Частни училища - информативна тема 26

• 68 010
  • 749
  •   1
Отговори
# 375
Ежко, подробностите имат голямо значение. Останалото е по държавния образователен стандарт и строителните книжа.
Lejka,
Зависи КОИ подробности. Това, че покриват държавните стандарти не означава, че се ограничават с тях Simple Smile

# 376
Например плуване веднъж седмично - 200 лв на срок; тенис на корт веднъж седмично - 200 лв на срок, футбол или стрелба с лък веднъж седмично - 160 лв на срок. Всички тези занимания са извън училището и може да се избере само по едно от тях мисля. В училището - танци и лечебна физкултура - 160 лв на срок, 2 пъти седмично; карате и айкидо - 50 лв на месец, 2 пъти седмично, вокална група - 200 лв на срок, 2 пъти седмично; йога - 50 лв./месец или 160 лв./уч. срок, 2 пъти седмично. Това са цените, които аз знам за текущата учебна година.

Според мен това са безумни цени и като се прибавят към основната такса, училището излиза по-скъпо от, примерно СС и Питагор, при положение, че в тях има такива занимания плюс даже забавна математика и всички те са включени в таксата.

# 377
  • София
ioana_g, каква е годишната такса за КО в момента? Мисля, че таксата, която имаме на 1-ва стр. не е актуалната - ниска ми се вижда - под 7,500.

Мисля, че допълнителните дейности са си на съвсем пазарни цени. Няма как да са като в детската градина Simple Smile

# 378
Тъй като настана разговор за цените на образователните и допълнителните услуги в различните училища, моля запознатите да ми отговорят на какво се дължи по-ниската такса в ЧСУ "П. Р. СЛАВЕЙКОВ". Потърсих информация и в темата за самото училище в бг мама, но там не е писано отдавна, а тук при вас кипи:). Благодаря!

# 379
На мен за КО ми дадоха цена 8300 за новата учебна година.

# 380
  • София
В този ред на мисли, някой беше коментирал Бени Качамакова и бих се радвала за повече мнение за нея Simple Smile Аз ще я разпитам разбира се и лично, когато ми се отдаде възможност, но да съм подготвена Simple Smile
Аз съм с много добри впечатления от нея, с уговорката, че са от преди няколко години - преподаваше на голямото ми дете в "101 Защо". Много мила и внимателна, децата много я харесваха.

По-напред в темата се коментираше местенето и новата локация на ТЕ - на нас ни казаха, че ще бъде в Княжево и че се очаква новата сграда да бъде готова за учебна година 2020/2021.

# 381
На мен за КО ми дадоха цена 8300 за новата учебна година.
8300 е до края на май. Отделно е 700 лв за юни месец, които са задължителни, та с тях таксата става 9000 лв на година.

# 382
  • София
Юни месец не е ли навсякъде с доплащане? Няма ДУ за малките с вкл юни, чудим се къде да ги пращаме и пак толкова пари. Предполагам в повечето ЧУ се доплаща за лятото. Според мен, ако има опция за удължено училище, тип лятна занималня за юни, че и за  даже, е само мега бонус. Човек каква отпуска трябва да има, да покрие 3,5  месеца ваканция лятото? И да я покрие, пак море, планина, пак пари .... не е безплатно да ги водиш децата насам и натам.

# 383
  • София
Не на всякъде е с доплащане. Такъв пример са  Светлина и Азбуки договора е до 30.06.

# 384
  • София
Според мен, ако има опция за удължено училище, тип лятна занималня за юни, че и за  даже, е само мега бонус. Човек каква отпуска трябва да има, да покрие 3,5  месеца ваканция лятото?

Да има опция да, ама да е задължително .... не, мерси!

# 385
Ако е задължително, защо са отделили таксата? То няма много смисъл. А и много мразя задължителни неща, които по принцип не са такива. Юни искам аз да преценя как да го изкараме. Ако цифрите са верни, хич не е чак толкова ниска цената, колкото се внушава.

# 386
Разбира се, че хич не е. 9000лв +200лв месечно за транспорт - за транспорта пише на 1 стр. на темата - са 10600лв, ако смятаме транспорта за 8 месеца. Това са 5420 евро. Колкото на другите училища с плюс-минус 200 евро разлика, която на фона на такива такси не е съществена.

# 387
  • София
Това за ниската такса, не се ли отнасяше за Славейков, а не за КО. Аз поне не съм останала с впечатлението, че КО са с ниска такса. Училища с по -ниска такса, за които знам са ОТ, Куест, явно и Славейков.

# 388
"Славейков" е някакво религиозно училище, плюс това с доста посредствени резултати и е нормално да има твърде слаб интерес към него и съответно по-ниска такса.

КО е хубаво училище, в челната тройка след Питагор и СС, само дето чета тук, че базата му не била хубава - не съм го посещавал и не знам каква му е базата. Мястото обаче - точно срещу КАТ - наистина не може да се похвали с хубав въздух.

# 389
  • София
След 3, 5 месеца ваканция, се озовават в следващата година с празни спомени за наученото. Мое мнение и не ангажирам никого. Та язък за усилията през годината. Поне юни да си има лек преговор ( например по езика какъвто е там и математиката) в комбинация с други леки занимания, излет и спорт. И ако това е организирано в самото у-ще и детето е там с приятелите си, какво по-добро? Нищо без пари няма да се намери нито през юни , нито през юли, още по-страшно става през август. Така се получава че август опциите са много малко и вече много скъпи. Пък не съм фен на безцелните дни  в почти 4 месеца в годината, освен да се разхайтат друго няма какво да стане. Може само за моите деца да важи това де. 

Общи условия

Активация на акаунт