цял фестивален месец при този студен април. Сега погледнах камерата от Емиргян. Красота! Всичко е цветно! Мисля, че има реален шанс да издържат още 1 седмица.

# 575
  • София
Ами..... Пускаме GPS и смело напред😊Ако се изгубим ще ни намери все някой😊😊😊
Изтегли си Trafi апликация на телефона - много помага и работи и офлайн. Аз съм с iPhone, но предполагам, я има и за Андроид.

# 576
Оказа се , че нашия човек каца на летище Sabiha Anguished От него има ли метро или удобен трансфер до европейската част?

# 577
  • София
True Blue, има шатъл автобуси на Хавабус до Таксим /европейската част/ и Кадикьой /азиатската част/ от летище Сабиха Гьокчен.
Цената е 18ТЛ, плаща се директно на шофьора, не може с Истанбул карт. Тръгват на всеки 30 минути от летището.
И да съобщя за една интересна атракция, която може да се наблюдава в Истанбул в началото на май.
От 2 до 6 май  на кулата Галата ще се проведе Фестивал на лазерното шоу. Всяка вечер!
Тези, което ще бъдат там по това време ще могат да го наблюдават безплатно!
Завиждам им!!!

# 578
Благодаря! А знаеш ли от къде точно се хващат? Предполагам работят до късно?

# 579
  • София
Да, работят до много късно. Ние сме хващали шатъл от летището и в 12 през нощта.
Има си указателни табели за тях, няма как да се обърка и да не ги намери.
Достатъчно е да върви след хората като излиза от зала пристигащи...

# 580
А във валута може ли да се плаща?

# 581
  • София
нямам представа, лично аз не съм виждал да плащат във валута.
Ако някой знае да каже... newsm78

# 582
Благодаря!

# 583
  • Варна
А във валута може ли да се плаща?

По презумпция на това че такситата и долмушите не отказват евро и долари ще ги вземат , но ако нямате точно ще ви върнат лири Simple Smile

# 584
Здравейте на всички влюбени в Истанбул! Two Hearts Kissing Face

Аз съм от старите фенки на този магнетичен град, но за съжаление последно бяхме там през 2012г. и то два пъти. Сега отново ни предстои пътуване като сме решили, че ще ходим с влак и ще сме в периода 29.04-07.05. С нас ще бъде и дъщеря ни, която е на 1.10г. Резервирали сме апартамент в близост до Истиклял. Плана ни е да го караме по лежерно заради малката, да обикаляме, да откриваме нови места и да се наслаждаваме на неповторимата атмосфера на този невероятен град. Дано нямаме проблеми с влака и придвиждането, тъй като се очертава да сме с много багаж. Притеснението ми идва от това, че ще сме с  количка и има ли запознати как се случват нещата с придвижването с градски транспорт с детска количка? При предишните ми пътувания този въпрос не ме е вълнувал и някакси не съм обръщала внимание на терена и тротоарите.

При предходните ни две пътувания сме посетили голяма част от основните забележителности. На първа страница има дори пътеписите ми. Simple Smile Били сме вече в Света София ,Миниятюрк, Йеребатан, Капалъто, Египетския, Сюлеймание, Топкапъ, Долмабахче, Истиклял, Таксим, Ортаклар, Юскюдар, Мода, ходихме дори до няколко къщи от турски сериали Simple Smile)))

Сега много ни се иска да посетим Свети Стефан, Мадам Тюсо, Емаар, Музеят на Рахми Коч, Пиер Лоти, Сапфир, парка Емиргян, Чамладжъ, Отаатепе евентуално... По Багдат джадеси така и не успяхме да се разходим миналия път. Wathergarden също ми е в списъка. Не можем да минем без някой дворец - Бейлербей или Кючюксу. Тур по Босфора също искам, но не знам детето на какво мнение ще е и как ще й се отрази Grinning а да споменавам ли и Принцовите острови, за които си мечтая от преди 7 години .... Revolving Hearts

В общи линии плановете ми са доста мащабни, но и ще имаме 8 пълни нощувки и наистина ми се иска да успея да ги запълня подобаващо. Дали бихте могли да ми дадете някакви практически съвети за пътуване с малко дете, самия път с влака, кои от набелязаните места са постижими и достъпни с количка, придвижването с градския транспорт и количката и т.н. Извинявам се за дългия пост. Simple Smile

Благодаря ви сърдечно за страхотната тема и продължавам да чета пропуснатите назад. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт