92nd Academy Awards OSCAR'2020 - Наистина ли вече е важно само наградите да са "политкоректни"?

• 37 084
  • 743
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Скрит текст:
Лорчето "подпира" страхотно с образа на адвокатката, аз съм и фен още по времето когато беше муза на Линч, така че адмирам, че я наградиха в един наистина много стойностен филм с чудовищна игра.
Чак пък "чудовищна" Mr. Green Тази "чудовищна" роля щеше да я подпре всяка средностатистическа актриса и без да е муза на някой.

“Жокерът” ....не....оценявам таланта на ХФ, но ...за мен Жокерът е Джак Никълсън и толкоз!
Оф, олекна ми. Мислех, че само аз съм така.

Не, под "чудовищна" нямах в предвид играта на Дърн. Един стойностен филм с чудовищна игра на главните актьори Скарлет и Драйвър. Дърн е просто страхотна. Simple Smile

О, моля те, колко пък да е "чудовищна" тази игра?! Grinning Просто добре изиграни роли в един добър филм и толкова.
Изобщо напоследък изразът "чудовищно" силно е девалвирал и се хвърля за щяло и нещяло
в пространството. Hands V

# 241
Жокерът ми е 50/50, но обожествявам превъплащението на Хоакин. Не забравяйте това, че и Джак, Хийт изиграха един готов злодей. Докато тук видяхме предисторията на Жокера, пътят на човешката деградация на Артър до превръщането му в Жокера. Това е много, много трудно, но в крайна сметка на Хоакин му беше предоставена трибуната да го направи, да покаже вътрешните демони на Артър и той се справи брилянтно. За това и много хора "прегърнаха" този филм, въпреки че не харесват комиксовите ленти.

За това и се дразня на Блатечки и крайно неуместния му и елементарен коментар. Тук не става въпрос да отслабнеш 20кг и да се "кривиш" с истеричен смях. Криво-ляво с много компромиси ще намерим 50 човека в Холивуд, който да го направят, както той се изказа. Но къде видя в БГ тези 20 човека, които ще се "кривят" най-малкото като Хоакин? Стига глупости. И после защо македонците ще имат номинирана лента...

Но тук идва това, което не ми харесва във филма - липсата на логична трансформация на героя и признавам, че ми е трудно да припозная образа на Жокера. Перфектно изигран от Хоакин, но зле изграден от Филипс. Ако това беше независим филм, самостоятелен филм за някакъв човечец от Америка, неудачник-психар, ако беше дори по действителен случай, щеше да е супер, нямаше да имам терзания. Но когато заглавието е Жокера нещата не са толкова прости и не си в час по лично творчество. Имаш марка, глобален образ. Но не искам да дълбая повече. Всеки има право да харесва и да не харесва режисьрския прочит на Тод на Жокера, всичко опира до това каква представа си е изградил за героя в главата си преди този филм.

# 242

Асен Блатечки със сигурност се мисли за по-добър от Хоакин Финикс.

Винаги се впечатлявам от самочувствието на българските актьори. Joy
И точно това от известно време ме отблъсква от всякакъв БГ продукт или поне ме кара със страх да гледам нещо ново. За сериалите да не говорим Sunglasses

# 243
Всъщност, изразът "не по-лошо" е правилен сам по себе си, обаче Блатечки е прибавил отпред "ако" и смисълът се обръща.
Честно казано, от това, което съм виждала, от съвременните бг филми и сериали, не съм забелязала да имаме много талантливи актьори. Има някои добри, но не и на световно ниво, по-скоро на нивото на тези, които гледаме в турските сериали.

# 244
  • España
Не е лошо да имаш самочувствие , увереност в себе си и своите възможности, но с известна доза вглеждане в работата на себеподобните си , иначе дрънчи на кухо някак си....мхън...
Преди известно време имах случай  да попадна на място,където се бяха събрали доста наши актьори...ей тогава , слушайки ги , осъзнах смисълът на думата “снобария”! Все си мисля,че функцията на артистите е да ЗАБАВЛЯВАТ ( най-общо казано) публиката си , използвайки уменията и талантите си и според това да бъдат оценявани!
Иначе...да...има таланти и по нашите земи....за мен Мариус Куркински е такъв!

# 245
Блатечки да опита да изиграе тази сцена. Не изисква много- стая с диван, и да си научи репликите...
Скрит текст:

Алекс, съгласна съм с мнението ти.

# 246
Блатечки се изложи сериозно. Не знам как съм го харесвала.
Брад Пит да връща Оскара, да го дадат на Асен.

# 247
  • София
Е, не, за Асен само за главна роля, никакви такива второстепенни! Joy
А Брад ... Брад така да си го връща по дифолт. Откъде-накъде ще е красив, ще е супер звезда, ще играе добре, пък и Оскар ... трудно е за преглъщане.
Най-смешното е, че специално за филма на Тарантино хвали Лео, но Брад не заслужава наградата. А те са в пълна симбиоза и се допълват страхотно. Grinning

# 248
Кисело е гроздето. Simple Smile

# 249
  • Somewhere far away
БГ киното и българските "актьори" отдавна съм ги отписала.

# 250
Това, което на мен ми направи много лошо впечатление, беше изказването на Хоакин Финикс на Оскарите. Човекът, изиграл убиецът на хора - Жокера, поради което оказал се на сцената на Оскарите, ни чЕте морал как не бива да убиваме и ядем живи същества. Наглец!

# 251
  • До сърцето...
Това, което на мен ми направи много лошо впечатление, беше изказването на Хоакин Финикс на Оскарите. Човекът, изиграл убиецът на хора - Жокера, поради което оказал се на сцената на Оскарите, ни чЕте морал как не бива да убиваме и ядем живи същества. Наглец!

Ха-ха! Това е за похвала, а не за възмущение. Човека играе роля, а ние си убиваме съвсем наистина (даже не за изхранване, а за презадоволяване).
Има разлика. Наглец ще е ако убива наистина....

# 252
# 253

Ха-ха! Това е за похвала, а не за възмущение. Човека играе роля, а ние си убиваме съвсем наистина (даже не за изхранване, а за презадоволяване).
Има разлика. Наглец ще е ако убива наистина....

Забравяш, че филмите се гледат от милиони хора. Щом моралът ти разрешава да изиграеш убиец като за Оскар, значи е разтегливо понятие този твой морал. Човек или има принципи, или няма. То е като християнството - ползваме го, когато и както ни е удобно. Не било християнско да държим затворниците в лоши условия в затворите, обаче, разбирате ли, е християнско да се правят аборти. Ти да видиш! Така че, айде няма нужда точно тоя да ми чете морал - трудно го понасям този ХФ. Никак не ми допада.

Последна редакция: ср, 12 фев 2020, 20:25 от DeltaAzimut

# 254
Морала няма нищо общо с филмовите образи. С морал си служим в реалния живот, а другото е художествена измислица в повечето случаи. Дори и да играеш реален човек, не значи, че го правиш защото си съгласен с действията му. Освен това е невъзможно да имаш филми само с положителни герои. И за един актьор, дори да иска , ще е много трудно да си намира все "бели и добри" герои. Всъщност таланта на големите артисти проличава тогава, когато се справят блестящо с разнородни по светоусещане, характер и живот персонажи.

С твърдението за християнството също не съм съгласна, но няма да отклонявам темата.

Иначе и аз не подкрепям речта на Хоакин за млякото, яйцата и кравите, но не защото виждам лицемерие в него, а защото изначално не съм съгласна и не практикувам веганство.

Общи условия

Активация на акаунт