Любители на кучета - 90

• 25 656
  • 756
  •   1
Отговори
# 360
Е, той за да е бивш.. Simple Smile
Според мен това ти е вариант, ако го пратиш "на гости" май ще му е по-стресиращо, от това да е 45ч само на 30мин разходки, но вкъщи.

# 361
  • Варна
Донси, ако беше във Варна с удоволствие щях да ти помогна. 😁

# 362
  • Bарна, морето, сините вълни
Щом предлагаш за Варна, някой път да наглеждаш Ерос? Grinning
Бих желала и аз да се присъединя към тази група, тъй като Ерос понякога е куче за пример и слуша каквото му се каже, но по-често върши, каквото си знае. Заради това няма приятели, защото все на някое ще се озъби. Макар, че с намордника е с доста по-приемливо поведение.
Сега бяхме на кучешката ни полянка,естествено си игра самичък. Но се страхувам и там, защото има доста бездомничета наоколо и реши ли да прескочи...няма да ми стигне въздуха да го гоня.

# 363
  • София
Donsita,в кой района на София си?Ако не намериш вариант мога да се наема да разхождам зверчето,стига на него да му е конфортно от непознати хора. Две маймуни всеки ден по няколко пъти разходжам,още едно нма да е проблем.

# 364
А Роузи е голяма пъзла /и друг път съм го споделяла/. Уж се спуска да играе, но като се заиграят с нея, ляга, свива ушите и опашката и почва страхливо да се оглежда и да се държи като жертва. Само веднъж съм я виждала да се заиграе истински с едно мъжкарче от нейната порода. Не зная как да ѝ помогна да се социализира. Като се възстанови и започна да я извеждам нормално, мисля да я водя да си играе с него и постепенно да свикне. Друго не се сещам. Rolling Eyes

# 365
реши ли да прескочи...няма да ми стигне въздуха да го гоня.
Мани тва, в седмицата поне веднъж обяснявам, че като тръгне да се ежи, особено на глутници с неговите габарити, ако решат да го схрускат, не мога да го спася. Силен и голям, ама има и по-големи и силни, а понякога са и по повечко като бройка.

# 366
  • София
И аз ще поискам да се включа в групата, с Оскар бележим известен напредък, обаче не винаги. Ще гледам там за практични съвети.

Ето онази сутрин се метна на леглото и почна да ми ръмжи и да се блещи. Командвах го да слезе - не, после слезе, ама пак ръмжи, накарах го да легне, легна и пак ръмжи. Направо ми идеше да хвана някое дърво, ама не е начина. Затворих го пак на терасата и след 10 минути му се беше наместил софтуерът. Прочетох и на Сизър Милан книгата, прилагам методите, пък да видим. Дано се кротне след кастрацията, ще му се не види и диване рунтаво.

# 367
  • Варна
Десписабълче, когато кажеш, без сряда и четвъртък, ще помагам, не ми пречи. 😉

# 368
Скрит текст:
И аз ще поискам да се включа в групата, с Оскар бележим известен напредък, обаче не винаги. Ще гледам там за практични съвети.

Ето онази сутрин се метна на леглото и почна да ми ръмжи и да се блещи. Командвах го да слезе - не, после слезе, ама пак ръмжи, накарах го да легне, легна и пак ръмжи. Направо ми идеше да хвана някое дърво, ама не е начина.
Затворих го пак на терасата и след 10 минути му се беше наместил софтуерът.
Скрит текст:
Прочетох и на Сизър Милан книгата, прилагам методите, пък да видим. Дано се кротне след кастрацията, ще му се не види и диване рунтаво.

Ох, Боряна, в кобила ме превърна! Цвиля не, ами...... Joy Верно е много важно да им се намести софтуерът! Grinning

# 369
Момичета, един познат е взел кученце от кучилото на Вивата, ама е починало. Преди това пак е имаш малко кученце и пак е починало. Предполагам, че има някаква зараза при него в двора щом второ поред мъниче се разболява и умира. Има ли нещо с което може да третира/напръска мястото. Чудя се ако ваксинирам Точица и я кастрирам и после му я дам с вече изграден имунитет дали ше оцелее. Знам, че ще я гледа но просто не смее в момента да взима куче. Предните не са били ваксинирани, защото момчето е циганче, но много свястно и работи при зет ми. Ще му помагаме с ваксините и другите разходи, но знам че ще го обича и гледа. Дайте съвет какво да го посъветвам и дали ваксинирани куче би оцеляло. Не знам само парвовироза ли е или е Гана това от което са починалите предните.

# 370
  • о`майна лунна нощ е
Пак са хвърляли отрова из Пловдив изродите мръсни.
Сега прочетох статия в местно електронно издание, че и двата случая са в Тракия, а единият от тях - в Лаута.
Мамичката им, не се побирам в кожата си!!! Едното от натровените кучета е Вихрушка - прекрасно, добро и наистина много дружелюбно безпородно домашно куче. Швепса е играл седмици поред с нея. Прескочила е трапа, както и френският булдог до бл.157. Мразя ги тия изроди! Мразя ги!

# 371
  • София
Сиви, най-добре говори с ветеринар, той може да ти каже с какво да пръскаш и други съвети. Предполагам, че може да се напръска с някакъв дезинфектант, но какъв - идея си нямам. Ваксинирано куче с изграден имунитет би трябвало да си живее и да няма проблеми в такава среда, но все пак питай вет.
Туиг... При нас отровиха 2 кучета, не оцеляха, въпреки бързата реакция на вет... За съжаление, няма да се случи нищо, докато не се отрови някое дете. Сигурна съм в това....

# 372
  • София
Сиви, не е само до зараза, може да ги тровят съседи, може и нещо да са хапнали неправилно, дето да им е навредило. Несметни бройки хора още вярват, че куче се храни с кокали, пилешки да речем.

Та и това пробвай да изключиш като вариант.

За имунитета, предложиха ни да направим тест за имунитет след третата ваксина, азпропуснах, но ако ще даваш Точето, може да го направите.

По празниците може да ми се отвори ходене по Видинско, няма да съм сама, но ако остане време ще се радвам да се срещнем.

# 373
  • о`майна лунна нощ е
Коте, жалкото е, че и тогава нищо няма да се случи. Ще се вдигне шум, ще започнат с лицемерните си репортажи, ще закипи усилен полицейско-прокурорски труд и в най-добрия случай - ще си го отнесе някой, но дълбоко се съмнявам, че ще е правилният човек. Твърде много време съм пряк наблюдател на тая шибана система и хилядите пъти, в които бялото става черно и обратното.
Не знам вече - чувствам се толкова безсилна, че ми идва да крещя.

# 374
Не помня дали не съм разказвала и тая случка в стари теми  newsm78 /крайно време ми е за гинко-билобата май  Mr. Green!/, предишният ни Рекс, кОли-то, как спаси детенце от наденица с евентуална отрова. Разхождахме се по поляната, аз и майката на малкото момченце, развързали сме приказките, малкият и Рекс се гонеха и боричкаха, по едно време дребчо се наведе, взе нещо от земята и аха да го пъхне в устата, Рекс /от лакомия ще да е било/, бързо му го дръпна, малчо ревна, ние тичаме, аз дърпам наденицата от устата на Рекс и се оказа резнато по дължина от едната страна парче и поръсено вътре с нещо бяло, като брашно, като прах......така и не разбрахме. Всъщност изобщо не разбрахме, но беше много подозрително, още повече, че и салами нямаше толкова по магазините, та чак да ги хвърля човек. По-късно съм си мислила, че може и наистина нещо безвредно да е било, ама кой да ти каже. Таткото на момченцето запрати парчето в изкоп от сонди някакви и изрита отгоре камъни. После се майтапехме и наричаха Рекс спасител на малкия, а малчо все го черпеше доброволно с бисквитки и гризини. Защо не сме го дали за проверка, не знам, ако е сега, сигурно бих се погрижила да разбера. Но тогава и не се случваше толкова често като че ли, сега си стана практика да тровят животните по улиците.
Дано наистина не пострада някое детенце и, да, най-лошото е, че човек точно безпомощен се чувства, нищо не може да направиш на гадовете безмозъчни, освен да ги благославяш до...девета рода. #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт