Бродирана красота 137

• 35 049
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
Благодаря, който знае къде да търси, намира.

# 526
От известно време се опитвам да бродирам на ръка, т.е. без да ползвам гергеф или рамка. Следя канала на една рускиня - Надежда Шепс, и ми се стори интересно как ушива кръстчетата на ръка. След това потърсих и други подобни канали и реших да се пробвам. В началото ми беше трудно и странно, но с времето свикнах и ръката сама се "направлява". Дори и сега като сложа гергефа ми идва да бодна като че ли съм без него Yum

Вие как бродирате - на ръка, с гергеф, на стан?

ПП. Единствено ХАЕД не мога да го шия на ръка, защото с тези единични бодове .... бррррр .... няма начин.

# 527
Винаги съм бродирала на ръка, а имам ушити доста големи чаршафи (в момента шия "Зеленото селце", който е дълъг 1,60м). Зимата си взех едно малко гергефче 10см, да пробвам и аз и основно с идеята като шия разни дребоси или на ситна панама бижута и в случай, че ми допадне да си взема по-голям...ами 2 пъти пробвах не ми е удобно, пречи ми и го захвърлих.

# 528
  • Sofia
И аз на ръка досега винаги. Въпреки че имам гергефи, обаче ми е доста по- трудно с тях, пък и все си мисля че ми мачкат вече избродираното и се панирам Grinning

Аз доста напреднах с Херитидж кръгчето, мисля даже че днес ще го довърша:

Скрит текст:

На живо е по- як, нещо не ме се получи снимката Simple Smile

И сега почвам чуденка, кой да захвана. Май ще почна със Фара на Дайменшънс, онзи по- големичкия.

Последна редакция: вт, 28 май 2019, 09:45 от Vesito

# 529
На Херитаж имам ушит "Кораба Мейфлауер". Много ме затрудниха тези 3/4 и 1/4.

Много ме стимулирате с това, че и вие шиете на ръка. YumYum

Поръчах си от aliexpress eто този красавец, на 14 каунт принтирана основа

до сега не съм шила принтиран, искам да видя как ще е.

# 530
Добре де, а като шиете на ръка не се ли изкушавате да подкарате на континентален бод? Не знам дали се казва така всъщност, защото все клипчета и описания на английски гледам, continental tent stitch го водят. Ако съм на ръка направо така ми иде да подкарам, инче много стягам, а с тоя бод ще ми отиде конец за два гоблена..
Довечера ще ви пусна снимка и от прогреса, много се разтягам из страниците, вие много хубаво боцкате поред, ама пусто нямам търпение на едно място да седя Simple Smile

# 531
Добре де, а като шиете на ръка не се ли изкушавате да подкарате на континентален бод? Не знам дали се казва така всъщност, защото все клипчета и описания на английски гледам, continental tent stitch го водят. Ако съм на ръка направо така ми иде да подкарам, инче много стягам, а с тоя бод ще ми отиде конец за два гоблена..
Довечера ще ви пусна снимка и от прогреса, много се разтягам из страниците, вие много хубаво боцкате поред, ама пусто нямам търпение на едно място да седя Simple Smile

Joy Joy Joy ох, ходих да го гледам какъв е този бод  Mr. Green

Тоест гобленов бод  Laughing отзад е наклонена а не права чертичка като при кръстче не, не се изкушавам аз от години шия само кръстче и съм отвикнала.

# 532
Гобленов бод шия само на българската панама. На нея е много трудно правенето на полукръстче.
Иначе на Аидата си шия кръстчета на ръка без проблем, не като гобленов. Например, ако имам стълбче от 5-6 кръстчета първо ги ушивам в едната посока (като полукръстче), после се връщам.

# 533
Ще ме прощавате, ама съм си невежа, толкова, че даже не ме е срам да си призная Simple Smile))
Като е наклонена отзад чертичката не яде ли супер много от конеца? Аз така подхванах и после се уплаших, че няма да ми стигнат конците за половината гоблен Flushed. Иначе става 3 пъти по-бързо де, ако кажете, че не е чак толкова страшно, ще ми спестите няколко стотин часа..

# 534
Така е, двойно повече конец отива. Това беше една от причините да се науча правилно да шия кръстче, защото в началото като започнах с кръстче и си боцках разни дребоси и си шиех отзад с наклонена в едната посока. Но когато си взех готов комплект за кръстче и прецених, че няма да ми стигнат конците и започнах да шия правилно вече.

# 535
И аз как да разбера сега кое всъщност е правилно кръстче ?!?!?!?!
Аз примерно ако видя ,че на един ред имам 10 бода от един цвят,  а на следващия примерно 8 ...
То започвам първия ред и го карам в 1 посока до 10-тото и връщам пак в началото и ето го кръстчето. Като при това , че съм се върнала се качвам на втория ред и така си продължавам ред по ред.  ???

# 536
И аз как да разбера сега кое всъщност е правилно кръстче ?!?!?!?!
Аз примерно ако видя ,че на един ред имам 10 бода от един цвят,  а на следващия примерно 8 ...
То започвам първия ред и го карам в 1 посока до 10-тото и връщам пак в началото и ето го кръстчето. Като при това , че съм се върнала се качвам на втория ред и така си продължавам ред по ред.  ???

Mr. Green при правилното кръстче, отзад се виждат само прави чертички

# 537
Това, дето яде конец - и отзад и отпред изглежда еднакво.

С две думи, аз се усетих, че нещо ми идва много лесно и бързо, значи някъде греша и се оказах права Simple Smile

# 538
При правилно кръстче отзад трябва да ти е на чертичка, като на долната снимка в ляво. Ако и отпред и отзад е на наклонена чертичка значи конците няма да стигнат 😁

# 539
Значи май наистина е правилно и при мен Grinning
Ще кача после снимка да ми потвърдите Grinning че аз съм начинаещ , нямам кой знае колко опит.
Мога само Х , / и контур,  това е. В момента бродирам 4 -ти частичен гоблен. Grinning

Ето снимка .

Последна редакция: пн, 27 май 2019, 20:52 от AnMary

Общи условия

Активация на акаунт