Истанбул [тема 48]

• 59 332
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна и...духом на Босфора
Идея за разхождащите се до Саръйер - в една от крайбрежните къщи има интересна изложба на килими. Другото любопитно е, че въпросната къщата е от някакъв известен сериал. Сега заради експозицията може да се разгледа отвътре. Работи всеки ден, без сряда, от 10 до 17 ч. Входът е свободен.
Това е адресът: Büyükdere Mahallesi, Piyasa Cd. No:109, 34453 Sarıyer/İstanbul, Turkey
В линка има малко инфо на англ. http://www.vkv.org.tr/haber_detay.aspx?hl=en&id=203
Различни места са,на булеварда,да.
Понеже всички знаят че Саръйер е моята страст,силно препоръчвам музея Саадберк Ханъм, след това продължавате по крайбрежната и стигате до къщата от ''Забраненият плод",едно от любимите ми места в Истанбул,и още малко вървите и стигате къщата от "Мелодията на сърцето".

Алина-Седем часа в Топ Капъ!
Аферим сизе!

# 646
  • On the sea
Здравейте!
След броени дни ни предстои третото посещение на любимият Истанбул. Определено вече нямам търпение!
За съжаление ще бъдем с семейство, на което ще бъде първо посещение и трябва да се съобразим относно програмата, която вече съм нахвърляла. Този път ще бъдем с колата и мислим да тръгнем около 4 сутринта за да не изгубим няколко скъпоценни часа от деня. Резервирала съм хотел на Султанахмет този път.
През ден 1 се надявам да посетим
- Ортакьой
- Султанахмет (за мое щастие те не държат да посещават музеи)
- разходка по Босфора с корабче
- Таксим, Истиклял
- Сапфир
За ден 2 - ри съм планирала сутринта да посетим Свети Стефан с 99Y от Еминьоню, а след това да се отправим към Юскюдар. На всички изброени до тук места съм била, но Юскюдар ми е малко тъмна Индия. Задължително ще стартираме с кафе на възглавничките, а след това ми се иска да се качим  на Чамлъджа или Отатепе, като вторият ми се струва малко по - отдалечен и може би ще отпадне. Искам да попитам можем ли да стигнем пеша по крайбрежната до Бейлербей или идеята ми е безумна? Oт там примерно да си хванем такси до Чамлъджа понеже не ми дава в google maps да има автобус. Тук ли спират корабчетата на Tyrol и от там много ли са далеч кафетата с възглавничките ? https://www.google.com/maps/place/Turyol+%C3%9Csk%C3%BCdar+%C4%B … 8118!4d29.0165019
След това ще се разхождаме из кварталa. По взаимно съгласие сме решили да не си даваме много зор. Има ли някакви интересни места за посещение? И ресторант на брега, ако някой препоръча ще съм много благодарна Innocent.
Третият ден мисля да посетим Капалъ чаршъ,  Истанбул аквариум и къщата, която свързват с Санстефанският мирен договор в Yesilkoy. До там може би ще се придвижим с колата, като гледахме на картата не изглежда сложно и объркващо, единствено ММ се притеснява дали ще има паркинг.
За аутлети също ще съм много благодарна ако някой съдейства.
Благодаря предварително.

# 647
Вече няколко пъти чета за кафе на възглавнички. Какво е това Simple Smile

# 648
  • Варна
Вече няколко пъти чета за кафе на възглавнички. Какво е това Simple Smile

: ))))) Това е кафене покрай Босфора на азиатския бряг, срещу Девичата кула, крайбрежната алея. Има сложени възглавнички на нещо като бетонови тераси и за това тук го пишем като "кафето с възглавничките" Coffee

Тук има снимка:
https://bg-mam.ma/p/983706/35629393

Последна редакция: чт, 02 май 2019, 00:41 от BVAR

# 649
  • София
Здравейте от Истанбул. Днес тук е доста дъждовно, та си търсим някой мол, в който да си прекараме времето и евентуално да напазарувме разни дрехи. Може ли накой да даде идея в кой мол е най-добре да идем?

# 650
Здравейте от Истанбул. Днес тук е доста дъждовно, та си търсим някой мол, в който да си прекараме времето и евентуално да напазарувме разни дрехи. Може ли накой да даде идея в кой мол е най-добре да идем?

ами кажи първо къде си
дати кажа мол в азиатската част на града и 3 часа да пътуваш до там ли искаш Simple Smile

или пиши на google EN YAKIN AVM  или  AVM сигурно ще ти излезнат най близките варианти

# 651
  • София
https://www.google.bg/maps/search/EN+YAKIN+AVM/@41.0269423,28.911852,15z/data=!3m1!4b1

Ето тези ми излезнаха като най=близки. Може ли съвет кой от тях си заслужава? И също така дали има там какво да се яде, че се оказахме малко далече от всичко и тук е само ресторанта на хотела, нищо друго няма наоколо. Да не говорим, че хотела е насред гробище.

# 652
https://www.google.bg/maps/search/EN+YAKIN+AVM/@41.0269423,28.911852,15z/data=!3m1!4b1

Ето тези ми излезнаха като най=близки. Може ли съвет кой от тях си заслужава? И също така дали има там какво да се яде, че се оказахме малко далече от всичко и тук е само ресторанта на хотела, нищо друго няма наоколо. Да не говорим, че хотела е насред гробище.

на линк като кликна
показва до моя адрес блиските АВМ Simple Smile
Пиши кои излизат там
то в вси4ки молове има за ядене

# 653
  • София
хихи, явно не става така. Ето тези излизат най=напред
Historia Shopping and Life Center
Axis AVM
Titanik Avm
Bayramoglu Mall

# 654
хихи, явно не става така. Ето тези излизат най=напред
Historia Shopping and Life Center
Axis AVM
Titanik Avm
Bayramoglu Mall

Axis AVM  10/10 Simple Smile

# 655
  • София
http://www.axisistanbul.com.tr/en/index.html#/galeri
Ето за това става въпрос, нали? Че на търсене ми излязоха две различни, като другото е доста по-далече от нас. Този от линка е на 20 мин. с автобус и на 17 пеша. Хаха

P.S. Извинявам се, че пиша малко не много ОК, но съм с компютър, на който половината знаци му ги няма и не мога да открия повечето символи.

# 656
Здравейте, има ли някой по-интересен пешеходен маршрут от Ortaköy посока Таксим?По-интересен имам предвид да не е празна улица, а или с магазинчета/кафета или с гледка към Босфора.Благодаря

# 657
Здравейте, юли месец минавайки през Истанбул предвиждам 2 нощувки и моля за вашата помощ и съдействие. В кой район да резервирам хотел, така, че да е хем близо до стария град, хем безопасен за колата? Идеята е колата да я оставим на паркинг на хотела и там да се предвижваме с градския транспорт. Харесах си района Фатих, но дилемата е дали хотела да е с обществен паркинг или частен? До хотела ще стигнем идвайки от летище Сабиха Гьокчен, късно вечерта, та кое според вас е по удачно от към паркиране и безопасност за колата?

# 658
  • Sofia
Различни места са,на булеварда,да.
Понеже всички знаят че Саръйер е моята страст,силно препоръчвам музея Саадберк Ханъм...

redemi, да не би да говориш за друго?!
Моя позната е ходила да види това: http://www.vkv.org.tr/en/culture/vehbi-koc-house-131 - има килими и са в къща от филм. Кой е сериалът нямам идея, не ги познавам, но тя е фенка и е убедена.

*Редактирам се: намерих сайта на Садберк Ханъм - страхотен музей, благодаря за предложението, бих го разгледала с удоволствие.

Това, което аз съм предложила е друго, по-ново, по-малко, не е точно музей, по-скоро - изложба. И да, двете места са близо. Сега ти ще кажеш от кой сериал е. Може да е любопитно за някои да влязат там, където са се вихрили филмови страсти Smiley

Последна редакция: пт, 03 май 2019, 12:11 от Melite

# 659
  • София
Ако някой е в Истанбул в момента и е решил да ходи към новата джамия в Чамлъджа, да се отказва докато има време. Петъчна молитва едно на ръка, ами са затворили пътя наоколо, защото чакат Ердоан на молитвата, тъй като днес е официалното й откриване. И е нещо брутално. Нищо не върви, страхотна врява, много народ, много виканица и смут, и много полиция, която прави поне 3 пълни обиска на човек.
Да не говорим, че джамията е “на майната си” буквално, ако човек е отседнал някъде в европейската част. И въобще не си заслужава толкова. Да, голяма е; да, приказна гледка към Истанбул; и това е. Нищо повече.
Окей е да се иде с група и осигурен превоз (макар че и тях ги отклоняваха встрани) или с автомобил на някой местен. Иначе е чисто самоубийство. А ако сте сами и не знаете грам турски, не си го и помисляйте. Дори полицията ви дава инструкции на турски.

Последна редакция: пт, 03 май 2019, 17:04 от *Tincheto*

Общи условия

Активация на акаунт