Нашите орхидеи – тема 25

• 38 455
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
  • Оптимист по принуда
Разкош!!!

Пак с въпрос. Откъде мога да поръчам от чужбина орхидея, която да ми доставят в Б-я на адрес? Да не струва един бъбрек де.  За български сайт питам.

# 361
  • Видин
Охххх, колко много красота!!! Heart
Показвайте ги по-често!

И аз имам нова, а уж си обещах да си дам почивка. Blush
Скрит текст:

# 362
Сега ми се върти в главата дали ги изкарвате навън в горещите дни, или само вътре ги гледате?

# 363
  • Пловдив
Моите са само вътре

И една жълто-зеленикава

# 364
Разкош!!!

Пак с въпрос. Откъде мога да поръчам от чужбина орхидея, която да ми доставят в Б-я на адрес? Да не струва един бъбрек де.  За български сайт питам.

От orhidei.bg поръчах, но ходих и на място - каквото е на снимките, това е и наживо. Като пише два цветоноса - два са... Гледах тази седмица, пак имат малко налични, предполагам очакват доставка Hands V

# 365
  • София
Днес се чувствам като герой - минах покрай един магазин на Пиротска за мебели, половината от който е цветарски. От няколко години го знам, защото е странно - от едната витрина кактуси, сукуленти и някакви китки, от другата - скринове, маси и столове. Всеки път гледам през витрината с интерес. Днес - хоп! Орхидеи! Фаленопсиси - няколко минита и големи (е, заради тях влязох - има Жълто-червен папагал и Меджик арт с много едри цветове) за по 17-18 лева и милтонии (или  милтониопсис, не ги раличавам) по 10 лева. Не са намалени. Растенията са видимо здрави и по няколко бройки. Голямо стискане на зъби падна, но се въздържах и не купих! Е, вече 8 часа все за тях мисля, но ...
Казах си болката - вие ще ме разберете.

# 366
Аз да споделя, че останах много разочарована от orhidei.bg. Миналата седмица пропътувах цяла София, за да си взема орхидея от там. С такава любов я избрах, прибрах се вкъщи щастлива и след няколко дни, когато започнаха да ми замират цветовете, установих, че е ПЪЛНА с огромни памуклийки. Доплака ми се, все пак вкъщи имам още 13... но за сега нямат признаци да са заразени и те.

# 367
Стига дееееее, гадост! И при тях ли проблеми...
Моите оттам (досега 4) и една на колежка са в прекрасно състояние, цъфтят и разклоняват цветоноси...

Една с памуклийка си бях взела от кауфланд, пръсках с препарат взет от кварталната цветарница за луди пари (нямаше как да ида до агроаптека), смърдеше ужасно, но изтреби гадините!

# 368
  • Варна
Сега ми се върти в главата дали ги изкарвате навън в горещите дни, или само вътре ги гледате?
Фаленопсисите и на източна тераса съм ги вадила, когато правихме ремонт. Не се оплакаха... Но да са 2-3, да вадиш. Ама на мен не ми се занимава и ги държа само вътре. А сега един цимбидиум пробвам дали ще успея да го оцелея при мен, та съм го извадила него по съвети на по-опитни, навън. Засега е добре, ще го видим по-нататък.

А! И да знаеш - сините са оцветени, иначе са бели. Simple Smile

Разкош!!!
Пак с въпрос. Откъде мога да поръчам от чужбина орхидея, която да ми доставят в Б-я на адрес? Да не струва един бъбрек де.  За български сайт питам.
Аз съм поръчвала от plants.bg, изпращат по куриер.

Последна редакция: ср, 17 апр 2019, 14:01 от BЕЩИЦА

# 369
В plants ходих на място да си избера тези за спасяването... ами тези видовите им по 35-45лв си бяха за спасяване Thinking Имаха "видови", на снимка с цвят, на живо бяха големи колкото моите "спасени" след месец гледане...
Утре мисля да се разходя пак до там, да "обзаведем" още една стая в офиса с бебета и за сестра ми да взема (занимавка си е, ама като я влече...), ще огледам сега какво имат и дали миналия път просто не са им били свършили големите цъфнали Hands V

# 370
# 371
# 372
  • на острова на мечтите
Вчера се сдобих с две нови орхидеи:blush: Дендробиум фаленопсис. Много красививички.
А уж се бях зарекла да не взимам нищо
орхидеесто повече....

# 373

Моите срамежливки Heart Exl

# 374
  • София
лелее, пелорика е много красив!!!
а това второто -бяло/кремаво с лила сигурно си има име? знаеш ли как се казва?

Общи условия

Активация на акаунт