Евтините козметични продукти, от които сме доволни - 54

• 77 088
  • 760
  •   1
Отговори
# 540
Не изхвърлям козметика, или я давам, или я слагам в пликче на ДМ/Лили и я оставям  на някоя пейка, ако някой мине и си хареса нещо с бележка. Дрехи също не хвърлям.

# 541
Момичета от къде мога да си купя крема за лице на YOGHURT OF BULGARIA. В Дм или Лили продават ли го

Ако си от София имат магазин в мол Парадайс

И в лекси съм виждала.

# 542
Здравейте😊,
Не съм писала отдавна,  ама изразходвам наличности и нямам нещо за хвалене, което да не е било похвалено вече😊.
Имам въпрос, помня, че бебешкото олио с розово фламинго на опаковката на Cien беше доста хвалено в темата, ама не помня ставаше ли за   маслено измиване на лицето.  То сигурно става де, ама дали е добро? Олиото, което използвам в момента свършва и се оглеждам за добър заместител😊. Какво ще кажете🙄?

# 543
При мен фразата - "И замина в коша!" е анатема.
Най омразното ми нещо е да хвърлям и ... не хвърлям. Или многооо рядко.
На шампоани и душ гелове изобщо не им следя срока на годност и да чукна на дърво досега не ми се е случвало някой да се развали. То всичко така е бъкано с химия, че какво да им се развали, ама да речем, че е възможно.

Мазилата за фейса - гледам регулярно да изразходвам тия с изтичащ срок, другите са на изчакване.

Целия ми арсенал от налична козметика върви страшно бавно, но някак се справям.

Феникс, да, бебешкото олио на Сиен с розовото фламинго става за маслено измиване. И да, хубаво е.
Но моята нова любов е Мултифункционалното олио на Арси козметикс, страхотно както за маслено измиване, така и като грижа за лицето. Сваля успешно грим без да люти на очите, не омазнява допълнително, не прави голяма цапаница и с три тампона съм свалила всичко, като третия вече е чист. Обаче първите два стават майко мила, така разтваря грима, че ... нямам думи просто. За мен това олио си е абсолютна находка сред дрогерийните продукти от този тип. Голямо количество, добра цена, леко олио с приятен аромат и върши работа, много добра работа.
Слагам изображението като линк, че дава, че е голямо и не иска да го прикачи: https://safo-bg.info/12316-thickbox_default/-4-1-multifunctional … bio-argan-oil.jpg
250мл. е за около 7.50-8.00лв.

ПП Обаче околоочния крем от същата серия нещо ми е странен. Има някакви твърди частички като ексфолиант, предполагам да е от някое от маслата в него, но е странно, все пак е околоочен крем. Аз реших да го мажа и го мажа на цяло лице и се държи прилично, но не мога да си обясня твърдите частички, които с нанасянето от топлината на ръцете се разтварят и не са проблем, но все пак.

Последна редакция: чт, 25 апр 2019, 15:19 от Джаста Праста

# 544
Благодаря, Джаста, ще го погледна и него. Истината е, че откакто открих масленото измиване на лицето съм изключително доволна. Кожата ми е друга.
Относно залежаването на продукти, аз изхвърлям това, от което не съм доволна. Да, пари съм дала, обаче поправката на нанесените поражения и тя пари струва. Говоря за кремовете и продуктите за лице. Лосиони за тяло, продукти за коса, шампоани, парфюми - тях ги подарявам, прехвърлям на мм, майка ми, приятелки- на когото му пасне и който ползва съответния продукт. С продуктите за лице, обаче е по- трудно, там всеки си е със своите изисквания.  Ама и тях съм склонна да ги раздавам, ако някой нещо си хареса. Та, в общи линии, нямам проблем с подаряването, но не съм склонна да ползвам нещо, само и саво да не го изхвърля.

# 545
  • Пловдив
Най-бързо вървят при мен кремовете и серумите за лице, мицеларните води и шампоаните. Също и кремовете за ръце. Обикновено  редувам по няколко продукти,  но съм забелязала, че при редовна употреба един крем за лице от 50 мл изразходвам за около месец-месец и половина. Кожата ми много бързо попива кремовете, особено през есента и зимата, когато се дехидратира и изсушава. И се налага да слагам повечко продукт. Тази зима съм изразходила 4 нощни крема /двата все още не, но са на привършване в най-скоро време/  и още толкова серуми.
бб и сс кремовете обаче вървят значително по-бавно. Тях също ги редувам, но се задържат доста време - вече повече от година ползвам един бб крем, сс-то сигурно е от две години вече, тези дни приключих един тониран крем пак след около година  ползване.
Шампоаните също вървят бързо / косата ми е дълга и гъста/, аз обикновено редувам по 4-5 шампоана, но все пак средно за месец и половина изразходвам един шампоан. Душгеловете също, по–бавно вървят маските за коса.
И аз не обичам да изхвърлям продукти. Ако не ми хареса даден шампоан, пробвам следващия път да го съчетая с друг балсам или маска, за да видя дали ще има все пак някакъв положителен ефект. Или подарявам или се опитвам да намеря все пак някакво приложение. С шапмоан или душгел съм мила терасата примерно.Simple Smile
Е, понякога хвърлям, като се налага. Имаше например един балсам на Жая, от който косата ми стана метла. Дадох втори шанс, пак метла и изхвърлих.Simple Smile

Последна редакция: чт, 25 апр 2019, 17:09 от marzeliva

# 546
За мен това олио си е абсолютна находка сред дрогерийните продукти от този тип. Голямо количество, добра цена, леко олио с приятен аромат и върши работа, много добра работа.
Слагам изображението като линк, че дава, че е голямо и не иска да го прикачи: https://safo-bg.info/12316-thickbox_default/-4-1-multifunctional … bio-argan-oil.jpg
250мл. е за около 7.50-8.00лв.
Джаста Праста,къде е на тази цена олиото?В сайта на Arsy Cosmetics е на двойна....

https://arsycosmetics.com/product/mnogofunktsionalno-olio-rose-oilbio-argan-oil

Последна редакция: чт, 25 апр 2019, 16:29 от *ирис*

# 547
....
Джаста Праста,къде е на тази цена олиото?В сайта на Arsy Cosmetics е на двойна....

https://arsycosmetics.com/product/mnogofunktsionalno-olio-rose-oilbio-argan-oil

В сайта им е скъпичко, да. Мисля, че в Елитис е на сносна цена, ама е някъде около 10лв. май.
На посочената от мен цена е в магазин Рефреш(т. нар. магазин Марешки) до Медицински център Младост/Марешки. Това обаче е във Варна.

Ето, нагледно как изглеждат тампоните с мицеларна вода след масленото почистване:
Скрит текст:
Това е от дневния грим(мазила, кремове, фдт и пудра, без спирала и сенки) и замърсяванията през деня по лице, шия и деколте. Ползвала съм олиото на Арси плюс мицеларната вода с алое и кокос на Биеленда. Реално крайния тампон е беличък, но съм забравила да обърна от другата страна, за да видите резултата до край. А вече ги изхвърлих, но като се сетя ще снимам от двете страни за да ви покажа крайния резултат. Същата комбинация сваля успешно и сенки и спирала без проблем и без ефект панда. Пробвах и с друга мицеларна вода и пак ефекта е супер, просто защото олиото разтваря всичко.

Последна редакция: чт, 25 апр 2019, 17:31 от Джаста Праста

# 548
За пореден път си взех този фондьотен на Rimmel :
Скрит текст:

От години го ползвам и съм много доволна. Но съм озадачена от разликата в цената, купувам го от малък квартален магазин за 7.50лв, а в Лили и ДМ по спомен върви по 11-12лв. В родния ми град пък съм го взимала и за ~6лв.

Последна редакция: пт, 26 апр 2019, 10:58 от Анонимен

# 549
При мен кремове за лице и фдт/бб крем свършват за около 5-6 месеца. Ползвам си дневен, нощен, серум и околоочен. За всичко важи срока, слагам колкото има нужда кожата, иначе остава мазен слой.
Шампоаните и балсамите редувам два на всяко миене - за около 3 месеца ги хабя и двете опаковки.
Спиралата сменям на 3месеца, без значение дали е свършила или не.
Кремове за тяло - 2-3 месеца.
Най - бавно вървят прахообразните.

Ако нещо не ми хареса му намирам друго приложение или подарявам/оставям до кошчето в хубава торбичка, не обичам да хвърлям директно.

# 550
  • В къЩи.
Често виждам постове в "новите придобивки" с този продукт https://makeup.bg/product/194727/ , но съм пропуснала отзивите за него.
Не знам дали тук е най-подходящото място да попитам за мнение за гела.

# 551
Често виждам постове в "новите придобивки" с този продукт https://makeup.bg/product/194727/ , но съм пропуснала отзивите за него.
Не знам дали тук е най-подходящото място да попитам за мнение за гела.
Аз наскоро си го купих заедно с измивния гел-пяна за лице от същата серия и двата продукта съм ги включила в хидратиращата грижа за кожата си. Ползвам също маска за лице с алое, овлажняващ крем за лице с алое, мицеларна вода и измивно олио с алое. Изобщо спретнах си цяла комплексна грижа с алое.

Специално за продуктите на Холика Холика - гел за лице, тяло и коса и измивна гел-пяна още не мога дам пълен отзив, защото впечатленията ми са отскоро, но не са лоши. Измивния продукт е хубав, много икономичен, плътен гел, който се разпенва с вода, измива добре, лицето е свежо, но не премито. Не съм усетила опъване или дразнене и сухота след него. Гела за лице на първо четене не ми е достатъчен за самостоятелно ползване, като част от цялостната грижа обаче е добър продукт. Освежава, успокоява, хидратира. Кожата се вижда освежена, гладка, изравнена. От краткото време в което ползвам двата продукта впечатленията ми са добри. Не ми дразнят, не ми пощипват за разлика от гела с алое на Балеа от който като бонус се и зачервявам.
Продуктите като съотношение цена - количество са повече от прилични. Аз си ги поръчах от Make up. bg. Гела за лице, тяло и коса е 250мл., а измивния гел пяна е 150мл., цената по спомен беше нещо от порядъка на 12-13лв. за продукт.

# 552
  • В къЩи.
Благодаря . Бърз и изчерпателен отговор както винаги.Flowers Hibiscus

Гела го дават за лице,коса и тяло...мислех си дали ще може да се нанася по скалпа преди измиване с цел успокояването на чувствителен такъв.Също и след епилация...

# 553
  • Deutschland
Този ли крем за коса обсъждахте преди страница/и? Предупреждавам, че цената не е българска Sad Питам, защото искам да пробвам нещо без измиване, имам подобен на Ogx, но сплъстява краищата и не върши нищо, освен, че придава уникален аромат на косата.

# 554
Лия, моля, няма защо.  
Обаче не мога да отговоря на въпроса ти, защото не съм го ползвала за коса и скалп.
За след епилация мисля, че ще е добре. Води се успокояващ и против раздразнения и сухота.
Но все пак не съм много сигурна, защото някои хора реагират не особено положително на алоето или имат алергия спрямо него и вместо ефект става дефект.

Да използвам момента и да похваля един Пантенол гел за след слънце - Lilien/ Unioncosmetic.
Страхотно тушира зачервявания и раздразвания и то не само след излагане на слънце. Миналото лято си го купих от Елитис, стоеше при слънцезащитните продукти и беше на смешна цена, някъде около 3лв.
Та, от седмица боря едно лишейче загнездило се до едното ъгълче на устните ми и тормозейки ме със сухота, зачервяване, лека грапавина, абе, всички екстри. Брех, от нищо което опитах не се маха и не се маха и ме дразни. Та се сетих за този гел и викам ще пробвам пък каквото такова и ... ами от едно намазване направо го заличи това измъчващо ме мъничко и засушено чудовищенце. Мазах две вечери поред и вече няма и помен от лишейчето. Като видях, че помогна за този проблем, реших да си намажа и ръцете, че кожата ми отново се беше понацепила на кокалчетата и болеше и резултата беше повече от добър. Тушира зачервяването, успокои кожата и премахна нацепването. Продукта мирише малко на ментолов спирт или нещо такова, но не само, че не дразни кожата, ами я лекува и успокоява. Много съм доволна, че си го взех.

Последна редакция: пт, 26 апр 2019, 10:53 от Джаста Праста

Общи условия

Активация на акаунт