Любители на кучета - 90

• 25 628
  • 756
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Хибискус, преди време ми дадоха някакъв пробиотик от клиниката, заради редки изпражнения, но го изразходвахме. Човешки пробиотик дали ще свърши работа? Blush В момента разполагам само с такъв.

# 526
  • Bарна, морето, сините вълни
Flame, не ми идва на акъла нищо друго, освен по някакъв начин да свързва ходенето при ветовете с нещо приятно. Лакомство, дълга разходка и игра преди това, за да е изморен...
Когато Ерос си беше наранил петото пръстче, наистина беше кошмар. С намордник, мъжа ми и трима доктори не можеха да го удържат. Все едно гледах някой да се бори с крокодил. За пръв път го видях чак в такава светлина. С триста зора опипаха лапата.
Успех! Дано намерите начин.

# 527
Тонка човешкия също върши работа. Докато отсъстваше от темата имах още едно куче в апартамента с доста проблеми и за нея ми предписваха Ентерол май беше. Даже и на Макс съм давала. Малката също имаше къркорене на червата и помагаше много пробиотика.

FalmeV научи го у дома да стои с намордник. Слагаш, веднага махаш и даваш лакомство. Като свикне със слагането и махането, минаваш на следващия етап - слагаш, взимаш лакомство в ръката и му даваш да подуши, отдалечаваш се две крачки и го викаш, като дойде махаш и пак даваш веднага лакомството. И много бравоооо, разбира се. Макс така за около седмица го научих да не се парализира и да не си сваля сам намордника. Не мога да го разхождам с него все още, а и не го и уча на това, но може да стои известно време с него без да прави драма от това.
vige не би трябвало да не е вкарам чипа. Намери някой друг, ако този не се появи с четеца за да провериш за твое спокойствие. Макс на границата не са го проверявали до сега дали чипа му се чете.
lulumba може да е хванал някой вирус и кучака или да е хапнал нещо, което го дразни. Поне си хапва и е енергичен, но за всеки случай си го заведи на преглед да чуеш и думата на ветеринар. Дано бързо му минава неразположението. 🤗

despicable мисля, че няма куче, което да свързва ветеринарния кабинет с нещо приятно 😂😂😂 Аз Макс съм го водила много пъти без да му правят нищи, точно с идеята да види че не всеки път е гадно там. Играчки му купувам и лакомства от кабинета и пак не. Щом прекрачим прага и започва да се тегли на вън. Но той поне не буйства, а стои като препариран . Даже миналия месец ветеринарите успяха да го качат на масата за рентген и да го снимат без упойка. Никакъв проблем не срещнаха, ама както казах той се гипсира вътре и изпълнява всичко, което се иска от него.

# 528
  • София
Благодаря ви!
Клиниката отваря в 10 ч. днес и ще звънна, подозирам, че ще се наложи преглед, тъй като къркоренето е ужасно и е непрестанно, при това е повърнал на две места, но само стомашни сокове, тъй като не е ял от снощи, понеже днес трябва да пропусне едно хранене. Дано не е някакъв вирус или нещо сериозно, че всяко ходене там ми излиза през носа във финансово отношение.

# 529
despicable, същото! Мята се като крокодил. Иначе ходи с удоволствие, радва им се.. Докато не тръгнат нещо да му правят
Sivi, той е научен да седи с намордник от бебе. Бях му купила мъничък и за малко му го слагах вкъщи, пъхах награди и свикна с него, но когато ветовете тръгнат да правят нещо - край.
Като полудял е след последното изстискване на жлезата. Не им дава да правят каквото и да било. Дава само на мен.. Почнах с намордник след като единия път го пипна тя по наранената лапа и той без предупреждение опита да я ухапе. Сложих намордник, всичко точно, отиваме там, няма проблем ходи с намордника и в момента, в който опитаха да го пипнат - стана звяр и баш като крокодил. Държим го 2ма човека, той се мята..

# 530
То.. Това последното изстискване беше фиаско. Ветеринарката предложи да изчакаме да видим дали ще успее сам да я изстиска, изчаках, а тя взе, че се запуши, стана гъст секрета, та едвам я отпушиха... Много го болеше и той се назлоби срещу тях.. Cry

# 531
  • София
Ох, и ние с жлезата имаме драми.
На предишното куче се справях сама, но на Рея не става и това е. Та ходим на два месеца да я оправят. Тя не хапе, а и аз я държа за муцуната, ама не е на кеф в кабинета.

Флейм, по принцип може и вие да си сложите ваксината, ако се справяте с игли и дупчене. Аз не бих могла и не се и пробвам.

Тонка, не съм сигурна, че е правилно да се държи напълноо гладен милия Харли. Рея, като е изяла нерегламентиран кокал, веднага повръща. Помага, ако яде кокали скоро след хранене, или ако и дам малко да хапне, след като вече е повърнала. Така не и се дразни толкова празното стомахче от гадостите вътре.
Но това е при нас, трябва да видиш при вас какво действа.

# 532
possessed, майка ми е мед. сестра, та ако не е нещо много по-различно от при хората - тя може да го направи. Майка слага инжекциите на нейната маца.. Не е нещо по-комплицирано?

# 533
И аз човешки пробиотик дадох, по съвет на Биляна мисля и помогна.
Като дъскорезница беше кррр брр, веднъж беше повърнала стомашен сок, дадох малко гранула да хапне и пробиотика и за няколко часа мина.

# 534
  • София
Флейм, не е, подкожно, буч и готово.
Баш като на котките е, преди ги слагаха при лопатките, към врата, че там има най-много кожа. На Рея ги слагат и отстрани, ма тя кожа има навсякъде, можем да съберем още едно куче в кожата и.

Но те, като идете да вземете ваксината ще кажат кое и как.

Хибискус, а баш. Стомашните киселини дразнят празното стомахче, затова давам малко гранули, да попиват.

# 535
  • София
Обадих се в клиниката. От там предположиха, че е от смяната на храната и че сигурно БАРФ не му понася. Ветеринарката се изказа негативно спрямо този вид хранене, а после добави, че всъщност няма наблюдение върху суровата храна. Каза да го поставя на диета за няколко дни - ориз и пиле.

Посс, когато ми донесоха БАРФ, ми обясниха, че всяка седмица се пропуска едно хранене. Аз избрах да е събота сутрин. Не мисля, че ще му стане нещо, не че не ме е жал. Иначе винаги държа във фризера пилешко за такива случаи и сега го извадих да се размрази.

# 536
  • София
Ти пилешко ли даваш? Може и просто да е сгънал някой боклук навън, в бързината.

Да, пропуска се един ден, когато са на БАРФ.
Може обаче да започнеш с половин или по-малко дажба, и после, след време, гладен ден, като се аклиматизира.
И да, ако си в Сити джънгъл, те не подкрепят суровото хранене. Не им обръщам внимание.
 В клинико-аптеката на езерото младежа е доста добре информиран и склонен да коментира и дава съвети по въпроса.

# 537

“Mамо, добро утро. Хайде ставай, че трябва да ме мачкаш” 🥰🥰☀

# 538
  • Bарна, морето, сините вълни
Ако мама е закъсняла с мачкането, насреща съм. С удоволствие ще те чеша и мачкотя. Heart

# 539
  • sf
И аз съм за мачкане 😁

Общи условия

Активация на акаунт