Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 19

• 25 280
  • 748
  •   1
Отговори
# 720
Светът е интересен и непознат, затова е въртенето.
Ние също трудно се кърмим навън, но общо взето ако се остави детето малко да поиграе и изследва околната среда, да се поумори, ни си получава по-ефективно. Аз я оставям да ходи и тича, а като беше по-малка, едно одеалце, играчки и по корем, после като пролази си лазеше на него, сега само ядем на одеалото и търчи по пейките да се запознава с хората 😂. Та вместо в количката, едно одеало/чаршаф/ покривка и малко да разглежда/лази. Като ходихме миналия уикенд в зоологическата, от толкова майки с деца, една единствена си беше постлала и пуснала бебето да си къса тревички и изследва наоколо.

Цял ден ми е натоварващо на мен да съм навън, особено по софийските паркове, но то скоро и жегите идват та цял ден няма да е баш препоръчително да сте навън, та може да се съобрази излизането да е преди/след обичайното време, когато бебето си иска.

Друг вариант е кърмене в слинга/раницата. Но аз лично предпочитам да си седна на поляната.

П.С. голяма атракция бях последния път на Народен театър, може да се пие по полянките, ама ако жена кърми, всичко живо я гледа с почуда 😂

И въпрос от мен - възможно ли е чак сега струята ми да е станала силна? За пръв път щерката се дави от кърма и реве от това. Не ми се вярва 12 месеца да е била силна и чак сега да се усещам за това 🤔

# 721
  • София
Не мога да разбера какво им пречим на другите хора, като кърмим навън 🤔

На мен ми се е случвало с 'неприличното' си поведение да разкарам влюбена двойка (които бяха над 30те със сигурност, него  някви лапета) от съседната пейка. Жената видимо беше бясна, че мъжа е в близост до 'гола' жена.
А, аз толкова деликатно я кърмех. Луда работа.

И Рая много се ядосва на силната стойка. То тръгнели мравучкането гърдите ми шуртяят със страшна сила, понякога и се дави. Но все по-голяма става и не и пречи. А всеки път да се цедя преди да кърмя, абсурд.

# 722
Мерси, момичета 😊 значи се е видяло - ще взимам одеалце.
Иначе, Кактусче, разбирам защо не ги пускат по тревичките - то е аки до аки там ☹ Сигурно ще дойде моментът, в който ще напипа или нагази нещо такова... неминуемо е. Виж например във Врана бих го пуснала да лази, но там не допускат кучета и съответно няма “подаръци”. Имам куче и винаги събирам след нея, даже ми е противно тя да гази по минирани тревички 😨 ама масово не се събира.
Мен до сега не са ме гледали странно като кърмя, може би не забелязвам, защото си го гледам него, само като сме с някой на разходка и като се почне спиране и кърмене ако сме илязли в криво време и малкия не си е поискал да яде преди да сме стигнали до парка. Та хората ме гледат странно “как го издържам това чудо” - рев, опити за кърмене и дърпане и така по много. Не, че много съм се ихнала, но за него ми е криво, че не може да се наяде и да си гледа/заспи после спокоен.

# 723
  • София
Вас ви гледат странно, но на мен последния път ми се лепна един дядо да дава акъл 🤣 Вярно, че нямаше друга свободна пейка, ама толкова да не съобрази, че кърмя...

# 724
Аз съм от малък град където 99% от жените " нямат кърма" . За последните няколко години около 30 познати и колежки родиха и само една кърми. Като казвам, че кърмя малката ме гледат като извънземно 👽 Та може да си представите какво любопитство будя в парка 😁 Но не ми пука особено. Добре, че ММ ме окуражава. Първият път като кърмих навън и от съседната пейка две възрастни жени надничаха да видят какво правя, ММ само ми повтаряше  " спокойно, мисли само за бебето и хич да не ти пука "

# 725
Здравейте момичета. Минавам да се оплача. Бебето не иска да суче. Май го мъчат зъби вече. На 4 месеца е почти. Ръцете постоянно в устата. Имам кърма, но започна да намалява. Много ми е мъчно, че сигурно ще се отбие. Още от начало започнахме с драми и дърпане и така до ден днешен. Уж се бяха пооправили нещата, но сега пак е зле. А така искам да кърмя... голямото ми дете го кърмих 11 месеца и той сучеше с желание, а сега...
Е оплаках се. Sad

# 726
  • София
Шийла, защо си мислиш, че намалява кърмата? Пробвай се да кърмиш на всяко мрън, включително и през нощта.

И тук ще дам съвет от моя опит - на 3 месеца синът ми отказа да суче, след като от самото начало се дърпаше. В началото го отдавах на колики, докато в един момент не ми просветна, че вероятно има нещо друго, което го дразни. След като трима педиатри отхвърлиха тезата ми, на своя глава спрях млечните, бобовите и соята. Проблемът изчезна буквално след 3-4 дена. Забелязала ли си нещо в храната ти да му влияе?

# 727
Момичета, давате ли на вашите бебоци залъгалки. Чудя се какво да правя, той е почти на 3м. Не ми се дава но например сучи (после повръща) и след 1ч, като му се доспи пак му давам и резултат цокне 2-3 пъти и заспива и всички около мен ни мрънкат, че детето не е гладно повърнало по рано пак му давам цица Simple Smile

# 728
Ая, аз взех два вида залъгалки, но моят младеж не желае... От време на време си го пробвам, ама така се мръщи и я бута с език, все едно нещо кисело съм му предложила Joy На големия давах, той си ги обичаше и после лесно го отказах.... Но това дете не иска и да помирише Grinning Понякога ми се иска да си цуцка бибата, например когато си яде ръцете, ама тц Joy ние сме на 4м.
П. С. Въобще не се впечатлявай от рекъл и казал, да ти минават покрай ушите тези коментари, ти си майката на детето и ти си преценяваш кога да му дадеш цица и кога не.

# 729
Дъщеря ми отказа залъгалките още края на 1ви или началото на 2ри месец, не помня с точност, но съм супер щастлива, че стана така. Честно казано не виждам смисъл от тях, освен разбира се за запушване на устата на детето, поне при тодлърите масово се ръчка за да не реве, вместо майката да отговори на съответната нужда на детето.

Момичета, ако имате предложения какво може и би било полезно да се добави в първи пост, очаквам ги до края на деня в ЛС, че е време за нова темичка ☺ Ще я пусна вечерта.

# 730
Аз съм писала вече,че съм давала залъгалки.
Моите също бутаха с език и плюеха,но ги научих да ги цокат.Приспивах ги после без нуждата да ми висят на гърда и за мен си бе облекчение ,особено навън.
Получавах вазоспазми и дългото цокане с цел приспиване не можех да го издържа от болките.

# 731
Сутринта му предложих залъгалка но я бута с език, после почна да цока и я изпусна и пак се повтори бутането с език Simple Smile. Предпочитам да виси на гърдата, хич няма да слушам никого. Трудното е когато сме някъде но ще му намеря лесното и за това

# 732
Кактусче, напоследък все по-често ми изтъкват като причина за липсата на кърма хормонален дисбаланс и диабет. Ако можеш да намериш някоя статия по този въпрос с посочени изследвания, които е добре да се направят при съмнение за подобен проблем мисля, че ще е полезно

# 733
Шийла, защо си мислиш, че намалява кърмата? Пробвай се да кърмиш на всяко мрън, включително и през нощта.

И тук ще дам съвет от моя опит - на 3 месеца синът ми отказа да суче, след като от самото начало се дърпаше. В началото го отдавах на колики, докато в един момент не ми просветна, че вероятно има нещо друго, което го дразни. След като трима педиатри отхвърлиха тезата ми, на своя глава спрях млечните, бобовите и соята. Проблемът изчезна буквално след 3-4 дена. Забелязала ли си нещо в храната ти да му влияе?
За храната - пробвала съм всякакви варианти и няма промяна.
Също като изцедя  и дам кърма от шише- пие я. Значи не е от храната. Сякаш си чеше венците с биберона от шишето.
На гърдата суква  2 пъти и извръща глава. После търси. И това постоянно. И на пълна гърда го прави. Значи не е от струята.
Иначе нощем суче по 3-4 пъти. Така си спим. Но ако се разбуди пак се извръща.
Понякога стиска устни и хапе, което е много неприятно.
Пробвам да давам и на всяко мрън, но още повече се изнервя ако не е гладен.
Всеки ден си давам последен шанс, но честно казано съм на ръба дали да продължа, защото 4 месеца вече и кошмар. Даже не знам как сме изкарали досега по този начин. На пръсти се броят дните, в които суче нормално и то тогава съм го издебнала  да е сънен.
Като не изсуче  хубаво цедя и давам от шишето, за да не гладува и знам, че това ще доведе до отбиване рано или късно. Но тъй като той имаше проблем с наддаването от страх да не се повтори давам и от шишето.
Много ми е болно, че не иска да суче хубаво, защото имам кърма. Но ще видим докога ще издържим така.

# 734
Аз съм писала вече,че съм давала залъгалки.
Моите също бутаха с език и плюеха,но ги научих да ги цокат.Приспивах ги после без нуждата да ми висят на гърда и за мен си бе облекчение ,особено навън.
Получавах вазоспазми и дългото цокане с цел приспиване не можех да го издържа от болките.
Кажи как стана номера?
Вече се чудя трябва ли да купя всеки възможен модел на пазара, за да му хареса евентуално някоя или......иска ми се  поне да се приспива със залъгалка, защото е свикнал само на гърда да заспива... А ако не заспи така, после няма заспиване....

Общи условия

Активация на акаунт