Любители на кучета - 90

• 25 630
  • 756
  •   1
Отговори
# 495
  • Bарна, морето, сините вълни
И после върви разправяй, че кучето те е насинило. Grinning

# 496
Хахаха, точно от анимационни филми случки!

Снимката с нарцисите и куч е фантастична, къде е тази прелест?

Ето ни и нас в поза "Ще си правя квот си искам"

Хубав и благ до безкрай Simple Smile Нека си прави, каквото иска. Поне за един ден Simple Smile

# 497
Деспи, пак повтарям, ако имаш нужда от помощ и подкрепа, пиши ми, ще пробвам да го разходя тоя келеш.Аз живея под часовника, ама тя Варна не е голяма. 😘
Естела,
Скрит текст:
а къде ти е магазина? Почти всеки ден обикалям по Синия пазар. Дали не те посещавам без да знаем? Wink

Последна редакция: пт, 22 мар 2019, 14:55 от pip4i

# 498
Епона, Боряна, благодаря! В Единбург, в парка до нас са нацъфтели яко нарцисите, преди две-три седмици пък всичко беше в кокичета и минзухари, ама една снимка не можах да му направя с тях. Rolling Eyes

То и вкъщи не е безопасно... След баня го хваля колко добро куче е бил и как хубаво ще мирише като изсъхне, така се зарадва, че обиколи стаята в галоп и накрая си заби главата в бузата ми, как не ми изкара окото с муцуна не знам. После ходих насинена цяла седмица Tired Face

Оф, първите инжекции за Денис. Аз, ММ и ветеринаря го държим и се опитваме да му сложим упойка през устата. Той беснее, върти глава и се опитва да се измъкне всячески и да си ходи. В резултат ме перна баш през окото с намордника, бая здравичък, в съчетание с не особено лекичката и слабата му главица, ходех бушонирана.
За капак, 3 дни по-късно ходих при нашите, беше ми се поизтрил грима, та им цъфнах със синьо-жълт бушон и още не съм много убедена, че баба ми повярва как съм се сдобила с тази прекрасност на лицето си.

# 499
  • Варна
Деспи, пак повтарям, ако имаш нужда от помощ и подкрепа, пиши ми, ще пробвам да го разходя тоя келеш.Аз живея под часовника, ама тя Варна не е голяма. 😘
Естела,
Скрит текст:
а къде ти е магазина? Почти всеки ден обикалям по Синия пазар. Дали не те посещавам и теб без да знаем. Wink

Пипчи, на Солун 8,магазин Роди, точно под Примера. 😀

# 500
  • sf
Дронтал всеки месец ли се дава?
Май ще се замъкна до вета, ама да питам.
Купих на глезльо глезотии и му взех и едно кокошо краче 🤣

# 501
  • София
Аз давам всеки месец. Някои ветеринари съветват на 2-3 месеца, но аз си спазвам месец, за да ми е спокойно.

# 502
  • о`майна лунна нощ е
Миплазона го давам всеки месец. За другите не знам.

# 503
  • София
Принципът е един и същ. Единствено в по-кратки срокове (на 14 дни) се дава, ако има опаразитяване, за да се изхвърлят и новоизлюпените гадини, преди да са достигнали зрялост и да са успели да се размножат.

# 504
Нашите ветове са от тези, които съветват на 2-3 месеца, но и аз предпочитам да е всеки месец. Обясниха, че ако кучето е предпазено от външни паразити /конкретно от бълхи, защото те пренасяли тениите/, няма смисъл да се товари и с хапче за вътрешни всеки месец. Ама аз давам.

Ести, не съм се навъртала към теб, но ще си намеря път. Ще ми е приятно да се запознаем. Hug

# 505
  • о`майна лунна нощ е
Тениите само от бълхи ли се предават? Винаги съм си мислела, че могат да се заразят от погълната храна или някоя гадост навън, а това се случва на всяка разходка. Все нещо се краде от земята и кой знае какво е то.

# 506
Аз още си мисля, че е така, както го казваш, Туиг. Док обаче обясни, специално за тенията, че се предава по 2 начина: 1. от бълхи и то, ако кучето изяде жива бълха; 2. от сурово месо. Аз още се чудя защо не спомена нищо за акото, защото си мислех, че именно това е начинът за разпространение. Rolling Eyes

# 507
  • Bарна, морето, сините вълни
Ние уж го бяхме научили като по-малък даа не яде от земята, но напоследък пак прави опити. А на всички ни е ясно колко опасно е това. Освен всички болести, които може да пипне...
Вчера лапна нещо и като му се скарах му се разтрепери ченето.
Лятото се бяхме напълнили с бълхи, хем е редовно обезпаразитяван, но явно пренесе вкъщи и беше кошмар. Хем за него ни беше страх, хем за нас. Тук получих много добри съвети за препарати против гадовете.

# 508
Бе като я знам, че тук-таме намаже някое котешко ако от квартална маца в двора.. хич не им вярвам аз на тия 2-3 месеца. Само зимата давам по-рядко, че тогава освен жълт сняг, какво друго да хапне Simple Smile

ред. деспи, аз миналата година бях донесла вкъщи няколко бълхи(с алергия съм и става страшно ), нексгарда ги умори, добре че е куч да ме пази

# 509
Аз много съм доволна от каишките против бълхи. Вече трета година ще стане да й купувам. Лятото сме на вилата и там има бездомни кучета и котки, които са пълни с бълхи, но тя не хваща.
От миналата година все се притеснявам за Нора от тигровите комари както и за нас. Във Варна много ги има, особенно от миналата година.

Общи условия

Активация на акаунт