Любители на кучета - 90

• 25 604
  • 756
  •   1
Отговори
# 645
  • о`майна лунна нощ е
Здравейте Simple SmileВзехме си преди 2 часа кокер шпаньол на 2 месеца.
Приемам всякакви съвети , никога не сме гледали кученце, с две малки деца сме на 4 и 7  г 😍
http://prikachi.com/images.php?images/962/9529962j.jpg

Отново - добре дошли!
Ние храним от вземането, та до сега с Еукануба /поръчвам от Зооплюс, защото е най-добра цената там /юнашката с чували по 15 или 18 кг, като има промоция/.
Първите месеци преминаха основно в лазене из вкъщи от всички членове, водени от кучето. То си щъка, ние след него на четири крака бършем, каквото ни е оставил от сърце. След всяко изхождане, не където трябва, взимахме Швепса и го водихме в банята. Там беше поставена и пелена с малко от неговата урина, за да му мирише. Ако по случайност нацелеше сам мястото - бурни аплодисметни /радост/ и награда.
Още от първия ден го отделихме да спи в коридора на негово легло. Не се поддадохме на скимтенето и свикна, че там се спи. Положението 10 месеца по-късно вече е коренно различно, но причината сме единствено и само ние.
Храненето беше 4 пъти на ден - като се почне от около 6 сутринта, та последното го давахме към 21-21,30 часа. Вечерна пауза после. Имахме период на много силно разстройване от рязката смяна на храната, но за седмица акото се втвърди и положението се оправи.
Пригответе му много играчки и мой съвет - задължително нещо дървено, което си е негово и му позволявате да ръфа и унищожава. При нас беше една готварска точилка+плетен панер. Зъбите са ужасно остри и рискувате тая малка пираня да ви направи на решето дрехи, обувки и мебели. Като си има нещо негово, щом го хванете със забранен предмет, веднага го замествайте с негово дървено чудо.
Ще ви хапе, няма да ви слуша, но и ще спи като бебе. Около 6-я месец се очовечват и мааалко си отпушват ушите за команди. И тъй като са лакоми за двама, храната под формата на кучешки лакомства учи на много неща и изпълнява доста команди Wink

# 646
  • София
Туиг, за главоболието да ти кажа, на мен Нурофен Експрес Форте много ми помага. Това ако не е минало де Wink

# 647
  • о`майна лунна нощ е
Туиг, за главоболието да ти кажа, на мен Нурофен Експрес Форте много ми помага. Това ако не е минало де Wink

Скрит текст:
Сериозният пристъп мина, но остатъчното главоболие ще си го влача още няколко дни. При мен положението е недиагностицирана мигрена, която нищо не я оправя. Не ми се обяснява какви коктейли се налага да си правя, за да съм на крака. Черният ми дроб е на решето сигурно вече. Имам си кризи веднъж или два пъти в месеца, но все още оцелявам.

А за срещата с мама Еми - аз не съм член на групата й и вие виждате снимките там, а аз не Simple Smile
На тренировката в събота в Пловдив ме покани моя приятелка. Отидохме заедно с чихопинчера й. Хората се бяха приготвили много добре - награди с килограми за участниците, килимчета, поводи ... Жената се стараеше да обърне внимание на всеки като караше един по един да изпълняваме дадено упражнение, но тъй като бяхме повече от 12 кучета, е нормално времето да не стига еднакво за всички.
Научих някои неща, не съм съгласна с други и не съм била с очаквания да се случат чудеса, но като цяло беше едно много полезно мероприятие и тренировката си заслужаваше. Довечера ще помоля приятелката ми да ми даде достъп и да видя снимките. За сега ще се въздържам от членство ... на първо място като видя 3000 членове и първосигналната ми реакция е да избягам с 200. Сигурна съм, че има страшно много какво да науча, но за сега това ще става отстрани и чрез други хора.

# 648
Аз поисках присъединяване преди дни, когато се пусна групата и изобщо не обърнах внимание, че се попълва анкета. Та днес попълних и ме приеха, ни не знам дали е от групата или до мен, но някак няма опция да видя или всички снимки или клипове и просто нямам на идея колко на зад трябва да се върна за да намеря уроците за начинаещи. А групата е много активна и всички слагат супер яки лични клипове. Някак ми се иска да го науча да върви и стои до мен. Да идва когато го повика , да стой на място когато се отдалечавам. Това е. Ако успея може да пусна малко фантазия и да искам повече, но за сега е това. За сега имам успех със Здравей, седни и в повечето случаи носи топка, пръчка. Обаче ако си открадне нещо....започвам,дай го, ела, къде отиваш, седни....на края започвам с лигав глас - Дьуро (предполагам н български е Гюро), ела , виж ако ще ти дам,къде е моето момче.... И някак, едвам едвам го излъжа. А ми се вижда супер грешно, сякаш ако направи нещо лошо и получава награда... Обаче като разнася черупка от яйце на всякъде и не мога да го спра, съм готова за жертви...

# 649
Vige, в същото положение съм. Най-много искам да я науча да идва, а също и да върви в права линия Laughing Като тръгнем, започват едни диагонали и прехвърляне на повода от едната ръка в другата.

Със закъснение честитя рождения ден на Despicable. Flowers RoseFlowers RoseFlowers Rose Желая ти бързо възстановяване и дано да има повече добронамерени и позитивни хора като теб.
ЧРД и на Лили! Да е здрава, игрива и да радва стопаните си дълги години!

Добре дошло на новото кокерче с доберманска окраска! Simple Smile

Ние сме добре. В сряда трябва да махат конците. Роузи си стана предишната пушка, дано вече да са преминали рисковете от възможни усложнения. Започнах да въвеждам нови гранули, засега върви добре. Дано най-после да успеем да се отървем от Канина.

# 650
  • Bарна, морето, сините вълни
Казах на мъжа ми да вземе наградки за Ерос, поне вкъщи да си играя с него.

Полски са и миришат божествено, бих си кусала, не че и друг път не съм яла кучешки бисквитки. Grinning
Класната ми до 12-ти клас редовно имаше в джоба за кучетата около училище, а ние ѝ ги изяждахме. Joy

Последна редакция: пн, 25 мар 2019, 20:48 от despicable

# 651
  • София
И мен ме приеха в групата и намерих страшно полезна информация като отидеш във "файлове". Там са подредени нещата по видове проблеми и начини за решаване. Още чета и се уча де, ама голяма част от нещата работят - например като ръмжи, го карам да изпълни "седни" или "легни" и да остане така докато се успокои.

# 652
Здравейте! Нахлувам в темата, понеже съм леко притеснена за моето куче (мъжко, не е породисто, на 10 години, ако има значение). Може ли нещо да му стане след ужилване от коприва? Пострада дясното задно краче, сега го държи свито, не стъпва на него, а като седне, го ближе. Благодаря предварително!

# 653
  • Bарна, морето, сините вълни
Мисля, че не е повод за притеснение. Но не съм сигурна. Мен ме е влачило куче в коприва, аз естествено бях не много добре, но на кучето му нямаше нищо.
Но все пак го наблюдавайте. Не знам дали е като при човек да пари известно време и да утихне.

# 654
despicable някои от кучешките лакомства миришат много примамливо. Моя племенник най-редовно пробва от гранулите и лакомствата на Макс 😂😂
Епона този Линк е страшен чаровник. Такъв голям пух е само за мачкане. 😍
И Макс види ли вода влиза веднага в нея, ама в банята отива с наведена глава и постоянно ме поглежда дали няма да се размисля за къпането 😄
Днес му набодоха врата с антибиотик. Даже имаше един полуумрял кърлеж и него извади ветеринаря. Представи се просто прекрасно и даже го похвалиха какъв е изпълнителен, ама той си е такъв влезе ли в кабинета. Ама само му гледаше в ръцете на ветеринаря да види какво му приготвя 😂 За компенсация го заведох за нова играчка в един зоомагазин. Влизам аз сама в магазина и тръгвам към играчките. Идва едната продавачка и ме пита за голямо куче ли, а другата продавачка ме позна и ме пита, това не е ли за онова куче дето само си избира играчките. Викам и същото е. Попитаха ме къде е кучето, казах им че е в колата. “Е, давай го тук да си избере”. Вкарах звяра в магазина и той си знае къде са играчките и се запътва на там, а продавачката ме пита дали може да снима клипче как си избира играчка. Голям смях беше. Макс души и оглежда, аз му предлагам разни играчки, а той ги побутва че не е това. Накрая си хареса една, побутна я и си я взе. Само дето не се сетих да поискам да ми изпратят клипа. Абе сладкиш си ми е той през по-голяма част от времето.
По препоръка на вет минаваме за известно време на готвена храна - чисто месо, ориз, сухари и пробиотик. Макс остана доволен от вечерята, ама нещо ми е трудно да му определя дажбата. Забърках една купа, ама остана гладно магарето и продължи да мрънка. Забърках втора купа и му останаха няколко хапки. Заспа сит и доволен. 😁

# 655
Може би защото гледам от телефон, няма никаква опция за нищо....

# 656
vige и през телефона се вижда менюто, просто трябва да плъзнеш лентата за да видиш следващите иконки:
Скрит текст:
А освен това можеш по хаштага на публикациите да извикаш всички публикации в групата с този хаштаг. От около два месеца тече обучение в реално време, като има обяснения и клипове за правилно изпълнение.

# 657
Sivi, нямаш си на идея колко мъки ми спести. Изглежда последните месеци фейса съвсем се е изменил...а пробвах уж какво ли не.
Много благодаря.

# 658
  • София
Ох, вече трети път се опитвам да публикувам отговор и все не успявам от телефона...
Та, здравейте на групата! Надявам се, че приемате нови членове. Нека ви запозная с Чарли

Померански, на 2,5 месеца. От една седмица е с нас и е голям купон. Днес му беше 2рата ваксина, държа се геройски, проспа деня, но след вечерното хапване стана отново игрив. Надявам се, че му е разминала болката от боцкането. Учим го къде да пишка и ака, кое е да, кое е не. Голямо шоу е. Къде с успех, къде с провал, но няма да му се дадем лесно. За сега всеки ден е с нас в офиса, много социален е, свикна да пътува в чанта. С други думи е душичка. Ще се радвам да ни приемете в групата на големите кучовци, които видях в последните десетина страници. Естествено не запомних всички, но и това ще стане 🙂

# 659
Ах, как отговорно позира малък топчо. Като плюшена играчка е Heart EyesHeart EyesHeart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт