Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 58

• 39 040
  • 745
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Моята лекарка също гледа в коя седмица съм понастоящем. Примерно, 22гс+1 е 23та седмица.

Pregnancy+ също ги следи така.

# 16
Да питам по-напредналите мами, как се определя големината на таза? Моя доктор само с пръсти ми каза - тесен таз и невъзможно или мъчително нормално раждане.

# 17
Да питам по-напредналите мами, как се определя големината на таза? Моя доктор само с пръсти ми каза - тесен таз и невъзможно или мъчително нормално раждане.
Само с пръсти.... Трудно. И аз съм дребна и с тесен таз, но ще правя консултация с ортопед относно това. Не мисля,че на база визуални изгледи трябва да се правят такива заключения.

# 18
На мен не са ми го мерили, но знам, че измерването се прави външно с някакъв уред. Този уред, обаче, не дава напълно точна информация, тъй като с него се измерва таза външно, а важното в случая е вътрешния отвор на таза. Общо взето, съвсем прецизно измерване май не може да се направи. В една лекция за бременни, лекарят каза, че в хода на раждането най-точно се преценява дали бебето може да премине, като главата му слезе ниско долу. Естествено, в повечето случаи директно се насрочва секцио, защото нито на лекарите им се занимава, нито на родилките им се рискува почти цяло нормално раждане + спешно секцио накрая.

П.П. Много малък процент от жените имат патологично тесен таз, заради който да не могат да родят нормално.

# 19
Момичета без имунитет за токсоплазмоза - колко често пускате ИгМ? Последно пуснах на 14.02 и беше отрицателно. Ще раждам средата или края на април. Да пускам ли пак тази седмица?

# 20
Аз пуснах за всеки случай

# 21
Аз пуснах за всеки случай
Пипи, шубе ме е да ти кажа. До тук 8 пъти съм пускала. Сега ще е за последно и мн ме е страх.  Но ще говоря с АГ и мисля да пусна за последно.

# 22
Ако се пазиш и не ядеш забранени храни, според мен няма място за притеснение. За пръв път чувам някой да се изследва толкова често, но ако това ти носи спокойствие по-добре го направи .

# 23
Пазя се уж. На всеки 40 дни се изследвам, според АГ на толкова трябвало щом нямам имунитет. Поне не остана. Още 1 изследване до финал. Надявам се и то да е отрицателно.

# 24
monamour ,аз си мисля , че прекалявам 😂(вече 4ти път пускам , последно в сряда)

Мисля да спра, че здрави вени нямам вече. Измивай всичко хубаво с топла вода (плод , зеленчуци ) и после ги бели. Не яж луканки и филета , хайвер, суши и няма да се притесняваш.
И аз съм с нисък имунитет .

# 25
Роси, последно след последното изследване си позволих суши, но със сготвено пиле, надявам се да не съм се прецакала.
Иначе марули, ягоди, филета, салами не ям. На вън не ям, 2 пъти само за 8 месеца. По 5 пъти мия сигурно домати, краставици и плодове, направо параноично чак..

# 26
Е то проблема е в суровата риба, щом си я заменила със сготвено пиле няма проблем. Не се притеснявай толкова. Щом си миеш нещата и се пазиш няма страшно. И аз се пазиш страшно много, но пък не се изследвах толкова често.

# 27
Здравейте, пиша защото съм много притеснена . Имам един въпрос.  Възможно ли е да се забременее, ако е останал презерватива в мен , но той не е свършил в него ?

# 28
  • Варна
monamour ,аз си мисля , че прекалявам 😂(вече 4ти път пускам , последно в сряда)

Мисля да спра, че здрави вени нямам вече. Измивай всичко хубаво с топла вода (плод , зеленчуци ) и после ги бели. Не яж луканки и филета , хайвер, суши и няма да се притесняваш.
И аз съм с нисък имунитет .
                 А,  как разбирате, че сте с нисък имунитет? Аз веднъж пусках само, защото съм с котка и аз и почиствам тоалетната( на никой не му се занимава...) , въпреки че знам, че щом е от дълго време, не би трябвало да се притеснявам( от 5г. я имам ). В лабораторията ми се учуди жената..., каза да пусна само за стара инфекция, за нова нямало смисъл. Резултатът беше 5, при отр.<6.5; 6.5-8.0-гранична; >8.0-пол.

# 29
Буба, не че сме с нисък имунитет. Такова понятие няма. А, че нямаме имунитет. Съответно за съжаление заразяване може да настъпи във всеки един момент и за това изследваме ИгМ,който е показател за прясна инфекция.
В твоя случай също нямаш имунитет.

Общи условия

Активация на акаунт