Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 58

• 39 246
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
  • Наблизо
Дращи ми гърлото от тази сутрин.Какво мога да си купя,за да ме облекчи?
Благодаря

# 556
  • Пловдив
Здравейте ! Знам , че е твърде рано ама да съм подготвена , вие по време на бременност лятото с какво сте се мазали против комари ? Fearful
По принцип комарите ме обожават. Бях бременна през цялото лято и нито един комар не ме ухапа, може да е било нещо от хормоните. Иначе преди това си бях правила разтвор м/у етерично масло от лимонена трева и вода.
Дращи ми гърлото от тази сутрин.Какво мога да си купя,за да ме облекчи?
Благодаря
Прополки

# 557
  • Благоевград
Моята докторка каза, че мога да пръскам и това в гърлото, ако ме боли. Ползвала съм го и преди това, мога да го ползвам и сега.
https://apteka.framar.bg/30064988/%D0%BA%D1%83%D0%B8%D0%BA%D1%81 … E-20-%D0%BC%D0%BB

# 558
За гърло, но само ако не повръщаш, намажи го със сода. Много помага и може да се прилага често, но ако повръщаш незнам как ще ти се отрази вкуса на содата.

# 559
Бонбони Кофлет за гърло също много помагат. Не им е приятен вкуса само...

# 560
Кармолис бонбони също може, стига да не ви е гаден вкуса.

# 561
Момичета,как мога да си сменя доктора водещт ми ЖК? Ако някои знае да пише стъпка по стъпка. Blush

# 562
Момичета,как мога да си сменя доктора водещт ми ЖК? Ако някои знае да пише стъпка по стъпка. Blush
Взимаш си ново направление от ЛЛ и отиваш при новия АГ. (за предпочитане ако имаш някакви документи му ги занеси)

# 563
Понеже и аз взимах такова направление,обясни на личният си лекар,трябвало да е някакво специално за преизбор номер 9 или 11 беше ,не помня точно  Peace

# 564
Понеже и аз взимах такова направление,обясни на личният си лекар,трябвало да е някакво специално за преизбор номер 9 или 11 беше ,не помня точно  Peace
Да, ако не е много запозната може да й кажеш, че ти трябва Направление с код 11 – за "преизбор на специалист АГ".

# 565
Благодаря,момичета,а стария док трябвали да го предопреждавам?

# 566
Много бих искала да ви попитам нещо важно за мен и ще се радвам да получа отговор ,предварително се извинявам ако не е по темата.Започвам с това,че съм бременна в 5г.с преди година имах един медикаментозен аборт .Бях на преглед при гинеколожката ми и тя ми предписа Дуфастон и Нош-па .Нямам никакви оплаквания и болки в корема чувствам се добре.Вчера и днес пих Дуфастон и много хора ми препоръчаха да го спра тъй като има много по-добри заместители (като фолиева киселина,магнезий и т.н) и реално не е най-добре вариант да тъпча себе си и бебето с химия и хормони ,които така или иначе сами се повишават при бременност (сменям си лекарката тъй ,като мисля,че не е компетентена и има нейн метод който налага на всяка бременна) Въпроса ми е тъй,като съм го пила вчера и днес ,ако от утре спра да го пия има ли причина спирането на приема му да окаже влияние върху бебето,тъй като съм то пила 2 дни и не забравяме че я хормон? Извинявам се,ако въпроса ми е глупав но съм притеснена и искам да знам .

# 567
Много бих искала да ви попитам нещо важно за мен и ще се радвам да получа отговор ,предварително се извинявам ако не е по темата.Започвам с това,че съм бременна в 5г.с преди година имах един медикаментозен аборт .Бях на преглед при гинеколожката ми и тя ми предписа Дуфастон и Нош-па .Нямам никакви оплаквания и болки в корема чувствам се добре.Вчера и днес пих Дуфастон и много хора ми препоръчаха да го спра тъй като има много по-добри заместители (като фолиева киселина,магнезий и т.н) и реално не е най-добре вариант да тъпча себе си и бебето с химия и хормони ,които така или иначе сами се повишават при бременност (сменям си лекарката тъй ,като мисля,че не е компетентена и има нейн метод който налага на всяка бременна) Въпроса ми е тъй,като съм го пила вчера и днес ,ако от утре спра да го пия има ли причина спирането на приема му да окаже влияние върху бебето,тъй като съм то пила 2 дни и не забравяме че я хормон? Извинявам се,ако въпроса ми е глупав но съм притеснена и искам да знам .

Пила съм дуфастон 3 месеца. Ако ще го спираш се спира много бавно-  ако си го пила 2 дена по цяло хапче намаляш по половин и няколко дена и подле по четъртинка. Така ми каза лекарят. А ри имаш ли някакви оплаквания като болки в корема? Защо ти го изписаха?

# 568
Магнезият и другите, които си изброила съвсем не са заместители на Дуфастона. Заместител е Утеогестан, и едното или другото почти винаги се изписват за задържане на бременността и никак не влияят негативно нито на теб, нито на плода. Доколкото си спомям от преднта бременност пиех утрогестан до третия месец, когато ги спрях по указание на лекаря ми. Не съм го спирала по схема, просто го спрях. И двете лекарства по същество са прогестерон, който в началото на бременността спомага за закрепване на ембриона.

# 569
Изследвай си прогестерона, ако е нисък, което е напълно възможно ще трябва да го пиеш. И не мисля, че е правилно да слушаш разни приятелки, за това са лекарите, ако се съмняваш в твоя го сменяш, недей да разчиташ на мнения и препоръки на приятелки, които нищо не разбират от акушерство и гинекология...
Допълвам, че приемах утрогестан, което също е прогестерон от началото до края на 8ми месец, но моя случай е друг, обикновено се изписва до към 3ти месец.
Фолиевта киселина, магнезия и нош па нямат нищо общо с дуфастона. Фолиевата киселина със сигурност я изписват да се пие(можеш да прочетеш защо), нош па при нужда, ако има болки, а магнезия по-напред през бременността при контракции

Общи условия

Активация на акаунт