92nd Academy Awards OSCAR'2020 - Наистина ли вече е важно само наградите да са "политкоректни"?

• 37 146
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
Брей, не съм вярвала, че може да се случи такова нещо. Обаче все ми се струва, че Ковид изигра много важна роля това да се случи. Струва ми се, че тази болест преобърна играта. Не виждам особено бъдеще за киното. Според мен оттук нататък бъдещето е на стрийминг платформите. Хората ще си седят вкъщи или ще си ходят на гости и ще гледат филми. Като че ли киното и филмовото изкуство от изкуство ще станат нещо като видеоигри. С тези локдауни и прочие ще станем накрая моят дом, моята крепост и всеки ще си цъка в отделна стая и това е.
Само две години ни трябваха, за да забравим кампаниите за Оскар, пък вълнението около модата, пък кой ще презентира наградите, а партитата след това. Даже и самите награди Златен Глобус да не бяха супер гледани, гледаха се въвеждащите речи на водещите, отделни моменти, а и всичко около панаира на суетата...
Влизам да се добавя - и наградите Грами бяха отложени - към момента нямат дата. Много е възможно и тях да ги сполети подобна съдба.

Последна редакция: сб, 08 яну 2022, 16:58 от prolet_inchen

# 526
  • София
Ахам
пророк си

Ето и култовия Сънданс (''оскарите'' за независимите филми) става виртуален

https://variety.com/2022/film/news/sundance-cancels-in-person-fi … fBSHz8UVEb5-I4rds

# 527
Чудя се кой ли ще първият, който ще им тегли едни майни на наградите и ще си направи филма такъв, какъвто иска , без да се съобразява с разни изтрещели чичовци и лелки?

# 528
  • София
Няма компания, която да плати за такова нещо в момента. Трябва да се финансира с лични средства и не знам как ще го рекламират после.
Отделно, дори да е добър филм и с високи зрителски оценки няма да го разглеждат сред кандидатите за награди.
Т.е. за да се промени нещо, трябва да минат години, защото все още всичко е прясно и скоро. Да си напатят сериозно от тази определено грешна политика или да се случи нещо кардинално, което да счупи курса по-рано.

# 529
Без шум, без някой да се похвали, без дори да бъдат отчетени като награди, снощи бяха раздадени Златните глобуси. Вече се чудя, догодина дали изобщо ще има юбилейно 80-то издание или Глобусите снощи издъхнаха от криворазбран либерализъм.

# 530
  • София
Мдам, аз дори си мислех, че са следващата неделя, смятай...
А винаги съм ги следял, сега дори нямах желания след цирка миналата година и размахването на пръст.

Вече пуснах инфото, но тук му е мястото и ще се повторя

==>

Раздадоха златните глобуси (церемония не е имало):

всички победители и номинирани може да видите тук:
-->ЦЪК<--
или
-->ЦЪК<--

Дюн взе само 1 глобус и то точно за силно критикувания Ханс Цимер (макар че на мен ми хареса музиката и писах защо).
с по 3 награди са големите фаворити: The Power of the Dog и West Side Story
Изненадващо за мен, дадоха на Никол Кидман глобус, за Уил Смит се радвам много, аз съм фен на сестрите и чакам филма. Рейчъл Зеглър е невероятно красива, явно са се прехласнали по външния и вид, хаха

при сериалите толкова одумвания Игра на Калмари взе само 1 награда (и от него и от Дюн очаквах повечко), докато очаквано, Succession за поредна година размаза конкуренцията.
Очаквах да дадат на Мер от Ийстаун наградата за минисериал, но уви. Поне Кейт взе наградата.

# 531
Всяка година си следя наградния сезон, от връчването на Глобусите до кулминацията му в нощта на Оскарите. В последно време обаче толкова се опорочиха нещата, че вече ми е все едно кои са номинираните и кой е взел наградата. Когато нещо се оценява не по достойнство, а на база квоти, изкуството умира. Просто се раздават едни награди, и този който е наблъскал най-много от "изискванията" за номинация във филма си печели може би. Това вече не е кино.

# 532
А кога са обявили номинациите? Те са ми интересни, колкото и самите награди. Но съм ги изпуснала тази година. А за Оскар кога ще ги обявят?
Много се радвам за Succession, един от най-любимите ми сериали. 

# 533
  • София
На 8 февруари са номинациите, а церемонията (ще си има церемония (уж) ) ще е на 27 март

Скоро очаквайте темите за гласуване за филм за 2021 + нашата малинка за 2021 (връщам и това)

# 534
Хубавата новина е, че Оскарите ще са с водещ този път (за мен това е основна част от шоуто). Още по-хубава ще е и новината изобщо да има Оскари тоя сезон.

# 535
Номинациите другата седмица.

# 536
Колко часа наше време се пада?

# 537
15:18 в София

# 538
Благодаря!

# 539
Напомняне - след 20 минути започва

Общи условия

Активация на акаунт