Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 58

• 39 359
  • 745
  •   1
Отговори
# 285
  • Gotham City
Не че искам да ви плаша, но съм с кихане и следователно разтичащ се нос от началото на Февруари, явно нормално било.

# 286
Запушеният нос е често срещан по време на бременност. Стеримар или някакъв друг физиологичен разтвор биха могли да облекчат положението. Капки за нос е добре да се избягват, а ако съвсем не можете да дишате, попитайте лекарите какви капки евентуално можете да използвате. Но те така или иначе не трябва да се ползват повече от 5 дни, така че ако не става въпрос за настинка, а за запушване на носа вследствие на самата бременност, е напълно безсмислено да се слагат капки.

# 287
Проблем ли е , че нямам запек , а растройство? Някой с подобен проблем?

# 288
Момичета, по колко мл прясно мляко е полезно на ден? Прясното мляко ми е едно от любимите неща и чух че помагало за разтежа. Понякога и по 500 мл на ден пия, не знам дали се усвоява и дали е полезно чак толкова, но ми е много вкусно 😀

# 289
  • Г. О.
Дейзи, аз цялата бременност изкарах така. Не е проблем за бебето, а също така мисля, че е по-добрият вариант от запек.

# 290
Проблем ли е , че нямам запек , а растройство? Някой с подобен проблем?

Няма страшно, пии повечко вода и сокове, за да не се обезводниш. Ако е само веднъж/дваж дневно няма място за паника. Ако е повече, може да се консултираш с АГ-то.

# 291
Момичета, по колко мл прясно мляко е полезно на ден? Прясното мляко ми е едно от любимите неща и чух че помагало за разтежа. Понякога и по 500 мл на ден пия, не знам дали се усвоява и дали е полезно чак толкова, но ми е много вкусно 😀
Приема на прясно мляко няма отношение  към растежа на плода, виж съчетано с протеин, това е друго нещо.

# 292
Аз съм цяла бременност със запушен нос, много е гадно и в началото се мъчих със стеримар, но нямаше ефект. После пробвах с капки за бременни...никакъв ефект. АГ ми препоръча назик за деца, когато е много страшно положението и доста си капах. Вече съм накрая и си капя всеки ден, не мога да се мъча повече.
А за прясното мляко едва ли има проблем и аз пия всеки ден, с малко кафе и нескуик, засища ми глада за сладкиши

# 293
Приема на прясно мляко няма отношение  към растежа на плода, виж съчетано с протеин, това е друго нещо.

Ами в една статия го четох:

# 294
Скрит текст:
Приема на прясно мляко няма отношение  към растежа на плода, виж съчетано с протеин, това е друго нещо.

Ами в една статия го четох:

Хахаха Laughing мъжа ми е 196 см, но майка му мрази прясно мляко, заформя се мистерия Nerd

Последна редакция: ср, 03 апр 2019, 13:11 от AnMary

# 295
Момичета, всичко е ген

# 296
Ехе, значи да очаквам дъщеря ми да стане минимум 2 метра 🤣 пиех по над литър мляко на ден.

# 297
Здравейте, бременна съм 5г.с. и няколко дни. Резултата ми за вит. В6 (91ug/l при реф. граници 5-30). Има ли някой с подобни резултати и има ли място за притеснение?

# 298
Аз бях с повишен В6, спряха ми комбинираните витамини - това е. Не се притеснявай, но го коментирай с доктора си.

# 299
The doors благодаря Ви. Ще го коментирам и с лекаря.

Общи условия

Активация на акаунт