Любители на кучета - 90

• 25 621
  • 756
  •   1
Отговори
# 510
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте, имам 4 годишна питбулка. Отслабна доста, а си яде, има апетит. Предимно даваме гранули, понякога и варя месо с ориз. Дадохме хапчета за обезпаразитяване, нищо не излезе.
Няма промяна, нито в поведението, нито в отглеждането. Тя по принцип е на вън от едногодишна, в къща с изолация, разхожда се и играе в двора.
Не е кастрирана, не е и раждала. Имаше фалшива бременност преди година. Според вас какво може да и има, за да не наддава?

# 511
Nassie*, ако не е здравословен проблем, би могло да е и от гранулите. Не помня точно каква марка давахме на Рекс, отдавна беше, когато ядеше гранули, но изкарваше накрая такива огромни купчини, че ще кажеш е изял четвърт чувал наведнъж. И си стоеше хърбав. После минахме на готвено и вече е друго. Просто може би да пробвате с качествена храна, въпреки че не знам какви точно гранули давате, възможно е и от добрите да са и не те да са причината.

# 512
  • София
подобно нещо се случи при познат с кучето му и откриха диабет
та и на доктор не е зле да се иде

# 513
Реа, каква ви е каишката?

# 514
Марш на ветеринар!

Глезено куче, сериозно куче, а от тази сутрин - нацапано с червило куче.

# 515
Ей, нямате изчитане днес.. човек да не смее да отиде на работа 😂😂😂
despicable бързо да се възстановиш от травмата 🤗 То къде Видин, къде Варна.. ама ние с Макси много обичаме да пътуваме та колко му е да дойдем на помощ и за бебка и за Ерос. 🤪
Коте и на теб бързо да ти минава болката в гърба, че Балу ще си чака с нетърпение дългиииитр разходки. 🤗

Със сигурност пропускам още неща, но изчетох всичко наведнъж и не успях да започня всичко. Будна съм от 5 часа сутринта, на крак съм от 06:30 за първа разходка на Макс и после цяла смяна до 20:00 часа и после още почти 2 часа разходка из квартала с Макс. Честно казано едвам гледам вече. А днес пък се появи ново куче в основната ни база. Прясно кастрирано и хвърлено в полето.. още е с шевове, които трябва и да се махнат, а за капак май има и огромен тумор на гърба. Нахраних я и казах на колегите да не я гонят за да мога другата седмица да я закарам на ветеринар, хем да види шевовете кога трябва да се махнат, хем да види това образувание на гърба което има.
🤗 и 😘 на всички муцуни в темата.

# 516
Ние вчера сложихме чип и ваксина срещу бяс. Сега ме интересува, след един месец на границата даваме ли паспорта с човешките или само ако ни поискат....?

# 517
Ние вчера сложихме чип и ваксина срещу бяс. Сега ме интересува, след един месец на границата даваме ли паспорта с човешките или само ако ни поискат....?
На коя граница? По принцип ако го поискат го давате, иначе няма компетентни органи по вътрешните граници. Можеш да го приготвиш и да кажеш, че имаш куче, но полицаи не знаят какво да гледат в кучешкия паспорт и какви са изискванията за да пътува кучето. Миналата година като пътувах за Гърция даже не разбраха, че има куче в багажника какво остава да ми поискат паспорт. 😂 За Сърбия и Косово едните ме питаха имам ли паспорт за Макс, а другите да им го покажа паспорта, но никой не го е и разлиствал.

# 518
  • В светлината на слънцето
Ние утре ще посетим вета, че втори ден повръща храната си (общо 3 пъти досега). Първият път беше снощи и много, но реших, че е от едно кучешко лакомство, което му донесоха свекитата. Разкарах лакомството, а той стоя гладен и жален цяла вечер. Тази сутрин яде само гранули и малко след това пак повърна, но малко. Тази вечер - отново. Иначе е живак, краде щипки от терасата, чорапи и не пропуска да тегли като магаре на разходка. Притеснявам се да не е прихванал вирус, че първо мъж ми беше на легло, сега майка ми, а той не се отделя и от двамата. Та ще се водим на доктор. Стиснете по едно палче да не е нещо сериозно.

# 519
За сръбската и бг граница ... Притеснява ме, че при слагането на чипа четеца за чипове беше с някой от ветеринарите на терен и така и не провериха дали изобщо е в кучето и дали се чете.... Та ме притеснява ако до тогава не издиря доктора с четеца да не е на границата да го проверят и да няма нищо. И някак ми е неспокойно, иглата за чипа сякаш е супер голяма, някак не ми се иска да е останал в нея и да трябва чак да му се постави нов...втори опит... Ще го дебна ветеринарния....

# 520
  • София
Чипът е с размер на оризово зърно. Иглата е голяма в сравнение с тази за ваксината например.

# 521
  • София
Добро утро!
Тази сутрин за пръв път чувам да къркори коремът на Харли. Ама силно и почти нон стоп. Трябва ли да се притеснявам? Иначе навън си се изака съвсем нормално. Сега легнах да си доспя и ако къркоренето продължава когато стана, ще се обадя в клиниката, че ми е притеснено.

# 522
  • София
Сийроуз, разкошни сте двамата с Денис! А той на втората снимка е като кучешки академик Simple Smile

# 523
despicable, гуш! Бързо да се оправяш!
Рейн не е успял да влачи мен засега, но добре се представи с майка ми последния път.. Не стига, че я бутнал от радост в едно кюше между стената и гардероба, ами и навън я дръпнал и тя тупнала по дупе на земята..тва моето дърпа, тя милата се хванала за 1 дръвче, забила токове в земята и си седи..минал някакъв дядо с бастунче и й се смял как си седи на земята Joy
Иначе не би му било трудно и мен да влачи.. Аз съм 44кг, той 30..дано не реши да се пробва.
В четвъртък водих котката на годишна ваксина, обезпаразитяване за него и Рейн. На Рейн също му предстои годишната следващата седмица, но нямам идея как ще стане. Назлобил се е към ветовете и не дава да го пипат след последното изстискване на ан. жлеза. Аха са го пипнали, където го боли или за извършване на манипулация, аха ги е ухапал. Мама Еми вика намордник, но и това пробвах, не става.. Та нямам идея какво да го правя. Дава да го галят ветовете, но до там. Ех, а преди всичко им даваше да правят...

# 524
Тонка, Тара беше така наскоро, скърцане и ръмжене на червата, дай някакъв пробиотик и ще се оправи.

Общи условия

Активация на акаунт